Mâna Maicii Domnului, Floarea Binecuvântată pentru Sanatate

Spread the love

Planta care vindecă toate bolile. Mâna Maicii Domnului, floarea binecuvântată care ţine inima în formă şi închide rănile — Planta are proprietăţi antiinflamatoare uimitoare, o infuzie preparată din acestea poate ameliora durerile de cap, dar şi afecţiunile din sfera ORL, dacă ceaiul se foloseşte pentru gargară. Caprifoiul sau Mâna-Maicii-Domnului, cum i se mai spune popular, este o plantă căţărătoare cu un parfum îmbătător. Florile tinere sunt albe, iar după câteva zile capătă o culoare galben-roşcat.

În tradiţia populară se vorbeşte despre planta care poartă numele Maicii Domnului ca una cu efecte tămăduitoare atât pentru bolile trupeşti, cât şi pentru cele sufleteşti. Cea mai cunoscută plantă din această categorie este şi mâna Maicii Domnului. Legenda spune că Maica Domnului cu micul Iisus în braţe a căutat adăpost la mai multe plante ca să scape de soldaţii lui Irod când aceştia o hărţuiau. Singura plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost, a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aiba puteri vindecătoare: „De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”.

Efect antimicrobian — Preparatele din această plantă: pulberea, tinctura, oţetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, calitate care o recomandă în terapia diabetului. De asemenea, ajută şi la curăţarea sângelui, fiind utilizată destul de des şi în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale in cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme. Caprifoiul te poate feri de infecţiile virale şi poate trata unele simptome neplăcute ale răcelilor. Febra acută, durerile în gât şi cele de cap se pot trata cu ceaiul de caprifoi, pe care îl obţii dintr-o ceaşcă cu flori la 1 litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.

Mâna Maicii Domnului, Floarea Binecuvântată pentru Sanatate

Ceaiul însă este contraindicat persoanelor cu diaree acută sau care au probleme cu stomacul. Mai poate fi utilizat şi în caz de abces mamar şi intestinal, dizenterie şi durere în timpul urinării.”, spune Daniela Stan, medic de familie. — Încetineşte coagularea sângelui — Folosită sub formă de infuzii, decocturi sau cataplasme, planta ne fereşte de numeroase afecţiuni şi este leac pentru dureri. Florile se recoltează cu precădere primăvara sau la începutul verii când floarea este încă în stadiul de boboc. Specialiştii spun că infuzia cu rădăcină de mâna-Maicii-Domnului încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă. În plus, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism. Florile macerate grăbesc vindecarea rănilor.

Se lasă la macerat peste noapte o ceaşcă cu flori de caprifoi, la un litru de apă. Dimineaţa se filtrează amestecul şi cu soluţia rezultată se pun comprese pe zonele afectate de acnee, răni, abcese şi cicatrici. — Ţine la distanţă bolile de inimă — Specialiştii spun că infuzia cu rădăcină de mâna-Maicii-Domnului încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă. În plus, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism. Florile macerate grăbesc vindecarea rănilor.

Legenda spune că Maica Domnului cu micul Iisus în braţe a căutat adăpost la mai multe plante ca să scape de soldaţii lui Irod când aceştia o hărţuiau. Singura plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost, a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aiba puteri vindecătoare: „De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”.

Istoric — Mâna Maicii Domnului, florea tămăduitoare care atrage șerpi în grădina ta — Caprifoiul, sau Mana Maicii Domnului este o floare de gradina cu proprietati antiinflamatoare incredibile. In acelasi timp, planta poate atrage in gradina ta serpi. Afla cum prepari ceai din Mana Maicii Domnului si cum iti poti feri gradina de serpi. Caprifoiul, sau Mâna Maicii Domnului este o floare de grădină cu proprietăți antiinflamatoare incredibile. În același timp, planta poate atrage în grădina ta șerpi. Află cum prepari ceai din Mâna Maicii Domnului și cum îți poți feri grădina de șerpi.

