Saniile trase de cainii Husky Siberieni, pe lacul Baikal

Spread the love

Experiență siberiană sălbatică și distractivă

Saniile trase de cainii Husky Siberieni, pe lacul Baikal, Experiență siberiană sălbatică și distractivă — Iernile din Siberia pot fi dure și insuportabil de reci. Totuși, nu vă descurajați! Mai ai multe de descoperit în călătoria ta în Siberia. Vorbesc despre o experiență unică de iarnă, săniușul câinilor! Dacă doriți să călătoriti pe nesfârșitele trasee forestiere acoperite de zăpadă, încercați săniușul câinilor pe lacul Baikal, o experiență siberiană sălbatică și distractivă care vă va respira!

Husky, o rasă de câini perfectă pentru săniușul câinilor — Dacă vă întrebați ce rasă de câini folosesc localnicii pentru a organiza aceste plimbări distractive, nu vă mai gândiți. Este o rasă husky. Localnicii consideră că această rasă de câini este una dintre cele mai vechi rase din Siberia. Huskii sunt asemănători genetic lupilor, dar nu se tem. Sunt foarte prietenoși. În zilele noastre, oamenii folosesc huskii ca câini de sanie. Deși huskii nu sunt alergători foarte rapizi, sunt destul de persistenți și perfecți pentru a lucra într-o echipă a colegilor lor. Huskii sunt cunoscuți pentru că pot călători pe distanțe lungi fără să se simtă epuizați.

Dacă credeți că cainii huskii nu sunt foarte confortabili să lucreze ca câini de sanie, așteptați să-i vedeți în acțiune. Se simt bine când te iau cu ei. Este tipul de câine cel mai potrivit pentru asta. Cu alte cuvinte, este aproape ca și cum ai fi în sângele lui Husky să conduci o sanie! Când vedeți huskii care se pregătesc pentru plimbare, aceștia arată cea mai mare râvnă și voință. Este un divertisment perfect pentru ea și pentru tine! — Reguli de sanie cu câini — Dacă doriți să experimentați plimbările cu cainii huskii, Siberia este un loc ideal pentru acesta. În timp ce conduceți, puteți vedea peisaje interminabile de zăpadă și respirați aerul înghețat. 

Saniile trase de cainii Husky Siberieni, pe lacul Baikal, experiență siberiană sălbatică și distractivă

Aceasta este experiența când puteți observa taiga siberiană în mediul său cel mai natural: într-o zi de iarnă. Este o experiență de basm și vă recomand să o încercați în timp ce călătoriți spre Lacul Baikal. Un loc perfect pentru a experimenta sania câinelui este în Listvyanka. Puteți încerca acest tip de aventură iarna – în Siberia, iarna începe de obicei în noiembrie, iar zăpada rămâne până la sfârșitul lunii martie. În acest timp puteți încerca săniușul câinilor. Programul acestei aventuri începe de obicei cu familiarizarea cu câinii (nu vă fie teamă de ei; sunt drăguți și foarte prietenoși). 

De asemenea, instructorul de sanie vă va arăta cum să le prindeți. O sanie constă de obicei din patru până la șase câini. Instructorul vă va arăta cum să „comunicați” cu câinii în timpul plimbării (care durează de obicei zece minute). Notă importantă: greutatea dvs. nu trebuie să depășească 90 kg (198,42 lbs). A face fotografii este o parte integrantă a acestei aventuri. Dacă camera dvs. este înghețată și nu mai funcționează, instructorul vă va face fotografii! Sania cu câini poate dura zece minute (pe gheața lacului Baikal) sau, dacă sunteți suficient de curajos, puteți opta pentru o călătorie de două zile prin taiga siberiană! 

Nu ratați săniușul câinilor de pe lacul Baikal, o experiență siberiană sălbatică și distractivă care vă va face șederea pe lacul Baikal și mai aventuroasă!

Saniile trase de cainii Husky Siberieni, pe lacul Baikal, Experiență siberiană sălbatică și distractivă

Povestea Cainelui Husky-ului siberian — Husky-ul siberian este un câine de sanie care poate trage o greutate de mai multe ori cât greutatea sa proprie. E considerat foarte prietenos, blând și este un câine de companie și de serviciu foarte bun. Câinii de Husky siberian sunt incluși în grupa Spitzilor și câinilor primitivi și în secțiunea câinilor de sanie nordici, fără certificat de câine utilitar. Strămoșii acestei rase proveneau din Siberia, fapt ce explică și denumirea rasei.

