Spread the love

Motosape & Motocultoare pentru Gradina ta – Cel Mai Bun Pret

Fiecare agricultor sau gospodar care locuieste la casa si ingrijeste culturi are nevoie de motocultoare romanesti de calitate pentru a avea rezultate cat mai bune. Atunci cand se alege un motocultor este important sa fie luate in considerare cateva criterii importante.Asa cum poate unii dintre dumneavoastra stiti aceste utilaje sunt denumite motosape, motofreze, motocultoare sau motocultivatoare. Insa din punct de vedere tehnic toate aceste denumirii fac referire la alt tip de masina.


Motofreza, motosapa, motocultor sau motocultivator?

1.Motofreza– masina pentru lucrat pamantul cu motor electric cu latimea de lucru a frezelor nu mai mare de 20 cm.

2.Motosapa– masina cu transmisie prin ansamblul melc-roata (melcata) cu latimea frezelor nu mai mare de 50 cm pe care nu se pot atasa alte accesorii pentru lucratul si intretinere solului.

Motosapele sunt utilaje usoare echipate cu motoare in 4 timpi al caror rol il reprezinta maruntirea solurilor usoare si semiusoare. Isi gasesc aplicabilitatea in: gradini, sere si solarii.

O motosapa de calitate va oferi atat confort operatorului cat si eficienta in lucru. Motorul acesteia trebuie studiat cu grija deoarece este aproape cunoscut faptul ca un motor in 4 timpi va duce la un consum cu mult mai redus decat in alte cazuri. Intretinerea solului se face cu ajutorul lamelelor frezei, freza nedepasind niciodata latimea de 50 cm.

Reglajul inaltimii si a latimii de lucru trebuie sa se faca facil, astfel incat motosapa sa poata fi folosita atat in cazul solurilor dure dar si semidure.

3.Motocultorul

Mergand mai departe la un motocultor, ei bine despre alegerea acestuia se pot spune destul de multe. Aici intervin mai multe componente ale ansamblului, la care trebuie sa fim foarte atenti: pinioane, curea de transmisie, latimea frezelor, greutatea motocultorului, viteze inainte-inapoi.

Latimile frezelor pot fi cuprinse, in functie de model intre 80 si 100 cm.

Vitezele inapoi sunt importante pentru manevrarea usoara a motocultorului mai ales cand greutatea acestuia este mare.

Greutatea motocultorului este importanta pentru a putea prelucra terenuri mai dure care nu ar putea fi lucrate cu o motosapa de greutate redusa.

Latimea frezelor este importanta deoarece ajuta in eficienta si in viteza de prelucrare a solului.

In general, cand se achizitioneaza un motocultortrebuie avut in vedere si faptul ca acesta este un mijloc energetic de tractiune pe o singura axa, persoana care il conduce trebuie sa depuna in permanenta un efort care poate varia in functie de greutatea motocultorului.

In mod evident, daca noi avem o gradina in spatele casei, nu ne vom indrepta atentia catre un tractor ca sa ne putem pune la punct pamantul. Investitia ar deveni nerentabila si deci nejustificata.

In antiteza, nici daca avem cateva hectare de pamant nu ne vom opri doar la sape si cazmale. E cu adevarat pacat sa ai si sa nu folosesti, iar acest lucru se aplica din plin gradinilor pe care le detinem. Sa ai pamant si sa nu il cultivi inseamna sa nu te folosesti de o resursa ce poate genera pe langa frumusete chiar si castiguri.

Motocultoarele de vanzare la Pestre.ro sunt motocultoare potrivite pentru lucrarile agricole din gradina sau in camp (culturi de mici dimesiuni).

