Trandafirul de Ierihon – Selaginella Lepidophylla, miracolul din desert,planta care traieste 50 de ani fara apa

Spread the love

Trandafirul de Ierihon, planta care poate să supraviețuiască si 50 de ani fara apa. – Se mai numește și Trandafirul Maicii Domnului, Trandafir de Ierihon, Planta Învierii, este simbolul frumuseții, al dragostei, al norocului.

Trandafirul de Ierihon – planta , care nu cunoaste setea – Stiinta ne spune ca , primele forme de viata au aparut in ocean , cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma . Apa este cel mai important element din natura , fiind indispensabila pentru desfasurarea proceselor vitale la plante si animale .Din acest motiv orice anomalie legata de ea , semnalata pe fata Pamantului , tinde sa socheze , iar cazul trandafirului de Ierihon se numara printre cele mai mediatizate .

Cine il vede intaia data nu va crede ca , acest ghem , aparent lipsit de viata , poate sa se transforme in cateva ore intr-o planta catifelata . Nu are culoarea iubirii patimase si nici forma sau gratia trandafirului traditional , insa spre deosebire de acesta , poate sa supravietuiasca pana la 50 de ani fara a fi udat . Este un adevarat miracol al naturii , care , desigur nu putea trece neobservat nici in legendele sau traditiile populare din zona Iordaniei si a Israelului .

Despre originea sa se povesteste ca , Fecioara Maria , plecand odata din Nazareth spre Egipt in cautarea unui adapost , a binecuvantat-o pe cale , oferindu-i darul vietii vesnice . De aceea mai este cunoscuta sub numele ” Trandafirul Sfintei Maria ” sau ” Mainile de rugaciune a Mariei ” . Cand nu are suficienta umezeala , prin ” instinctul ” de conservare , planta isi reduce la minim functiile vitale , se strange si capata aspectul unui ghem maroniu .

Un alt lucru spectaculos , necunoscut , legat de aceasta planta este ca , poate sa calatoreasca , purtata de vant , pana cand simte ca , a ajuns la soluri mai prielnice . Daca intalneste conditii bune , micul pribeag se stabileste definitiv acolo , iar daca nu , se strange si rataceste mi departe . Cand in cele din urma obtine apa , trandafirul de Ierihon incepe sa renasca , redobandind culoarea verde si trasaturile oricarui organism vegetal viu .

Trandafirul de Iericho In zilele noastre, trandafirul de Jericho se gaseste in nisipurile din Egipt, Siria, Arabia Saudita si Mexic. In aceste tari se comercializeaza in magazinele de specialitate dar si in piete. La noi in tara, poate fi cumparat online si are un pret de circa 23 RON Denumit si Planta Invierii, poate sa supravietuiasca pana la 50 de ani, chiar daca nu primeste apa. Aceasta planta nemuritoare este un adevarat miracol al naturii.

Pe langa faptul ca este extrem de usor de ingrijit, trandafirul de Jericho aduce noroc in dragoste si la bani . Iniţial, planta se prezintă sub formă uscată, asemănătoare cu un ghem de aproximativ opt-zece cm diametru. Urmând instrucţiunile din punguţa se pune în apă caldă, într-o farfurioară mai adâncă. Cu cât apa este mai caldă (desigur, cu atentie nu fiartă, ci de aproximativ 35-40 grade Celsius), cu atât trecerea de la starea latentă la cea activă se produce mai repede.

Planta in general incepe să-şi desfacă rămurelele după nici un minutCând micile rădăcinuţe au început să tragă apa, crenguţele strânse, răsucite şi uscate, încep să se desfăşoare şi să se lungească, într-o oră ajungând să depăşească marginile farfuriei. De asemenea, şi culoarea se schimba treptat din maro în verde aprins , seamănănd foarte bine cu rămurelele unui conifer tuia.

Chiar şi mirosul pe care planta îl emană aminteşte de o pădure de conifere – umiditate şi aer curat, muşchi şi verdeaţă, toate la un loc. > Este recomandat ca apa sa fie administrata treptat in functie de caldura si de cat consuma planta , inverzirea este conditionata si de lumina si caldura . Un exemplar foarte uscat aflat de mult timp in repaus inverzeste complet mai incet , eventual dupa mai multe cicluri de vegetatie repetate .

Cand o lasam fără nici o sursă de apă se va usca din nou intrand in repaus . Fiind o plantă din zonele aride , prea multă apă in combinatie cu temperaturi scazute poate atrage mucegaiul şi implicit moartea trandafirului..Trandafirul de Jericho provine din zonele aride ale Iordaniei şi Israelului se mai numeşte şi planta Învierii, poate supravieţui în stare de ariditate absolută până la 50 de ani.

