Ulcior Ceramica de Baia Mare – Motiv struguri

Spread the love

Ulcior Ceramica de Baia Mare – Motiv struguri

Descriere

Fii unic!

Acest ulcior traditional nu este un simplu obiect decorativ ci este o parte din patrimoniul nostru cultural, un rod al traditiei si mestesugului strabun. Ceramica de Baia Mare este printre cele mai reprezentative lucruri ce tin de traditia romaneasca.

Reinvie traditia!

Ulciorul traditional cu toarta, din ceramica este lucrat manual pe roata olarului dupa tehnici strabune. Este pictat manual cu motivul strugurelui, acesta fiind simbol al crestinismului, bogatiei, abundentei si bucuriei. Finisat printr-un procedeu original al mesterului olar Bledea, ulciorul este ars intr-un cuptor special pentru lut si smaltuit cu o glazura alb-fildes.

Foloseste-l cu mandrie!

Datorita frumusetii si formei, lucraturii aproape perfecte, liniilor elegante si cromaticii deosebite, acest tip de ulcior a atras de-a lungul timpului atentia lumii intregi. Poate fi folosit ca atare sau ca element de decor in sufragerie deoarece fiecare desen este distinct, ceea ce-l face ca sa aiba valoare de unicat.

Fiind lucrat manual, coloritul, modelul, greutatea si chiar forma pot fi diferite, aceste aspecte oferindu-i un plus de unicitate.
Intrucat obiectele sunt modele unicat, variantele si modelele difera, poza este o reprezentare generala a produsului.
Se poate spala in masina de spalat vase si se poate folosi pentru servit, depozitat sau gatit.

Specificatii
  • Decorativ pictat manual
  • Poarta semnatura mesterului Bledea
  • Utilizarea practica
  • Mentine temperatura ideala a lichidului in interior datorita ceramicii
  • Material de calitate superioara
  • Poate fi folosit pentru servit, depozitat sau gatit.