Pentru popoarele nomade din nordul Siberiei, acești câini reprezentau importanți tovarăși de drum. Strămoșii husky-ului siberian de azi au devenit în special cunoscuți mulțumită comerciantului de blănuri William Goosak. În 1909, acesta a luat parte la o competiție de sănii trase de câini pe o distanță de 408 mile. La început, era considerat ridicol datorită dimensiunilor reduse ale câinilor săi, dar în ciuda acestui aspect – el a terminat pe locul al treilea. La puțin timp după, s-a început cu prima creștere a acestor câini de performanță înaltă. Câinii Husky siberieni au fost utilizați timp îndelungat ca și câini de sanie și chiar și în prezent, ei sunt capabili să transporte încărcături ușoare.

Ei pot străbate distanțe mari la un tempo mediu. Câinii Husky pot tracta o greutate de nouă ori mai mare decât greutatea proprie. — Firea câinilor Husky — La un astfel de câine se apreciază în special capacitatea de performanță și forța, dar el este cunoscut și pentru cât de prietenos este față de oameni. Acești câini blânzi se înțeleg bine și cu copiii, ceea ce se poate explica și privind înapoi spre originile rasei. Puii Husky erau crescuți de către popoarele nomade, împreună cu copiii, astfel încât conexiunea cu familia este și azi foarte importantă pentru Husky.

Ei nu sunt prietenoși doar față de familie, ci și în relație cu străinii. Câinii erau nevoiți să asculte de mai mulți conducători de sanie, fiind considerați prietenoși și deschiși și față de străini. O altă trăsătură importantă a acestor câini este simțul dezvoltat al orientării, ei putând să păstreze o direcție cunoscută, chiar dacă aceasta e acoperită de zăpadă și greu de recunoscut. Câinii Husky siberieni sunt câini atenți ce nu pot fi însă folosiți ca și câini de pază. Se lasă foarte ușor dirijați, iar cu ajutorul inteligenței lor, precum și a capacității lor de a asculta, pot îndeplini repede comenzi.

Aspect fizic și constituție corporală — Un Husky siberian este puternic, rapid și are o rezistență foarte bună. Aceste calități ale câinelui se reflectă și în consituția corporală, aceasta fiind proporționată într-o formă foarte echilibrată. Masculii se diferențiază clar față de femele, acestea din urmă având un aspect vizibil mai feminin decât masculii. Femelele sunt totodată mai mici, având o înălțime la greabăn între 50,5 și 56 cm, în timp ce masculii au o mărime între 53,5 și 60 cm. Sexele se diferențiază și în greutate în mod vizibil, deoarece femelele au o greutate standard între 15,5 și 23 kg, în timp ce masculii au o greutate între 20,5 și 28 kg.

Husky-ul siberian are o blană de lungime medie, dublă. Aceasta are o structură groasă și îl protejează bine de frig. Substratul este des și moale. Deasupra acestuia se află firele de acoperire drepte și dure, stând foarte strâns lipite de corp. În timpul schimbului de blană, substratul nu există. Tunderea blănii nu este permisă. Eventual firele de păr dintre degete pot fi scurtate, la fel și firele din jurul lăbuțelor și dintre pernițe.

Cainii Huskies: caracteristici, soiuri și cultivare si istoria Cainilor Husky — Un caine huskies se îndrăgostește la prima vedere. Destul să se uite în ochii lor fermecători de o culoare neobișnuită și strălucitoare. Aceste animale de companie au o dispoziție jucăușă. Ele sunt energice, mobile și iubesc să alerge foarte mult. Mulți oameni visează să aibă un astfel de animal de companie interesant. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra acest catelus neobișnuit, trebuie să înțelegeți cu atenție ce sunt câinii Husky, care sunt caracteristicile lor principale și caracteristicile comportamentale. Doar după ce ați învățat toate nuanțele de păstrare a acestor animale, puteți lua decizia corectă cu privire la achiziția lor.

