Spread the love

Sonare Pescuit Revolutionare Echipat cu Cele Mai Bune Seturi De Instrumente De Navigatie Incorporate Vreodata Intr-un Display Fishfinder / Chartplotter, Sonarul Ofera Caracteristici Interesante Cum Ar Fi C-MAP® Genesis Live-Mapping (Suport Automat De Rutare Si Cartografiere Pe Ecran) Si LiveCast ™ o Functie De Mapare In Timp Real, Ambele Putand Fi Accesate De Pe Smartphone – Cel Mai Atractiv Pret

Sonar Lowrance HDS-12 LIVE Active Imaging 3-in-1

Pregatiti-va pentru un nou nivel de performanta cu HDS LIVE, care include sonarul Lowrance CHIRP®, suport pentru Active Imaging™, StructureScan® 3D cu imagistica activa, Afisajul FishReveal™ in aplicatia DownScan si sonar revolutionar LiveSight™ in timp real (optional in functie de sonar). Echipat cu cele mai bune seturi de instrumente de navigatie incorporate vreodata intr-un display fishfinder / chartplotter, sonarul ofera caracteristici interesante cum ar fi C-MAP® Genesis Live-mapping (suport automat de rutare si cartografiere pe ecran) si LiveCast ™ o functie de mapare in timp real, ambele putand fi accesate de pe smartphone. Ecranul HD SolarMAX™ de inalta rezolutie cu functie multi-touch completeaza sistemul puternic.

Caracteristici:

 • Rezolutie: 1280×800;
 • Luminozitate: > 1200 nits;
 • Afisaj IPS de 12 inch;
 • Touchscreen: Multi-touch cu functia „split screen” pe 6 ecrane;
 • Unghi de vizualizare: 80° sus / jos, 80° stânga / dreapta;
 • Adancime maxima: 100m / 200m/ peste 200m;
 • Compatibil cu noul encoder Active Imaging™ 3-in-1 (CHIRP / SideScan / DownScan);
 • Compatibil cu encoderul Active Imaging™ 2-in-1 (SideScan / DownScan);
 • Compatibil cu transmitatorul sonar LiveSight™ in timp real;
 • Compatibilitate cu smartphone-uri de ultima generatie (Android & IOS);
 • Taste programabile si notificari pentru smartphone;
 • Conectivitate Wi-Fi wireless si Bluetooth®;
 • Mapare C-MAP Genesis Live pe ecran (este necesar un card micro SD);
 • StructureScan® 3D cu imbunatatiri Active Imaging™ – (incepand cu toamna anului 2018);
 • Procesor quad-core de inalta performanta (pentru variantele de 12″ si 16″);
 • Afisajul FishReveal™ in aplicatia DownScan;
 • Display HDS SolarMAX™ HD cu functie multi-touch;
 • Stabilitate extrema a unghiului de vizionare – excelent pentru a vedea prin ochelari polarizati;
 • C-MAP Easy Routing & Navionics Autoritate;
 • Functie CHIRP cu doua canale;
 • LIVE Sonar de retea – Permite o acoperire sonor mai mare printr-o retea multi-dispozitiv / dispozitiv;
 • Functia de acoperire pentru crearea hartii de temperatura – vizualizeaza zonele de temperatura pentru gasirea rapida a unor locuri de pescuit bune;
 • Imbunatatirea claritatii arata mai mult pesti in apropierea suprafetei;
 • Acces rapid cu posibilitate individuala de ocupare (taste suplimentare la 12 „/ 16”);
 • Functie incorporata CHIRP si banda larga de inalta frecventa Sounder™;
 • Functia de control cu ecran tactil SmartSteer™ pentru ancorele MotorGuide® Xi5 Trolling Motor, Outboard Pilot siPower Pole®;
 • Compatibil cu radarul si serverul audio SonicHub®2;
 • Suportul motorului NMEA 2000®;
 • Grafica nautica optionala, inclusiv C-Map si Navionics.
 • Pachetul contine:
  • Sonar multifunctional HDS-12 LIVE;
  • HDS-12 LIVE capacul afisajului;
  • Dispozitiv de prindere si holsuruburi;
  • Cablu de alimentare seria HDS.
  • Imagistica activa 3-in-1-Heckgeber (cablu de conectare de 7.6 m).

