Pachete de Bass Auto Profesionale cu o Tehnologie Performanta

Spread the love

Pachete de Bass Auto Profesionale cu o Tehnologie Performanta

7 moduri de a vă face sunetul audio pentru mașină grozav.

Puțini șoferi își pot imagina că se află într-o mașină fără muzică sau un alt tip de redare audio în timp ce conduc. Există nenumărate avantaje de a avea un sistem audio auto funcțional; un sistem care oferă cea mai înaltă calitate a sunetului. O întrebare populară în rândul șoferilor este: Cum pot face ca sunetul audio al mașinii să fie mai bun? Dacă căutați și un răspuns la această întrebare, citiți mai departe și veți găsi răspunsul undeva în rândurile de mai jos.

Difuzoarele auto revizuite  sunt primul lucru care trece prin mintea oricui la menționarea „calității sunetului audio auto”. În timp ce difuzoarele sunt printre cele mai importante domenii de interes la îmbunătățirea calității sunetului, există și alte aspecte la fel de importante în determinarea calității sunetului livrat de sistemul audio al mașinii dvs. Aceasta înseamnă că ați putea avea cel mai bun difuzor auto instalat, dar totuși nu vă veți mulțumi cu modul în care muzica dvs. iese din difuzoare. Deci, vom arunca o privire mai largă asupra sistemului audio al mașinii în ceea ce privește îmbunătățirea calității sunetului – analizând 7 moduri de a face sunetul audio al mașinii să fie excelent.

1. Înlocuiți acele difuzoare auto din fabrică sau OEM

Motivul pentru care majoritatea producătorilor de mașini nu depun eforturi mari în proiectarea unor sisteme audio excelente pentru mașini este un subiect care a atras multe dezbateri. Doar vehiculele de ultimă generație tind să aibă sisteme impresionante. Pentru majoritatea mașinilor, există o nevoie clară de a actualiza sistemul audio după achiziționarea mașinii.

Dacă v-ați cumpărat mașina recent și doriți să aduceți viața divertismentului în mașină, înlocuiți difuzoarele din fabrică cu altele de calitate superioară și veți obține un sunet mai mare de ani de zile. Un set frumos de 6,5 difuzoare auto va oferi un bas mai strâns și un sunet mai clar, permițându-vă să observați detalii muzicale mai profunde și să vă bucurați mai mult de ritmurile preferate.

2. Acordați boxelor dvs. mai multă putere

Aveți difuzoare de înaltă calitate în mașină, dar încă nu vă puteți bucura de sunetul așa cum v-ați imaginat. Poate că difuzoarele sunt prea bune pentru a funcționa bine fără amplificare. Obțineți mai multă putere către boxele dvs. grozave și cu siguranță veți obține un sunet care merită banii dvs.

Amplificatoarele nu sunt doar pentru a vă face muzica mai tare, dar instalarea unui amplificator bun adaugă mai multă claritate sunetului pe care îl obțineți din difuzoare. Amplificatorul trimite semnale mai precise către difuzoare, oferindu-le claritate și capacitatea de a transmite sunet de la fiecare instrument utilizat în muzica pe care o ascultați.

3. Scăpați de zgomotul extern prin intermediul materialelor fonoizolante

Zgomotul dintr-o sursă anulează zgomotul din altă sursă. Sunetul provenit din alte surse, altele decât difuzoarele mașinii, poate deteriora sunetul pe care doriți să-l auziți. Deci, cu cât reduceți mai bine sunetul nedorit, cu atât mai bine vă va suna muzica.

Vibrațiile de la difuzoare sunt adesea cea mai mare sursă de sunet nedorit. Acest lucru se datorează faptului că sunt montate în ușile din față și în spatele scaunelor din spate, în mod normal orientate în sus și spre geamul din spate. Vibrațiile produse pot scutura chiar părți sau întreaga mașină. Aceste vibrații pot fi deranjant de zgomotoase.

Din fericire, puteți găsi covorașe ieftine care diminuează sunetul pentru a dezactiva aceste tulburări de sunet nedorite. Acestea sunt cel mai bine instalate în părți strategice ale mașinii, cum ar fi panoul ușii, și fac o mare diferență în calitatea audio a mașinii. Un covor bun va forma o platformă stabilă care susține difuzorul, astfel încât difuzorul să nu fie mișcat de propriile sale vibrații.