Cum distingem o motosapa de calitate?
Motoare in 4 timpi pentru un lucru confortabil cu, consum redus
Forma cutitelor trebuie sa fie corect arcuita, din aliaje de oteluri tratate pentru a permite faramitarea solului cu efort minim fara a crea uzura prematura a acestora
Greutate redusa pentru o utilizare usoara
Posibilitatea unei reglari usoare a inaltimii si latimii de lucru
Manere ergonomice pentru o utilizare confortabila
Motocultor de calitate inseamna:
Greutate mare
Putere mare motor
Latime mare freze
Viteze- inainte-inapoi
Modificare pozitie maner de lucru pentru intoarcere usoara
Accesorii pentru toate muncile pamantului
Priza de putere pentru conectarea facila a accesoriilor

Pentru a cumpara un motocultor bun trebuie sa pornesti de nevoia imediata pe care o ai. Care este suprafata pe care vrei sa o lucrezi cu motocultorul, ce tip de sol este, care este panta maxima a suprafetei.

Acestea sunt cateva intrebari la care daca ai raspuns deja decizia pare mai usoara.

Dupa ce ne-am raspuns la aceste intrebari ne uitam la caracteristicile principale ale motocultorului.

MOTORUL
Motorul unui motocultor poate fi in accesptiune agenerale de doua tipuri

Motor Electric- se folosesc motoare electrice la motosape si motofreze in general deoarece puterea lor este redusa acestea folosindu-se pe spatii mici, culturi reduse ca dimensiuni – maxim 500 mp

Motor termic- acestea pot fi motoare termice alimentate pe benzina si motoare termice alimentate diesel. Puterea acestor motoare este exprimata in cai putere (CP) unde 1CP = 735 W. De obicei motoarele diesel se folosesc pe motocultoare de putere mare – peste 10 CP – datorita faptului ca ofera putere mare pe turatie joasa si consum mai redus decat cele pe benzina. Avantajul celor pe benzina insa similar ca si la masini este pornirea mai rapida mai ales pe timp rece si in plus intretinerea mai usoara.

Tipul si tipologia Motocultorului
Tipul si tipologia Motocultorului este asimilata cu nivelul de utilizare si sarcinile la care supunem motocultorul.

Astfel motocultoarele se pot imparti intrei mari categori:

Motocultoare hobby- Utilizate in jurul casei, pe suprafete reduse, pe perioada de sarcina continua reduse – nu se vor utiliza non stop 8 ore pe zi – ele se remarca prin utlizarea transmisiei de tip melc-roata melcata sau transmisie dubla: curea- pentru transmisis puterii de la motor la distributie si lant pentru transmisia puterii de la distributie la freze. Latimea de lucru este sub 80 cm

Motocultoare semiprofesionale- Motocultoarele utilizeaza atat lant pentru transmisie dar si cutie de viteze pentru optimizarea distributiei puterii. Latimea de lucru – 80-100 cm cu asezarea cutitelor de prelucreare a solului pe o bara cilindirca sau hexagonala. Adancimea de lucru este de maxim 25 cm. De ele se pot atasa alte accesorii- plug, rarita, remorci de dimensiuni mici. Acopera suprafete de maxim 1 ha.

Motocultoare profesionale- Motocultoare a caror transmisie catre freze se face pe pinioane conice, iar transmisia de la motor spre cutia de viteze se face pe baza unui ambreiaj de tip uscat sau baie de ulei. Adancimea de lucru este de max 35 – 50 cm si asta deoarece greutatea unui astfel de motocultor poate ajunge pana la 120-140 Kg.

Latimea de lucru
Latimea de lucru a unui motocultor este data de latimea frezelor aici facandu-se principala diferenta intre calitatea si performanta unui motocultor.

Astfel Motocultoarele hobby au latime de lucrur de max 50 cm, motocultoarele semiprofesionale de maxim 100 cm, iar cele profesionale pot ajunge si pana la 1.3 m latime de lucru

Adancimea de cultivare
Adancimea de cultivare este direct proportionala cu puterea si greutatea motocultorului.

Motocultoarele hobby ajung pana al 15 cm adancime de lucru, motocultoarele semiprofesionale pana la 25 cm, iar cele profesionale pana la 50 cm adancime.

Motocultoarele sunt echipamente complexe care se imbunatatesc continuu din punct de vedere al calitatilor tehnice, ergonomice precum si din punct de vedere al actiunilor pe care le pot face. Pentru a desavarsi o gama diversa de actiuni motocultoarele trebuiesc dotate cu diferite functii cum ar fi: nr mare de viteze mers inainte, numar mare de viteze mers inapoi, prize de putere pentru conectare a diverselor accesorii cum ar fi pompa de apa, freze de zapada, atomizor.