Sonarele  pentru barca

Prima generatie de sonare disponibila a avut la baza exprimarea in doua axe ( doua dimensiuni ).  Astfel, se puteau culege informatii in sondarea “ verticala” pe o anumita portiune definita. Pe monitor, interpretarea era destul de simpla si oarecum suficienta. In pescuitul la rapitor, tinta principala este diferenta de nivel. Fie ca vorbim de praguri, de rupturi de albie sau structuri umane scufundate ( poduri spre exemplu), sonda le citea, dar reprezentarea  2d iti reda o simpla linie. Linia era similara cu cea a unei denivelari pe substrat. Nu stiai sigur daca este un copac sau un pod. Oarecum era o informatie suficienta. Ecranul a venit in variante alb negru si mai apoi, color.

Urmatorul pas a fost o dezvoltare impresionanta a sondelor. Ingineria aplicata in acest segment a facut posibila dezvoltarea unor emitatoare de pulsatii sonore pe mai multe frecvente ( implicit unghiuri diferite ) si o punte de citire mai complexa. Cu cat frecventa este mai inalta, cu atat mai detaliate sunt datele citite, dar aria de acoperire mai mica. Daca frecventa de lucru este mai mica, unghiul de acoperire este mai mare, dar detaliile mai putine.

Sondele au ajuns sa depaseasca cu mult potentialul soft-ului utilizat de aparate. A aparut conturata nevoia tot mai mare de a pune la punct un sistem de interpretare mai complex, cu algoritmi stabili care sa permita exploatarea sondelor cat mai optim.

S-au implementat hartile la scurta vreme. Odata cu aparitia hartilor, utilizatorii au primit si optiuni precum setarea unor puncte de interes , rute parcurse sau revenirea pe locuri cu potential prin memorarea coordonatelor. Sistemele GPS s-au integrat de minune in tehnologia sonarelor.

O buna perioada de timp, tehnologia sonarelor a intrat in repaus. Producatorii au investit in sistemele de traducere a undelor pulsate in apa. Monitoare mai mari, capacitate de stocare a datelor, posibilitatea de a accesa un server pentru descarcarea de harti.

O noua era in evolutia sonarelor a fost tehnologia “ side imaging” . Posibilitatea de a scana si reda cu fidelitate ridicata relieful din zonele laterale ale barcii a fost cu adevarat remarcabila. Zone “moarte” au devenit accesibile cu usurinta. In multe situatii, locuri care promiteau pesti era neobservate. Tehnic, miscarea barcii pe apa in modul de citire, scanare, cartografiere ar fi descris miscari de tipul literei S. Pastrand un traseu liniar, paralel cu malul ( si nu numai malul) , zonele din stanga si dreapta barcii au putut fi exprimate pe monitor. Informatii importante care reflecta structuri, copaci, piatra si gropi au devenit sesizabile cu usurinta.

Sonarele  pentru mal

Cu timpul, tehnologia si nevoia s-au intalnit si in pescuitul de pe mal. Sonarele, sub alte forme, au devenit disponibile. Acest pas a avut un impact major pentru pescarii care aleg sa pescuiasca pesti rapitori fara a folosi o barca. Nu a durat mult si aceasta clasa de sonare a fost adoptata si de pescarii de stationar. In mai putin de 5 minute, orice pescar de mal poate sa vada cu ce anume se va confrunta. De la agataturi si pana la denivelari, imagini ale locului de pescuit au devenit accesibile. Nici pestii nu sunt ocoliti. Modele precum Deeper pun la dispozitie un sistem prietenos care utilizeaza pe post de monitor o tableta sau telefonul ( ramane la alegerea fiecaruia) si o conexiune de tip wireless.

Tehnologia CHIRP este urmatorul pas care a facut cu adevarat o arma din sonarele destinate pescuitului de pe mal. Fluxul de informatii transmis catre receptor este de calitate ridicata. Detaliile tot mai complexe si posibilitatea de a localiza pestii mai mare.

Tehnologie revolutionara pentru sonarele de barca

Toti stim si am auzit de ecograf. Sau ecografie. Macar o data in viata pana acum ne-am lovit de acest termen. Este un aparat care reda imagini in timp real si detaliat despre organele tinta. Spre exemplu inima, plamanii, sau chiar si stadiul de dezvoltare al unui bebelus. Oricare ar fi tinta, este ireal momentul in care te uiti pe monitor si iti vezi inima pulsand, plamanii pompand aer sau bebelusul care misca mana ori piciorul.

Daca ne intoarcem in pescuit, trebuie sa punctam faptul ca o tehnologie similara a fost de curand implementata pe sonare.” Live scope” sau “Live sight “ sunt denumirile la care au apelat producatorii important cum ar fi Lowrance sau Humminbird.