Mâna Maicii Domnului este o plantă cățărătoare denumită științific Caprifoiul. Aceasta are florile de culoare albă la început, iar după câteva zile acestea își schimbă culoarea în galben-roșcat. Există și un soi mai deosebit „Mâna Maicii Domnului roșie”. Parfumul plantei este unul puternic, dulceag. Tradiția populară vorbește adesea despre plante tămâduitoare, iar una dintre cele mai cunoscute, cu efecte uimitoare, este Mâna Maicii Domnului. Se spune că această floare medicinală vindecă atât boli trupești, cât și boli sufletești.

Floarea de Caprifoi, sau Mâna Maicii Domnului, apare în scrierile creștine și spune că a avut un rol extrem de important. Legendă spune că Maica Domnului cu micul Iisus în brațe a căutat adăpost la mai multe plante că să scape de soldații lui Irod când aceștia o hărtuiau. Singură plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost, a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aibă puteri vindecătoare: „De azi înainte și pană în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îți dau puterea să vindeci pe om de toate bolile și să-l salvezi de la moarte așa cum ai făcut tu pentru mine”.

Floarea Mâna Maicii Domnului atrage șerpi — Gospodarii au constatat că la baza florii se strâng adesea șerpi. Pentru că planta ține umbră și menține o oarecare umiditate la sol, șerpii sun ademeniți la tulpina Mâinii Maicii Domnului. Soluția? Grădinarii spun că cel mai indicat, pentru a proteja grădina de șerpi, este să cureți toate crengine de pe tulpină, până la aproximativ un metru, înălține, de sol.

Floarea Mâna Maicii Domnului, efecte terapeutice — Această plantă poate fi utilizată sub formă de: pulbere, tinctură, oțet, uleiuri, infuzie sau vin. Efectele sunt multiple, ca de exemplu: antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, calitate care o recomandă în terapia diabetului. De asemenea, ajută şi la curăţarea sângelui, fiind utilizată destul de des şi în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale in cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme.

Specialiştii spun că infuzia cu rădăcină de Mâna Maicii Domnului încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă. În plus, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism. Florile macerate grăbesc vindecarea rănilor. — Rețetă ceai din Mâna Maicii Domnului(Caprifoi) .

Ingredinte:

-două linguri de flori de caprifoi

-o cană mare de apa

-gheață

-zahăr, miere sau alt îndulcitor, opțional

-frunze de mentă proaspătă, opțional

-suc sau felii subțiri de lămâie sau lime, opțional

Mod de preparare: — În prepararea acestui ceai se utilizează doar florile(partea albă și galbenă). Pentruo cană de 250 – 300 de ml. Ai nevoie de circa două linguri pline de flori. Fierbi apa, torni peste florile spălate și le lași la infuzat până când lichidul ajunge la temperatura camerei. Apoi adaugi gheața, indulcitorul. Frunzele de mentă se adaugă la servire. După preferințe poți adăuga felii de lămâie sau lime. Dacă dorești să prepari o cantitate mai mare, poți lăsa amestecul la infuzat peste noapte.

Mâna Maicii Domnului, Floarea Binecuvântată pentru Sanatate

Sursa — https://adevarul.ro/locale/calarasi/planta-vindeca-bolile-mana-maicii-domnului-floarea-binecuvantata-inima-forma-inchide-ranile-1_5794a7495ab6550cb827398c/index.html

Sursa — https://adevarul.ro/locale/calarasi/planta-binecuvantata-efecte-minune-mana-maicii-domnului-floarea-curata-sangele-vindeca-rani-grave-1_557dbd7acfbe376e3547ba18/index.html

Sursa — https://a1.ro/lifestyle/casa-si-gradina/mana-maicii-domnului-florea-tamaduitoare-care-atrage-serpi-in-gradina-ta-id894190.html