Sunt din ce in ce mai multe motocultoare care se pot transforma in motocositoare sau freza de zapada doar prin aduagarea sau scoaterea diverselor accesorii la acelasi corp comun

Sfaturi pentru intretinerea motocultoarelor
Primul sfat de care trebuie sa tii cont este legat chiar de momentul in care faci achizitia: verifica atent utilajul si inspecteaza curelele, transmisia, carburatorul, motorul si accesoriile pentru a te asigura ca nu exista defecte. Daca vrei sa prelungesti durata de viata a motosapei si sa o pastrezi in stare buna cat mai mult timp, iata la ce detalii trebuie sa fii atent:

Motorul
verifica nivelul de ulei la incuputul lucrului si schimba-l conform instructiunilor
curata filtrele si inlocuieste-le ori de cate ori este nevoie
mentine curat sistemul de racire, pentru a evita supraincalzirea si deteriorarea componentelor motosapei
schimba bujiile periodic
Sistemul de transmisie
asigura-te ca piesele si cablurile care asigura functionarea motosapei sunt lubrifiate
Ambreiaj
verifica nivelul de ulei al ambreiajului inainte de fiecare utilizare a motosapei
asigura-te ca sistemul de propulsie functioneaza corect inainte sa folosesti motosapa
Depozitare
Atunci cand nu folosim motocultorul o perioada de timp mai indelungata, este indicat sa golim rezervorul de combustibil, sa punem in capul pistonilui 50 ml ulei motor, iar cutitele frezei dupa ce sunt curatate se ung cu vaselina pentru a impiedica formarea ruginei.

Montarea accesoriilor
asigura-te ca suruburile si piulitele care fixeaza accesoriile sunt montate corect si stranse suficient
atentie: Cutitele de la freza nu se ascut manual, ele sunt proiectate in asa fel incat se ascut singure in timbul lucrului. Daca le polizezi singur risti sa le scurtezi viata.
accesorii motocultor

Motocultoarele de vanzare pe Pestre.ro pot fi echipate cu diverse accesorii : plug motocultor, prasitoare motocultor, rarita motocultor, semanatoare motocultor, remorca motocultor.

Pestre.ro ofera motocultoare ieftine si motosape ieftine de vanzare datorita conditiilor foarte bune la furnizori si adaos-ului mic practicat.

De fiecare data cand va oferim un motocultor de vanzare pe Pestre.ro incercam sa va oferim cel mai bun pret din piata. In situatia in care avem scapari ne puteti informa de aceasta situatie si va vom oferi cel mai bun pret pe loc.

Motosapele online de vanzare existente la Pestre.ro magazin online sunt puternice, usoare si simplu de exploatat, pentru utilizarea in gradina de catre micii fermieri.

Atat motosapele online de vanzare cat si motocultoarele de vanzare in site-ul Pestre.ro au in majoritatea lor urmatoarele caracteristici- motor pe benzina, puternic, cu nivel de zgomot redus, consum redus de combustibil, ghidon reglabil deplasare inainte si/sau inapoi.

Va oferim o gama larga de motosape in toate zone de pret, prim pret, pret mediu, motosapatoare profesionale. Pestre.ro va ofera motosape ieftine de vanzare datortia conditiilor comerciale negocite cu furnizorii si practicarii unui adaos cazut.

Motocultoarele online reprezinta combinatia ideala de putere si confort in exploatare pentru utilizarea in gradina de catre micii fermieri.

Ca si principali furnizori de motocultoare si motosape regasiti pe Pestre.ro – Honda, Hecht, Rotakt, Gardelina, Ruris, Pubert, Viking-Stihl, BCS.

Pentru mai multe detalii privind aspectele de care trebuie sa tineti cont in procesul de alegere a unui motocultor sau motosapa va recomandam Motocultor / Motosapa – Tot ce trebuie sa stii.

By Akan