Spread the love

Pachet Solar Confort Termax 4 Persoane cu Boiler Bivalent – Pret 9.284.64 Lei

Descriere
Pachetul contine:

1 x Colector solar cu 24 tuburi vidate echipate cu heat-pipe, control temperatura, Termax Solar
1 x Boiler stativ 200 litri cu 2 serpentine Termax
1 x Grup de pompare solar Termax cu automatizare si vas expansiune 12 litri
1 x Aerisitor automat solar 1/2, KOPH
2 x Lichid antigel concentrat pentru instalatii solare KOPH

In functie de nevoile clientului se poate adauga la acest pachet urmatoarele:

Vas de expansiune boiler
Supapa de siguranta Herz 1/2″, 6 bar
Manometru
Teava flexibila de inox izolat
Fitingurile si sistemele de fixare

De ce colectoarele Termax Solar?

Colectorul solar heat-pipe cu sistem de control al temperaturii

Diferenta majora intre tubul heat-pipe conventional si cel Termax Solar este faptul ca tuburile conventionale sunt de tipul cupru-apa. Principala componenta a transferului termic este apa. Tija de cupru (heat-pipe) se afla intr-o stare de presiune negativa. In momentul in care lichidul este incalzit si se transforma in vapori, revine in stare lichida dupa disiparea caldurii. Lichidul are nevoie de gravitatie pentru a ajunge in partea inferioara a tubului heat-pipe, dupa care incepe urmatorul ciclu. Acesta este motivul pentru care la tuburile heat-pipe conventionale unghiul ideal de instalare este de 30-35°.

La colectoarele solare Termax Solar mediul de transfer termic utilizat in sistemul cu controlul temperaturii este un gaz special, aflat intr-o stare de presiune pozitiva in heat-pipe, ce nu se afla in contact direct cu agentul termic. Dupa ce este incalzit, gazul cald migreaza catre partea superioara a tubului heat-tipe, iar cel rece coboara, asigurandu-se o circulatie continua in interiorul tubului. Aceasta circulatie este asigurata atat timp cat tubul heat-pipe are o inclinatie de minim 5°.

Performanta ridicata

Tubul traditional de caldura solara cupru-apa are o capacitate mica de transfer de caldura, iar noul colector solar cu sistem heat-pipe cu control al temperaturii are o capacitate excelenta de transfer de caldura. Se poate rezolva perfect problema capacitatii insuficiente de transfer de caldura a conductelor de caldura tradiționale. Limita de transfer de caldura a noii conducte de caldura solara cu temperatura controlata adopta principiul limitei uscate.

Colectoarele solare Termax cu sistem de control al temperaturii adopta un mod diferit de transfer de caldura fata de conducta de caldura traditionala cupru-apa. Debitul de abur este doar de 20 cm/s la o temperatura de lucru de 50 °C. Debitul de abur nu este ridicat, ceea ce nu va provoca o limita de transport. Prin urmare, capacitatea de transfer de caldura a unei singure conducte de caldura nu este limitata, ceea ce poate indeplini cerintele mari de transfer de caldura ale colectoarelor solare CPC.

Durata lunga de viata

Presiunea interna a conductei de caldura solare traditionale cupru-apa este presiunea negativa (adica mai mica decat presiunea atmosferica). Dupa mai multi ani de utilizare, in interiorul tubului se va forma gaz necondensabil, ceea ce reduce treptat capacitatea de transfer de caldura a sistemului si limiteaza durata de viata efectiva a colectorului solar.

Colectoarele solare Termax cu sistem de control al temperaturii folosesc aliaje din materiale folosite in industria aerospatiala, bazate pe aluminiu, rezistente la temperaturi si presiuni, fara carbonizare si perforatie. Presiunea interna a conductei de caldura este presiune pozitiva (adica mai mare decat presiunea atmosferica), eliminand problema cauzata de vid redus, durata de viata efectiva a produsului este mai mare de 15 ani, ceea ce poate asigura colectorul solar isi va pastra capacitatea de transfer de caldura constant pe o perioada mai lunga.

Control inteligent al temperaturii

Sistemul heat-pipe solar gravitational traditional nu are un mecanism de control al temperaturii si nu poate rezolva problema supraincalzirii sistemului la nivel de aplicatie inginereasca.

Colectoarele solare Termax cu sistem de control al temperaturii au o functie inteligenta de control al temperaturii. Produsul simte in mod inteligent schimbarea de temperatura. Sistemul se opreste imediat cand caldura este excesiva sau opreste treptat transferul de căldura (110 °C±5 °C) si restabileste performanta imediat cand caldura nu este excesiva. Indeplineste pe deplin cerintele ideale de control al temperaturii si realizeaza un control precis al temperaturii; in acelasi timp, functia de blocare la temperatura ridicata nu afecteaza performanta transferului de caldura in conditii normale de lucru. Temperatura maxima a apei calde din rezervorul de apa al sistemului solar poate fi controlată la 80 °C.

Componenta produsului

Avantaje constructive

Conexiune uscata intre colector si tuburile vidate, eliminand dezavantajele create de volumul mare de lichid sub presiune
Contactul se realizeaza prin intermediul tecilor de transfer
De asemenea ofera posibilitatea inlocuirii individuale a tuburilor neconforme
Lipsa apei din tubul vidat rezolva problema depunerilor de calcar si a craparii tevilor
Rezistenta mare la presiune ridicata. Presiunea colectorului solar este setata la 0.7 Mpa
Sistemul heat-pipe, asigura transferul de caldura intr-un singur sens si are o capacitate de caldura mica, temperatura scazuta de pornire si inertie termica scazuta.
Conductivitatea termica a agentului frigorific are o buna compatibilitate cu materialele metalice utilizate in mod obisnuit.
Sistemul heat-pipe are conductivitate termica foarte mare. Rezistenta sa termica este aproape zero, rezultand intr-o eficienta de 7.000 de ori mai mare decat sistemele conventionale.
Rezistenta la temperaturi ridicate. Datorita componentelor anorganice din componenta mediului de transfer de caldura, chiar daca temperatura peretelui tevii
depaseste 250 °C, tubul nu se va sparge.
Date tehnice:

Presiune de test: 1.2 MPa

Presiune de lucru 0.7 MPa

Putere maxima : 223 W/elem.

• a1 (W/m2K) : 0.61

• a2 (W/m2K) : 0.011

• Temperatura de inghet tuburi vidate : -30 °C

• Rezistenta la grindina : 25 mm max.

• Racordurile colectorului solar: Ø 22 mm

Elemente constructive

Tuburi vidate:

sticla borosilicata 3.3 de inalta eficienta cu grosime de 1.6 mm, 58 x 1800 mm, cu structura dual-axiala
rezistenta la temperaturi inalte si la inghet

Specificatii tehnice
CARACTERISTICI TEHNICE
Tip produs Pachet solar 4 persoane
Greutate 84 Kg
Cost livrare si procesare (lei) 229

By Akan