4. Ascultați sunet de înaltă calitate

Uneori, singurul lucru care vă împiedică să vă bucurați de sunetul dvs. este calitatea scăzută a fișierelor dvs. audio. Este posibil să aveți fișiere muzicale stocate pe telefonul dvs. și sună uimitor atunci când ascultați prin căști. Dar aceeași muzică nu poate fi redată la fel de bine pe un sistem audio auto, oricât de bun este sistemul.

Deci, ce lipsește în fișierele dvs. audio? A pierdut unele informații cu frecvență joasă și înaltă în timpul compresiei, precum și câteva detalii care fac muzica suculentă. Dacă doriți să utilizați smartphone-ul, iPod-ul sau playerul de muzică în mașină, nu utilizați doar setările implicite atunci când salvați fișierele audio. Utilizați compresie minimă și o rată de biți mai mare ori de câte ori este posibil. Muzica dvs. va veni prin sistemul audio al mașinii dvs. într-un mod excelent.

5. Reglați setările de sunet de pe dispozitivul dvs. mobil

Mulți oameni își folosesc telefoanele pentru a reda muzică în mașină și este important să epuizați toate sfaturile pentru a obține un sunet mai mare de la un sistem audio auto atunci când utilizați dispozitive mobile. Reglați egalizatorul de pe telefon pentru a se potrivi cu tipul de muzică pe care îl ascultați. Nu va trebui să cheltuiți un ban pentru asta. Accesați Setări, selectați muzică și apoi EQ. Încercați mai multe setări până când obțineți ceea ce sună cel mai bine pentru dvs.

6. Adăugați un egalizator sau un procesor de semnal

Reflecția și absorbția sunetului sunt probleme serioase pentru calitatea sunetului auto. Unele materiale auto, în special sticla și materialele plastice reflectă sunetul nebunesc. Pe de altă parte, materialele moi absorbante, precum huse de scaune și covoare, se îmbibă cu sunet. Dacă difuzoarele dvs. sunt prost plasate, situația se înrăutățește, deoarece vârfurile de răspuns în frecvență sunt inevitabile. Muzica dvs. devine boom la bas și stridentă la frecvențe mai mari, provocând o „oboseală urechii” semnificativă.

Cu un egalizator puteți regla în mod corespunzător răspunsul în frecvență și eliminați vârfurile de răspuns din sistemul audio. Un procesor de sunet vă va ajuta nu numai să eliminați vârfurile de răspuns în frecvență, ci și să creșteți răspunsul la bas. Nu vă mai bazați doar pe receptoare. Acestea vă pot oferi controale pentru înalte, bas și midrange, dar nu sunt capabile să distrugă vârfurile de răspuns în frecvență.

7. Încă nu primiți un sunet grozav? Verificați conexiunile sistemului audio auto (integrarea cablurilor și cablurilor)

Problemele de conexiune pot fi cu ușurință trecute cu vederea atunci când se găsește o soluție la o calitate scăzută a sunetului într-o mașină. În orice mașină există posibilitatea ca firele să se slăbească în timp. Aceasta poate fi o sursă de zgomot care distruge calitatea sunetului dorit, mai ales atunci când muzica este activată.

Alte probleme de conexiune care pot deteriora calitatea sunetului auto includ cablurile difuzoarelor corodate și împământarea incorectă. Aceste probleme de conexiune pot provoca sunete foarte enervante. Dacă vă puteți raporta la această problemă de sunet, verificați toate conexiunile dintre difuzoare, baterie, amplificatoare și șasiu.


Asigurați-vă că fiecare dolar pe care îl cheltuiți pentru a îmbunătăți calitatea sunetului din mașină este meritat. Achiziționați numai difuzoare de înaltă calitate și alte componente ale sistemului audio auto și instalați-le corect. Nu există nimic altceva care să vă împiedice să vă bucurați de muzică excelentă în timp ce conduceți mașina în fiecare zi. Mașina va fi multe lucruri pentru tine, dar niciodată un loc plictisitor pentru tine și pentru toți ceilalți care intră înăuntru.