In stare umedă absoarbe fumul de ţigări şi îmbunătăţeşte calitatea aerului, iar în stare uscată alungă insectele dăunătoare din locul în care se află.- face parte din familia Selaginellaceae;- nume populare: Resurrection Plant, Rose of Jericho, Siempre Viva, Flor de Piedra, Doradilla, Flower of rock, stone Flower;- este simbolul norocului, dragostei şi frumuseţii. Un adevărat miracol al naturii;- se spune ca are un rol în diminuarea insomniilor, atunci când este păstrat sub pat.

– Se spune ca această plantă durează o viaţă de om, puteti sa va convinge dacă este aşa sau nu.- Gasiti nenumarate filmulete pe Youtube cu miraculoasa transformare ( Rose de Jéricho – Selaginella Lepidophyll ). – Rose Jericho se îngrijește acasă. Ierihon floare de trandafir acasă . Soiuri de trandafir Ierihon

Una dintre cele mai interesante plante cultivate în casele noastre este trandafirul Ierihon. Această plantă are o proprietate neobișnuită, rară – când nu există suficientă apă, se contractă și se curăță spre centru, uscându-se treptat. După ce planta a fost udată, începe să înflorească din nou, iar lăstarii să devină verzi. Datorită acestei proprietăți, planta este adesea numită „Mâna Mariei”.

Floarea de trandafir Jericho aparține locuitorilor neobișnuiți din grădina cu flori acasă, vă permite să decorați camere cu condiții diferite de umiditate și temperatură ambientală. Puteți afla cum să îngrijiți un trandafir de Ierihon acasă pe această pagină. Între timp, vă oferim să vedeți fotografii cu flori uimitoare: Tufele sale cresc în America de Nord și Asia, ale căror zone deșertice sunt condiții ideale pentru dezvoltarea acestei plante.

În aceste zone, precipitațiile sunt puțin probabile și perioadele de secetă durează luni întregi. În procesul de creștere, trandafirul Ierihon se adaptează la astfel de condiții și, ca o curiozitate a naturii, s-a răspândit aproape în întreaga lume. Este recomandabil să folosiți trandafirul Ierihon în acvariu pentru decorarea unui iaz artificial.Cum să te îngrijești de un trandafir Ierihon acasă, poți învăța din literatura de specialitate.

Următoarele sunt sfaturi și recomandări generale care vor ajuta cultivatorii începători să cultive această cultură acasă. În magazinele de grădinărit, puteți cumpăra mostre de plante uscate. Astfel de exemplare, de regulă, au forma unei bile mici de culoare gri-maro, pliată spre interior. Această formă protejează planta de fum excesiv, astfel încât să poată supraviețui perioade lungi fără apă.

Pentru a face ca tufișul să devină viață, trebuie să îl puneți într-o farfurie și să turnați apă fiartă pe ea. Apa după fierbere trebuie răcită la temperatura camerei. Udarea cu apă caldă grăbește procesul de dezvoltare a plantelor. Nu uitați că numai rădăcinile plantei trebuie umezite în apă. Apoi, în timp real, puteți observa dezvoltarea treptată a plantei. Fotografiile devin de culoare verde deschis și se întunecă treptat.

După două luni, eșantionul este deja complet dezvoltat, iar evacuarea sa atinge 25 de centimetri în diametru. După o săptămână nu mai udăm. Planta se va usca treptat și se va ondula într-o bilă. După 2-3 săptămâni, va lua forma unui eșantion uscat. Procesul de revitalizare și uscare, îl putem efectua în mod repetat, de fiecare dată observând învierea miraculoasă a unei flori.

Trandafirul Ierihon poate rămâne fără apă timp de luni lungi. Un fapt interesant este faptul că o renaștere miraculoasă are loc doar la plantele moarte. Arbustul este mort și nu are rost să-l plantezi pe un pat sau într-un ghiveci.

Soiuri de trandafiri Ierihon și legendele care îl înconjoară – Cele mai cunoscute și răspândite soiuri de trandafiri Ierihon sunt: \u200b\u200bAnastastika Jerichoctica și Asteriskus pitic. Ambele specii cu un trandafir binecunoscut pentru grădinari și florariști sunt unite doar cu numele. Ele provin din specii și genuri complet diferite. Vedeți mai jos pentru exemple de soiuri similare:

Legendele și tradițiile populare din jurul ei sunt interesante. În jurul plantei s-au format multe povești despre proprietățile sale minunate. Cele mai multe dintre ele, din păcate, sunt zvonuri și minciuni. Planta nu vindecă nicio boală și nu este un leac minune. De asemenea, apa de sub plantă nu are proprietăți vindecătoare. Poveștile proprietăților anti-îmbătrânire ale apei sunt o poveste importantă.