Istoricul originii Cainilor Husky –reproduc istoria originii — Înainte de a trece la o analiză detaliată a tuturor caracteristicilor și caracteristicilor rasei de câini Husky, trebuie să fiți familiarizați cu istoria originii lor.Istoria acestei rase teribil de populară și faimoasă este îngrozită și provoacă o mulțime de controverse. Se știe că Huskies sunt rezultatul traversarii lupilor si a cainilor din nord. Câinii cu această combinație de gene au fost caracterizați prin calități excelente de anduranță. În plus, nu se temeau de înghețuri severe în timpul iernii – într-un astfel de mediu, acești câini s-au simțit mai mult decât confortabil. Devoțiunea și lâna foarte frumoasă au fost semnele distinctive ale husky-ului.

Acești câini de lupi s-au dovedit a fi ajutători foarte buni ai locuitorilor din nordul îndepărtat. Erau necesare în vânătoare. Huskies au fost utile în herding de ren, protecția proprietății. Dacă vorbim despre principala responsabilitate a acestor câini frumoși și inteligenți – atunci este transportul unei persoane și a mărfurilor sale peste zonele nordice. De mulți ani, Huskies energici au îndeplinit cu plăcere aceste importante funcții umane. Reprezentanții triburilor nordice nomazi, Chukchi, sunt recunoscuți ca „părinți” ai acestei rase unice. Acești oameni au „avut o mână” la apariția Huskies, deoarece a fost cainele de lup care a folosit pentru a extinde terenurile de vânătoare.

Pentru a face față acestor funcții, Chukchi avea nevoie de câini care să poată depăși cu ușurință distanțele impresionante pentru prea puțin timp. În același timp, „câinii de lucru” trebuiau să poarte o încărcătură valoroasă, care era ambalată în sanie mare. A fost crescută în acest scop, animale de companie și a devenit progenitorul renumitului Husky siberian. Eskimosii i-au iubit și pe câinii acestei rase uimitoare. Huskies erau renumiți pentru versatilitatea și nemulțumirea lor în ceea ce privește îngrijirea și întreținerea. Câinii eschimosilor diferă în rezistența lor și pentru mult timp pot mânca numai pești uscați.

Doi caini husky pe un varf de munte — SURSA — https://www.youtube.com/watch?v=LfqLYT5H4Z4
Saniile trase de cainii Husky Siberieni, pe lacul Baikal, Experiență siberiană sălbatică și distractivă

Deoarece eschimosii nu au suferit de o lipsă de pește, întreținerea câinilor din rasa descrisă nu a provocat dificultăți și necazuri grave.

Numele câinelui celebrului rasă Husky a luat-o din cuvântul abreviat „Eski”. Acesta este modul în care eschimosii erau numiți canadieni. Ulterior, numele „Husky” a fost aplicat tuturor câinilor de sanie care trăiesc și lucrează în condițiile din regiunea de nord.

Pe teritoriul URSS, reprezentanții acestei rase luminoase nu au primit prea multă distribuție. În acel moment, Huskies părea oamenilor prea mici pentru a transporta încărcături mari și grele. Huskies a trezit un mare interes printre americani. Numai după prăbușirea URSS au fost acești câini din nou în Rusia, dar deja din SUA.

Descrierea rasei — Istoria lui Husky este bogată și interesantă.Aceste animale sunt reprezentate de una dintre cele mai vechi rase de caini de sanie. Înmulțirea lor este angajată exclusiv pentru muncă. Pisicile pufoase cu musculatura robustă trebuiau să tragă hamul cu bagajele și un bărbat într-o atmosferă de nord rece și rece, fără probleme. De-a lungul timpului, standardele pentru aceste animale de companie au suferit multe schimbări – acești câini nu mai sunt percepuți și crescuți ca „muncitori”. Recent, accentul a fost pus pe conținutul de frumusețe și acasă al acestor animale originale.

Să analizăm în detaliu descrierea reprezentanților acestei rase. — Catea adultă în greutate poate ajunge la 15-23 kg. Bărbații cresc și mai mult „grei” – greutatea lor variază de la 53 la 60 kg. Creșterea în rândul reprezentanților rasei Husky este considerată medie. La greaban, catelusii pot ajunge la 50-56 cm, iar masculii – 53-60 cm (sunt intotdeauna mai mari). În ceea ce privește culoarea – poate fi foarte diferită. Cainii cei mai obișnuiți și întâlniți frecvent sunt cei ai căror culoare este alb-negru sau gri și alb. Al doilea cel mai obișnuit și popular este considerat o culoare ciocolată foarte frumoasă, cu zone albe. Reprezentanții rasei acestei culori atrag atenția asupra ei înșiși, pentru că arată neobișnuit.

