Stefano Furlani – Arta in piatra

Spread the love

Artistul italian Stefano Furlani creează personaje și scene uimitoare cu pietre atent alese pentru culoarea, forma și dimensiunea lor, găsite de el și de fiul său pe plajă.Totul a început cu un joc amuzant de a găsi pietre cu forme și geometrii neobișnuite, dar punând-le laolaltă, au început să adune compoziții din ce în ce mai detaliate și mai detaliate.Dar piesele lor construite în timpul zilei au fost distruse până seara. Așa că Stefano a primit ideea de a le lipi pe o bază de lemn pentru a prețui micile lor opere de artă pe viață.

Ștefano Furlani, este un artist italian, care s-a lovit accidental de această formă de artă; scotocind plajele pietroase din Fano, o comună din provincia franceză Pesaro și Urbino. Ce a început ca un joc amuzant între el și fiul său Davide – ridicând pietre cu forme neobișnuite și așezându-le pe nisip pentru a face o imagine semnificativă – a evoluat în artă pe pânză! În loc să lase creațiile să fie spălate de valurile și fluxurile marii, el a început să le plaseze pe o bază de lemn.Curând, creațiile au început să devină mai complexe, detaliile fiind si mai complexe și imaginile mai fascinante. 

Peisaje, oameni, figuri umane, animale, păsări, interacțiuni om-animal și multe alte teme sunt văzute care prind viață pe pânzele lui Stefano. Procesul începe cu selectarea pietrelor, pe baza mărimii, formei, culorii și texturii acestora. Amplasarea pietrelor pe baza de lemn, este geneza tuturor creațiilor. Cu toate acestea, nu este la fel de simplu pe cât pare dintr-o privire casual. O evaluare mai atentă dezvăluie gândirea din spatele creației, precum și efortul depus în realizarea ei. Modul în care se potrivesc pietrele, piesele perfect coordonate, formele și culorile care completează narațiunea – nu au ajuns acolo printr-o lovitură de noroc; ci mai degrabă să iasă dintr-un proces intens de cernere prin sute de pietre cu aspect similar și găsirea potrivirii perfecte.  

De exemplu, un arici a apărut dintr-o selecție atentă a unor pietre mici în formă similară, așezate pe o gură perfect conturată, cu un ochi și un nas. Culorile și texturile pietrelor se potrivesc perfect coloanelor vertebrale ale ariciului. Și uitați-vă la această minunată gâscă stând deasupra unei frunze! Fiecare parte este lucrată cu măiestrie – exemplificând o selecție strălucitoare de pietre în formă similară, în nuanțe de maro care alcătuiesc fronda, și vibrantă piatră ovală roșie perfect ridicată pentru a face corpul unei frunze.O mulțime de lucrări ale lui Furlano au animale și păsări. 

Cu toate acestea, unele figuri umane apar și în operele de artă ale lui Furlano – cum ar fi această fată care soarbe vin, o alta călare pe bicicleta, una care se sprijină pe malul mării. Prin urmare, inspirându-se de forma și dimensiunea pietrei în sine, creația se lucrează singură, bucată cu bucată. Treptat, temele evoluează și apar – o pisică își linge labele, un păianjen în pânza ei, o pasăre care își hrănește bebelușii, o bufniță în zbor, îndrăgostiții sărutând și multe altele. Pietrele sunt apoi lipite cu grijă pe un fundal din lemn vopsit în prealabil. În cele din urmă, opera de artă este tratată cu un finisaj transparent, oferindu-i un luciu de durată.

Stefano Furlani – Arta in piatra

Stefano Furlani – Arta in piatra, un italian creează tablouri uimitor de realiste cu ajutorul pietrelor găsite pe plajă! — Poate că „pictura de piatră” nu este chiar cea mai bună denumire, care ar putea fi folosită pentru a caracteriza cumva creația italianului Stefano Furlani, însă lucrările artistului sunt atât de neobișnuite încât nimeni nu știe cum să le numească altfel. În câteva cuvinte: bărbatul adună pietre de diferite forme geometrice și culori de pe plajă, pe care apoi le folosește pentru a crea o imagine, un tablou. Potrivit autorului, să facă acest lucru îl ajută imaginația bună și prezența mării chiar lângă casa lui.

Totul a început acum câțiva ani, când Stefano și fiul său David se odihneau pe plajă. Pentru a le mai trece din timp, tatăl și fiul au început să adune pietre în apropierea țărmului și să formeze diverse imagini pe nisip. Băiatului i-a plăcut atât de mult acest joc, încât asta s-a transformat într-un întreg ritual, în care s-a angajat întreaga familie a lui Stefano. Cu timpul, bărbatul a acumulat experiență și și-a îmbunătățit abilitățile, creând imagini mai complexe și mai detaliate.

La un moment dat, pe Stefano îl deranja faptul că imaginile lui sunt spălate de valuri sau călcate de alți oameni de pe plajă. Atunci i-a venit ideea să creeze aceste imagini din pietre și nisip pe plăci din lemn cu adeziv. Picturile din piatră erau acoperite ulterior cu un lac incolor, care le dădea strălucire și un efect vizual de umezeală. Atunci când Furlani a postat fotografiile lucrărilor sale pe Internet, mulți utilizatori au reacționat la „picturile de piatră” ale italianului cu mare entuziasm, numindu-le opere de artă. În 2017, a avut loc prima expoziție a creațiilor lui Stefano, dar nu acasă în Italia, ci în Massachusetts, SUA.

În „pictura de piatră” a lui Stefano predomină motivele marine. El a trăit toată viața într-un oraș pe coasta Adriaticii, iar peisajul marin este pentru el priveliștea preferată, cel mai bun „tablou natural” și, desigur, asta îi aduce inspirație pentru a crea.

Creatie din pietre În „pictura de piatră” a lui Stefano predomină motivele marine. El a trăit toată viața într-un oraș pe coasta Adriaticii, iar peisajul marin este pentru el priveliștea preferată, cel mai bun „tablou natural” și, desigur, asta îi aduce inspirație pentru a crea.
Creatie din pietre În „pictura de piatră” a lui Stefano predomină motivele marine. El a trăit toată viața într-un oraș pe coasta Adriaticii, iar peisajul marin este pentru el priveliștea preferată, cel mai bun „tablou natural” și, desigur, asta îi aduce inspirație pentru a crea.
Creatie din pietre În „pictura de piatră” a lui Stefano predomină motivele marine. El a trăit toată viața într-un oraș pe coasta Adriaticii, iar peisajul marin este pentru el priveliștea preferată, cel mai bun „tablou natural” și, desigur, asta îi aduce inspirație pentru a crea.

Sursa – https://designwrld.com/amazing-stone-art-stefano-furlani/

Sursa – https://www.tfod.in/art-design-articles/7756/art-in-stone-stefano-furlani-italy

Sursa — https://eushtiu.com/un-italian-creeaza-tablouri-uimitor-de-realiste-cu-ajutorul-pietrelor-gasite-pe-plaja/