Singura caracteristică este faptul că planta curăță aerul de poluare și fumul de țigară. Această caracteristică se găsește în multe flori dintr-un ghiveci. Trandafirul Ierihonului este o plantă foarte interesantă. O plăcere deosebită este dată copiilor care pot observa dezvoltarea ei. Această plantă este un cadou excelent și original pe care destinatarii îl pot folosi timp de câteva luni și chiar ani.

În cele din urmă – bucurați-vă de un videoclip accelerat despre procesul de înflorire a acestei plante uimitoare

Trandafirul de Ierihon – Selaginella Lepidophylla, miracolul din desert, planta care traieste 50 de ani fara apa
Rose von Jericho | BALDUR-Garten

În ciuda numelui, florile plantei nu seamănă cu un trandafir clasic. În timpul înfloririi, frunzele cenușii sunt decorate cu petale de flori albe în miniatură, care ulterior se transformă în păstăi de semințe. Datorită dimensiunilor mici (aproximativ 15 centimetri) și a capacității sale stricte cu solul, trandafirul este practic inaccesibil animalelor.

Ciclul de viață al plantelor – Este de remarcat faptul că trandafirul Ierihon este adesea numit o altă plantă – Selaginella scuamoasă. Deși placa hawaiană amintește de anastatice cu aspectul său și caracteristicile ciclului de viață, ar fi o greșeală să îl considerăm un trandafir Ierihon. Ce se întâmplă cu adevărat cu planta în timpul unei secete?

Până la sfârșitul sezonului de creștere, frunzele trandafirului cad, iar ramurile mor și se usucă, micșorându-se într-o bilă densă în interiorul căreia fructele sunt depozitate în siguranță. Rădăcina uscată se desface, transformând Ierihonul se ridică într-un tumbleweed. Așadar, planta cucerește habitate mereu noi, în așteptarea perioadelor de ploi.

Pe un sol umed favorabil, ramurile uscate se deschid, eliberând păstăi care vor da viață noilor lăstari. Și, deși potrivit legendei, trandafirul renaște la nesfârșit, ciclul său de viață în realitate este încă limitat și este de aproximativ treizeci de ani, ceea ce este de asemenea impresionant! Dar faptul că această plantă poate fi păstrată mai mulți ani este deosebit de surprinzător.

Aplicarea plantelor ,a trandafirului Ierihon, – Din cauza proprietății neobișnuite a trandafirului Ierihon, a apărut o tradiție: Treceți mingea uscată din generație în generație ca simbol al unei case binecuvântate care nu-i întrerupe familia. Un alt obicei este tradiția învierii unei flori pentru sărbătorile Crăciunului și Paștelui. În creștinism, trandafirul Ierihon este considerat un simbol al Învierii lui Hristos. Planta a înflorit în ziua de Crăciun, a murit în ziua Răstignirii și a renăscut din nou la viață de Paște.

Pe exemplul trandafirilor, minunea Vieții Veșnice și a Învierii a fost povestită și explicată copiilor mici. În antichitate, trandafirului Ierihon i se atribuiau proprietăți miraculoase în lupta împotriva infertilității. Se credea că o decoctie a frunzelor unei plante poate ajuta cu boli astmatice. – Planta are într-adevăr multe proprietăți utile: – Camera servește ca umidificator.

Este un odorizant natural, care emană arome astringente, bogate orientale de ierburi de stepă și deșert în cameră. Distruge bacteriile dăunătoare și dezinfectează în mod natural aerul. Capabil să absoarbă fumul de tutun. Mirosul plantei previne atacurile alergice. In dormitor ajută la crearea unui somn puternic și plăcut. Când este uscat, distruge insectele dăunătoare.

Cultivare și îngrijire – Un interes deosebit pentru o plantă exotică  – La urma urmei, este adevărată magie să privim cum o floare ofilită prinde viață literalmente în fața ochilor noștri.Aici trebuie să faceți o oarecare claritate: ramurile uscate nu revin la viață și nu devin verzi. Acestea sunt concepții greșite pe care magazinele online neprofesionale le introduc clienților. Coroana se deschide, dar nu prinde viață, eliberând lăstari noi.