Ochii acestor câini au o formă caracteristică de migdale. Ele sunt ușor înclinate. Mediul eliminat. Culoarea irisului ochilor harnici este una dintre cele mai izbitoare trăsături ale acestor câini. Persoanele ale căror culori ale ochilor sunt albastru sau maro arată neobișnuit și atractiv. Există, de asemenea, câini, ai căror ochi au un iris multicolor. De exemplu, un ochi poate fi albastru, iar al doilea este maro. Huskies se caracterizează prin urechile unei forme triunghiulare tradiționale. Sunt înalți pe cap și aproape unul de celălalt. De regulă, urechile au o acoperire impresionantă cu blană și sunt densă.

Sfaturile urechilor sunt rotunjite și „privesc” exclusiv în sus. Ele stau pe cap absolut fără probleme și în mod clar – nu ar trebui să existe vreo înclinație. Pentru husky este caracterizat de un gât de lungime medie. Când câinele este în picioare, este ușor arcuit și cu înălțime ridicată. În timpul mișcării, gâtul este întins astfel încât capul să fie ușor proeminent.Sânul unui husky de rasă pură diferă în putere. Este bine tăiat până la coate. Coastele acestor câini sunt în mod natural în formă de săgeată, plată pe laturi și largi. Lăptușii hiliti sunt puternici și pubescenți. De regulă, ele au o structură ovală elegantă. Tampoanele de paw sunt foarte elastice și dense.

Picioarele în reprezentanți de rasă pură vor fi întotdeauna netede. O pubescență groasă și de bună calitate diferă coada acestor câini. Când un husky este vigilent, coada lui va fi ușor ridicată și îndoită, ca o seceră. Într-o stare calmă, această parte va fi omisă. Cu condiția de îngrijire corespunzătoare Huskies trăiesc în medie, până la 15 ani. Desigur, acest indicator poate varia în funcție de condițiile animalului. Caracteristicile naturii acestor animale trebuie luate în considerare dacă aveți de gând să trăiți împreună cu aceștia pe același teritoriu.

În multe privințe, husky sunt similare cu pisicile – sunt foarte încăpățânați și iubesc libertatea. De obicei, aceștia aleg proprietarii unei singure persoane și sunt puternic atașați de el. Acești câini sunt prietenoși adulților și copiilor, deci nu sunt adesea umblați, punându-i un bot. Sunt foarte activi, foarte apreciați de divertismentul sportiv. Obișnuiți să conducă cel mai mobil mod de viață. Dacă doriți să păstrați casa absolut calmă și câine leneș, care adoră să doarmă și să se așeze puțin mai mult, atunci Husky nu vă va potrivi.

Inteligența acestor animale este ridicată. Sunt inteligenți, vicleni și inteligenți. Adevărat, Husky este dificil de antrenat. Acest lucru se datorează faptului că aceste animale diferă în caracterul lor excesiv de independent. Da, și se concentrează pe un lucru pe care îl consideră foarte dificil din cauza intensității activității și a vitalității. În rolul paznicului obișnuit Huskies greu de potrivit.În calitate de paznic și gardian, actualii reprezentanți ai acestei rase din nord nu sunt de asemenea folosiți. Un husky este un prieten deosebit de bun, un câine de companie care nu arată agresiune față de alte persoane.

Huskies, pictate în întregime în negru, alb sau maro, sunt extrem de rare. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că astfel de persoane sunt considerate „defecte”. În plus, prezența unui tip de mască de contrast este acceptabilă. De la frunte la nas poate întinde verticale verticale dungi. —

Trebuie avut în vedere faptul că orice abatere de la standardele enumerate mai sus va fi considerată o deficiență sau defecte semnificative care pot constitui temei pentru descalificare.

Un element separat ar trebui să evidențieze descrierea culorii stratului acestor câini. Prin standardele unor astfel de culori sunt permise lână. Negru. În caz contrar, această culoare gălăgioasă este, de asemenea, numită „afro”. Dar din punct de vedere genetic această culoare nu se întâmplă la acești câini. De obicei, există pete de zăpadă albe. Alb. Această culoare de câine nu are de obicei puncte, urme sau alte incluziuni. Aceasta este singura opțiune de culoare în care sunt acceptate nuanțele maro și întunecate ale nasului, buzelor și pleoapelor.

