Spread the love

Telefoane Mobile si Smartphone – Super Pret

Alegerea telefonului preferat care sa te surprinda in fiecare moment este mult mai usoara cand ai o gama variata de telefoane mobile in oferta. Aici vei gasi cele mai noi smartphone-uri de la producatori de top, precum si modele de telefoane ieftine si bune, care vor incapea perfect in buzunarul (si in bugetul) tau.

Atunci cand alegi un nou smartphone, trebuie sa tii cont de o serie de caracteristici precum:

• Sistemul de operare: principalele sisteme de operare pentru smartphones sunt Android si IOS. Ambele au variante actualizate, performante.
• Procesorul telefonului – procesorul determina performanta smartphone-ului. In functie de numarul de nuclee (core), exista telefoane single core, dual-core, quad-core, hexa-core si octa-core – cele mai performante telefoane mobile din prezent. Apple, Samsung, Huawei, dar si alte branduri cunoscute.
• Capacitatea de stocare – in functie de aceasta, vei putea instala si folosi diverse aplicatii pe telefon, vei putea stoca documente, fotografii si fisiere video sau audio. Capacitatea de stocare a telefoanelor smartphone variaza intre 4 si 12 GB la modelele low cost si ajung pana la 32 GB, la telefoanele performante de ultima generatie. In cazul celor cu o capacitate de stocare mai mica, aceasta poate fi suplimentata cu ajutorul unui card SD de memorie.
• Sloturile SIM – daca vrei sa folosesti doua cartele SIM pe un singur dispozitiv mobil, opteaza pentru un smartphone cu doua sloturi SIM.
• Memoria RAM – aceasta determina viteza de raspuns a telefonului si este in stransa legatura cu performanta. Cu cat memoria RAM e mai mare, cu atat telefonul va functiona mai bine. Opteaza, asadar, pentru modele care au peste 4 GB RAM.
• Camerele foto – atat camera sau camerele din fata (“de selfie”), cat si cea sau cele din spate sunt importante, daca vrei sa faci fotografii comparabile cu ale unei camere DSLR. Camerele suplimentare au caracteristici diferite fata de cea principala si functii precum macro sau zoom. Acorda atentie atat numarului de megapixeli, cat si diafragmei si functiilor camerei foto-video a telefonului. Stabilizatorul de imagine, zoomul, night mode sunt caracteristici de care sa tii cont.
• Dimensiunile – diagonala ecranului este importanta, atunci cand nu iti folosesti smartphone-ul doar pentru apeluri si mesagerie.
• Bateria – verifica autonomia estimativa a bateriei telefonului, pentru a alege un smartphone care sa faca fata nevoilor tale de utilizare si navigare.
• Compatibilitatea cu accesoriile dorite sau pe care le detii deja – e important sa iti poti folosi castile, ceas smartwatch sau smartbandul in continuare, atunci cand achizitionezi un nou telefon inteligent.
• Rezistenta la apa si socuri – aceste criterii sunt importante daca practici anumite sporturi si vrei sa ai mereu telefonul la tine. Pe de alta parte, o husa de calitate poate completa aceste caracteristici.
• Deblocarea – poti alege un telefon cu cititor de amprenta, unul cu recunoastere faciala sau unul care foloseste doar cod sau tipar de deblocare.
• Incarcarea inversa – exista modele de smartphone care pot ceda energie pentru incarcarea altor dispozitive, precum smartwatchurile sau castile.

By Akan