Sonda poate emite pulsatii catre o anumita zona tinta si poate reda in timp real si continu ce se intampla acolo. Daca exista un anumit nivel de activitate al pestilor, sau poti chiar admira modul in care vegetatia este miscata de curentul apei.

In oricare din situatii, este important sa invatam sa citim aceste date pe monitor.

Acest lucru il vom face doar daca iesim la pescuit si utilizam sonarul achizitionat.

Functia DownScan este cea mai utila pentru un pescar aflat la inceput de drum. “Miracolul” de a vedea la un nivel de claritate impresionant ce se afla pe substrat este primul pas. Restul calatoriei va apartine. Noi va dorim fire intinse si “pete” pe sonar !

Top sonare pescuit

Prezenta unui numar variat de modele de sonare pescuit, fie ele dedicate pescuitului din barca, de pe mal, sau pentru impatimitii copcari, face ca prezentarea unui top sonare pescuit sa fie inevintabila. Clasamentul isi are ca factori de baza, cererea si oferta, criterii influentate de dezvoltarea tehnologiilor, si raportul pret/calitate.

Unul dintre cele mai preciate modele de sonare, utilizate de catre pescarii de somn cu precadere este Sonar pescuit Lowrance Hook Reveal 7 83/200 HDI. Se remarca in special datorita raportului echilibrat dintre pret si calitate. In forta este urmat de un model de sonar pescuit, un reprezentant de seama din portofoliul producatorului Garmin, Garmin Striker Vivid 9sv, ideal pentru spinningarii aflati mereu in cautarea salailor agresivi ce stau ascunsi dupa structuri in asteptarea capturilor. In varful topului sonarelor de barca se afla Humminbird, cu HHelix 7 Chirp Mega DI Mega SI G3.

Nu putem exclude sonarele de mal, cele lansabile, des utilizate de catre amatorii de tehnologii de scanare, acei pescari cu intentii mult mai modeste, insa ce isi doresc sa ramana conectati la ultimele tehnologii din nisa, fara a isi scutura buzunarele pentru un sonar. Fara de seama, se remarca sonarele Deeper, unul dintre cele mai apreciate fiind Sonar pescuit Deeper Chirp+ GPS 2.0.

Cum aleg un sonar de pescuit wireless ?

Un sonar de pescuit wireless se alege in functie de modul in care va fi exploatat. Prin acest lucru se intelege distanta la care va fi lansat, tipul informatiilor ce urmeaza a fi colectate ( adancime apa, temperatura apa, tipul structurilor si prezenta acestora sau prezenta bancurilor de pesti in zona cercetata ), greutatea acestuia si aria de acoperire. Descopera gama de sonare de pescuit wireless.

Care este cel mai bun sonar pescuit wireless ?

Cel mai bun sonar de pescuit wireless este sonarul care vine dotat cu modulul CHIRP, comunicare cu receptorul ( telefonul prin aplicatie ) in conexiune wireless, raza de acoperire de 80 de metri garantata si posbilitate de construire harti batimetrice. Producatorul de sonare de pescuit wireless DEEPER este cel mai avansat in acest domeniu. Vizualizeaza oferta completa de sonare pescuit Deeper.

Cum folosesc un sonar de pescuit wireless ?

Exista trei moduri de utilizare a unui sonar de pescuit wireless. De pe mal, de pe poduri sau din barca. In functie de necesitati, sonarul este dotat cu zone de atasare pentru lanseta care calibreaza unghiul de scanare in functie de pozitia lui in apa. In urma lansarii, modulul de wireless al sonarului se va activa si va incepe trimiterea datelor catre receptor ( telefonul mobil ). Fiecare sonar de pescuit wireless are un manual de utilizare usor de parcurs si vine dotat cu functii intuitiv. Pentru mai multe detalii despre principiile de functionare a sonarului de pescuit intra pe pagina blog-ului TotalFishing .

Exista sonare wireless ieftine ?

Da, cu siguranta exista sonare wireless ieftine. Cu cat sunt mai ieftine, cu atat nivelul calitativ al informatiilor ce se pot colecta este unul scazut. Acuratetea datelor oferite de aceste sonare wireless ieftine este indoielnica. Cele mai bune sonare wireless ieftine sunt Lowrance si Garmin. Tehnologia utilizata de acesti doi mari producatori este de nivel inalt. Orice alta gama de sonare wireless ieftine sub Lowrance sau Garmin nu se recomanda pentru date complexe ce pot fi colectate din zonele cercetate.

By Akan