Alb-negru. Această culoare este recunoscută ca fiind una dintre cele mai relevante și mai frecvente. Cu toate acestea, datorită culorii substratului unui câine de această culoare din lateral poate părea doar gri. În același timp, pe labute se poate vedea o roșcată cu cheie redusă. Alb maro. Această culoare interesantă și atrăgătoare poate varia de la maro închis la ghimbir. Sub soare, lâna acestei culori se estompează mereu și devine mai ușoară într-un timp scurt.

Sable. În acest caz se înțelege blana unei nuanțe roșiatice sau de cupru. Cu toate acestea, are multe diferențe față de culoarea alb-maronie obișnuită. Pigmentarea nasului, a buzelor și a pleoapelor va fi negru. Negru afară Aceasta este o altă culoare interesantă, haină, în care împotriva blănii de zăpadă pe spate va exista o specie întunecată. Zonarno gri. Această culoare este recunoscută aproape de versiunea originală, caracteristică câinilor de rasă pură. În acest caz, vârful coada va fi negru, iar culoarea principală – negru, roșu și alb.

Caracter și comportament — În ciuda faptului că Huskies se comportă de obicei foarte prietenos și tind să se comunice, ei rămân foarte capricios și acționează întotdeauna în interesul lor. Acești câini se comportă incredibil de încăpățânați. Huskies are nevoie doar de un lider puternic, persistent și fără compromis care va putea să-l aducă pe animalul de companie să-și asculte și să asculte. Oamenii care au un caracter slab, animalele din această rasă temperamentală este mai bine să nu se păstreze acasă.

Principalul factor care trebuie luat în considerare atunci când se decide să înceapă un Husky este energia lor irepresibilă și activitatea nebună. Desigur, puteți încerca să jucați câinele astfel încât să se obosească fizic. Dar un astfel de truc poate lucra cu oricine, dar nu cu huskies. Pentru a plictisi acest câine, trebuie să încerci din greu. Numai după aceea va fi posibil să se atingă flexibilitatea dorită a animalului de companie. Dacă nu ridicați cu promptitudine Huskies și să lăsați totul la întâmplare, atunci câinele va fi cu siguranță suficient de obraznic pentru a atârna peste tot.

Din cauza unor astfel de explozii de energie, mobilierul și tapetul din apartament pot fi grav afectate, precum și acoperirea podelelor. Din acest motiv, antrenamentul husky nu ar trebui amânat până la momente mai bune – acest lucru ar trebui făcut cât mai curând posibil. Huskies se integrează fără probleme în familii numeroase. Ei se înțeleg bine cu copiii mici. Deoarece eschimii de mulți ani au avut încredere în aceste animale, cele mai scumpe – copiii lor, câinii s-au obișnuit cu ei și s-au îndrăgostit foarte mult. Dar nu putem ignora faptul că Fiecare individ se distinge prin caracterul și comportamentul său.

Ținând casele îngreunate, nu trebuie să uităm asta wolf sânge se execută în vene. În orice moment, se simte simțită și animalul brusc străbate într-o direcție necunoscută, încercând să prindă orice obiect care pare interesant pentru ea. Adesea, un astfel de comportament extraordinar și imprevizibil Husky se termină cu proprietarul pierzându-l pentru totdeauna. Acești câini au o perseverență minimă. Husky nu poate sta liniștit într-un singur loc de multă vreme. Trebuie amintit că strămoșii acestor animale sunt câini de echitatie care au parcurs distanțe enorme. 

Înainte de a începe un astfel de câine, trebuie să vă gândiți de câteva ori dacă aveți posibilitatea să-i oferiți condițiile corespunzătoare în care își poate vărsa energia irepresibilă. Nu te poți grăbi să cumperi un catelus husky. În primul rând trebuie să vă familiarizați cu toate calitățile pozitive și negative caracteristice acestei faimoase rase.

Saniile trase de cainii Husky Siberieni, pe lacul Baikal, Experiență siberiană sălbatică și distractivă
Saniile trase de cainii Husky Siberieni, pe lacul Baikal, Experiență siberiană sălbatică și distractivă

Sursa — https://www.itinari.com/de/dog-sledding-on-lake-baikal-wild-and-fun-siberian-experience-f0wo

Sursa — https://ro.working-dog.com/race/Husky-siberian-65

Sursa — https://dress-ro.techinfus.com/haski/harakteristika-raznovidnosti/

Sursa Videoclip — https://www.youtube.com/watch?v=LfqLYT5H4Z4