Uimitoarele sculpturi grotesti ale lui Yong Ho Ji

Spread the love

  Sculptorul si artistul corean Yong Ho Ji este unul dintre artistii contemporani cu spirit de intrepinzator, cum arareori gasesti. La fel ca si Francisco de Pajaro si Yong vede frumusete unde putini gasesc. Educat in domeniul Artelor Frumoase in New York si Seoul, artistul a transpus in practica teoriile si dragostea pentru sculptura, in sculpturi din cauciucuri, cu un rezultat de-a dreptul uimitor. Folosind tone de cauciucuri scoase din uz (care, in mod obisnuit ar fi arse, daunand astfel mediului inconjurator), artistul transforma materialul in colectii clectice de animale sculptate.

Rinoceri giganti, rechini, capre, tauri furiosi – opere meticulos realizate, aduse la viata folosind doar fasii din cauciucuri uzate. Cine ar fi crezut ca ceva asa de functional si de banal precum pneurile de masina ar putea fi reinterpretat in ceva atat de frumos? – Artistul coreean Yong Ho Ji creează sculpturi grotești uimitoare folosind doar rame de oțel și anvelope reciclate.Ji și-a transpus în opera sa fascinația pentru mutație și hibrizi. El a sculptat o gamă uimitoare de animale, oameni și hibrizi, toate făcute din cauciuc, pe care le numește „mutanți”.„Conceptul meu este mutația – mutanți.

 Produsul este din natură, din albul copacilor din latex, dar aici s-a schimbat. Culoarea este neagră. Privirea este înfricoșătoare. Cauciucul este foarte flexibil, ca pielea, ca mușchii ‘.Yong Ho Ji a obținut masteratul în arte plastice în 2008 de la Universitatea New York și a expus numeroase expoziții solo și de grup. Yong Ho Ji este o sculptură coreeană care s-a născut în anul 1978. Și-a făcut BFA-ul în sculpturi de la Universitatea Hongik din Seul și ulterior s-a mutat la New York pentru a-și finaliza MAE în arte plastice de la Universitatea New York. 

Arta lui Yong Ho Ji este destul de unică și cu adevărat una singură.Sculpturile sale reprezintă, în general, specii pe cale de dispariție și mitologice amestecate perfect cu o structură fizică aproape umană și trăsături ale animalelor cunoscute de noi cu ajutorul unor fâșii de anvelopă tăiate meticulos care reprezintă carnea, mușchii și curbele corpurilor.Cifrele create de acest tânăr artist coreean ne amintesc mai ales de monștri de ficțiune, creaturi extraterestre, umanoizi și organisme modificate genetic (OMG) care apar în mituri și în povești și filme științifico-moderne.

 Art of Yong Ho Ji exprimă în mod clar și aruncă o cantitate corectă de scepticism celor care încearcă să sfideze natura prin crearea unei forme sau specii cu totul noi de animale sau plante și chiar a ființei umane prin modificarea științifică a mutației genelor. – Ji Yong-Ho este un sculptor coreean contemporan cunoscut pentru tehnica sa distinctivă de a lucra cu anvelope reciclate. De-a lungul sculpturilor sale figurative, el înfățișează o varietate de animale și creaturi hibride mitologice. Practica lui Yong-Ho explorează aspecte controversate de modificare genetică și deșeuri culturale, oferindu-i simultan interesul pentru anatomia tradițională și detaliată. 

Născut în 1978 la Seul, Coreea de Sud, a continuat să studieze la Universitatea Hongik din Seul și a primit MAE de la New York University în 2008. Astăzi, lucrările lui Yong-Ho se află în colecțiile Fundației pentru arte contemporane din New York și Muzeul de Artă din Seul. Artista trăiește și lucrează în Seul, Coreea de Sud.

Arta lui Yong Ho Ji — Sculpturile artistului coreean Yong Ho Ji sunt cu adevarat unice.Este impresionat cum a reusit sa realizeze arta din cauciucuri care oricum ar fi fost aruncate sau arse si care ar fi poluat mediul inconjurator. Figurile sculptate sunt de multe ori ¨ mutante¨,reprezentand parti din animale combinate impreuna pentru a crea o noua forma. Ji Yong-Ho este un sculptor coreean contemporan cunoscut pentru tehnica sa distinctivă de a lucra cu anvelope reciclate. De-a lungul sculpturilor sale figurale, el înfățișează o varietate de animale și creaturi hibride mitologice. 

Practica lui Yong-Ho explorează probleme controversate de modificare genetică și deșeuri culturale, permițându-i simultan să-și urmărească interesul pentru anatomia tradițională și detaliată. Născut în 1978 în Seul, Coreea de Sud, a continuat să studieze la Universitatea Hongik din Seul și a primit MAE de la Universitatea din New York în 2008. Astăzi, lucrările lui Yong-Ho se află în colecțiile Fundației pentru Arte Contemporane din New York și Muzeul de Artă din Seul. Artistul locuiește și lucrează în Seul, Coreea de Sud.

Arta lui Yong Ho Ji – Sculpturi de anvelope reciclate — Yong Ho Ji este o sculptură coreeană care s-a născut în anul 1978. Și-a făcut BFA în sculpturi de la Universitatea Hongik din Seul și ulterior s-a mutat la New York pentru a-și finaliza MAE în arte plastice de la Universitatea din New York. Arta Yong Ho Ji este destul de unică și cu adevărat unică. Sculpturile sale reprezintă în general specii pe cale de dispariție și mitologice amestecate perfect cu o structură fizică aproape umană și trăsături ale animalelor cunoscute de noi cu ajutorul unor benzi de anvelope tăiate meticulos, reprezentând carne, mușchi și curbele corpurilor.

Figurile create de acest tânăr artist coreean ne amintesc în cea mai mare parte de monștrii de ficțiune științifică, creaturi extraterestre, umanoizi și organisme modificate genetic (OMG) care apar în mituri și în povești și filme moderne de știință-ficțiune. Arta lui Yong Ho Ji exprimă și aruncă în mod clar o mare cantitate de scepticism celor care încearcă să sfideze natura prin crearea unei forme sau specii de animale sau plante complet noi și chiar a ființei umane prin modificarea științifică a mutației genelor.

Uimitoarele sculpturi grotesti ale lui Yong Ho Ji realizate din anvelope reciclate

Sursa – https://www.raftulcuidei.ro/remarcabile-sculpturi-din-cauciucuri-uzate/

Sursa – https://designwrld.com/yong-ho-jis-amazing-grotesque-sculptures/

Sursa – https://designmodo.com/yong-ho-ji/

Sursa — https://designmodo.com/yong-ho-ji/