Cum să facă să înflorească un trandafir? – Aproximativ 2 cm de apă caldă ar trebui să fie turnat în recipient pentru plantă. Deja în prima oră va fi posibilă observarea dezvăluirii. În fiecare zi, merită să adăugați apă, astfel încât baza florii să rămână în apă. Dar nu mai mult de o săptămână, altfel trandafirul va începe să putrezească. După șapte zile, floarea trebuie să se odihnească uscând-o timp de cel puțin două săptămâni.

Dacă trandafirul este infectat cu o ciupercă, o soluție de fungicid diluată cu apă în ritm de câteva picături pe litru de lichid va ajuta în lupta împotriva acesteia. După pulverizare, mucegaiul dispare de obicei. Trebuie menționat că în formă uscată trandafirul nu putrezește. Poate fi depozitat atât într-un dulap, cât și într-un loc luminat.

Nu este de mirare că trandafirul Ierihon, cântat de poeții din multe țări, a câștigat dragostea admiratorilor din întreaga lume. În plus, această plantă eficientă și utilă are conținut nepretențios și nu are dezavantaje.

Trandafirul Ierihonului: îngrijire și cultivare – Trandafirul Ierihonului, sau Anastatika din Ierihon, și-a primit numele din cuvintele grecești antice, care se traduc ca „înviat” sau „din nou animate”. Această plantă a fost descoperită pentru prima dată în Evul Mediu de cavalerii cruciați, care au atras atenția asupra capacității uimitoare a plantei de a se regenera. Revenind dintr-o campanie militară, și-au consacrat descoperirea și i-au dat numele de „Floare de Înviere”.

Legende cu flori – Versiunea biblică a apariției acestei flori susține că o plantă neobișnuită a fost descoperită de Maria, în urma Egiptului. Ea l-a binecuvântat cu nemurirea. Prin urmare, uneori se numește „mâna Mariei”.Cea de-a doua legendă este descrisă în celebra poveste „Trandafirul lui Ierihon” de Ivan Bunin. Se spune că numele a fost dat plantei erbacee de către călugărul Savva, care s-a stabilit în deșertul Iudean.

Exista mai multe legende referitoare la originea trandafirului de Jericho. Una dintre legende spune ca aceasta planta a aparut in urma cu 290 de milioane de ani in Asia, pe vremea dinozaurilor, de aici si denumirea de „Planta dinozaur”.O alta legenda spune ca trandafirul de Jericho provine din regiunile desertice ale Iordaniei si Israelului.

Trandafirul se foloseste in ritualurile Voodoo si Santeria pentru diferite vraji si descantece legate de noroc, bani si iubire. Se crede ca trandafirul de Jericho are proprietati miraculoase. Daca apa in care a stat trandafirul de Jericho timp de o zi este imprastiata prin casa, aceasta va absorbi energiile negative si va proteja intreaga familie.

De obicei, trandafirul de Jeracho se vinde uscat, sub forma de ghem. Nu este nevoie sa il plantezi in ghiveci, ci este suficient sa-l lasi intr-un bol cu apa pentru cateva zile. Apa trebuie schimbata in fiecare zi. Planta va incepe sa se deschida in scurt timp. Este bine ca trandafirul de Jeracho sa fie tinut in apa circa o saptamana-doua, dupa care este indicat sa-l lasi sa hiberneze cateva zile si sa se usuce complet.

Trandafirul de Ierihon simbolizeaza dragostea, norocul si bunastarea fapt pentru care s-ar merita sa fie crescut si ingrijit inclusiv in locuinta. Unele practici oculte, cum sunt vrajile sau ritualurile Voodoo ori Santeria, intrebuinteaza trandafirul de Ierihon pentru aducerea de noroc, bani si iubire. In tarile unde este nativ sau s-a adaptat, planta se transmite din generatie in generatie, facand literalmente obiectul unei mosteniri in sanul familiei.

Se spune ca daca apa din vasul in care a stat pe parcursul unei zile este imprastiata prin locuinta, aceasta va proteja familia risipind energiile si duhurile rele.  Cand nu are suficienta umezeala, prin “instinctul” de conservare, planta isi reduce la minim functiile vitale, se strange si capata aspectul unui ghem maroniu.

planta care traieste 50 de ani fara apa

Sursa – https://artyar.ru/ro/roza-ierihona-uhod-v-domashnih-usloviyah-cvetok-ierihonskaya-roza-v-domashnih.html

Sursa – https://gradina.acasa.ro/plante-de-apartament-112/trandafirul-de-jericho-planta-care-traieste-50-de-ani-fara-apa-15583.html

Sursa – http://www.gradinamea.ro/Trandafirul_de_Ierihon_a___planta_care_nu_cunoaste_setea_9601_588_1.html