Lacrima Maicii Domnului, Floarea care Face Mir Facatoare de Minuni

Spread the love

Lacrima Maicii Domnului sau Floarea de ceară este una dintre cele mai iubite flori, care poate înfrumuseța orice spațiu din casă sau grădină. Beneficiile acestei plante miraculoase sunt renumite: se spune că floarea produce mir în mod natural și că are proprietăți curative. Iată cum o îngrijești pentru a te bucura de proprietățile sale ornamentale. Cei norocoși să o găsească la rădăcinile copacilor o culeg, o pun în apă, după care beau apa pentru a se vindeca de boli. Lacrima Maicii Domnului, văzută ca o floare făcătoare de minuni este ținută la loc de cinste pe tot anul.

Legenda care stă la baza denumirii plantei Hoya drept Lacrima Maicii Domnului o înfățișează pe Fecioara Maria vărsând lacrimi de durere la picioarele Fiului răstignit pe cruce. A mers apoi în Grădina Ghetsimani, locul unde se rugase Iisus înainte de a fi prins și răstignit.A închinat o rugă fierbinte către Dumnezeu în care îi cerea ca cei care i-au omorât Fiul să fie iertați. Pentru că a vrut un semn al ascultării acestei rugăciuni, Dumnezeu a făcut să răsară mii de flori mici și albe, care s-au răspândit în întreaga lume, precum credința.Lăsând la o parte aspectul pur spiritual acestei flori speciale, ”Lacrima Maicii Domnului” este înzestrată cu proprietăți ornamentale deosebite, fie că este așazată în ghiveci, ca plantă de apartament, fie că este plantată în grădină.

Lacrima Maicii Domnului: Îngrijire, înmulțire, Înflorire — Hoya Carnosa, această bijuterie a florilor de apartament și de grădină este o plantă cățărătoare, perenă, cu tulpini lungi și flexibile, ce permit așezarea lor pe spalieri. Frunzele sunt lucioase, cărnoase și parfumate, de culoare verde închis. Florile sunt albe, grupate în formă de stea, iar în mijloc au culoarea roz și roșu. Florile emit picături dulci, incolore.Lacrima Maicii Domnului înflorește abia la maturitate și doar pe tulpini mai lungi de 30 de cm. În timp ce unele specii ajung la maturitate în primul an de viaţă, altele ajung chiar și după cinci sau zece ani.

Lacrima Maicii Domnului, Floarea care Face Mir Facatoare de Minuni

Însă la baza înfloririi plantei se află o îngrijire adecvată, fie că vorbim de exemplare așezate în ghiveci, ca plante de apartament, fie că sunt plantate în exterior.Temperatura, dar și modul de udare sunt esențiale în înjrijirea și înflorirea ”florii de porțelan”. Așadar, aceasta nu necesită căldură mare, dar nici o udare excesivă. Condițiile optime de temperature sunt 15-18 grade C și apă puțină. De asemenea, este important să nu îi schimbați locul prea des.Udarea plantei Lacrima Maicii Domnului se face în mod regulat, evitându-se excesul de umezeală, care duce la putrezirea rădăcinilor și veștejirea frunzelor.

Dacă totuși vă aflați într-o astfel de situație, ca să salvați planta trebuie să o transplantați imediat într-un pămant proaspăt care să lase apa să se scurgă repede.Atenție că substratul de cultură trebuie bine drenat, alcătuit din pămant de pădure, turbă fibroasă și nisip, în părti egale. Transplantarea se face primăvara și numai dacă este necesară.Lacrima Maicii Domnului nu necesită îngrășăminte în exces, aceastea dăunând procesului de înflorire sau compromițându-l în totalitate. Dar, odată ce bobocii sunt formați, trebuie să protejați planta de curenţii de aer, căldură excesivă şi secetă prelungită, care pot provoca îngălbenirea şi căderea acestora.

De asemenea, nu aveți voie să tăiaţi tulpinile care au înflorit, măcar pedunculii florali (codiţele care au purtat florile) după trecerea florilor, aceștia fiind purtătorii noilor flori din anul următor.Înmulțirea speciilor de Hoya se face prin butași prelevați vara sau primăvara, prin marcotaj șerpuit (îngroparea unor porțiuni din lăstarii fără flori) sau prin semințe. — Floarea de ceară: boli — Deși este o plantă rezistentă, udarea necorespunzătoare o poate deregla. Planta se redresează după o ce udarea este reglată. Dacă Floarea de ceară sau Lacrima Maicii Domnului este ținută împreună cu alte plante, este posibil să fie invadată de musculițe albe de seră, care pot fi înlăturate cu insecticid. 

Lacrima Maicii Domnului (Hoya Carnosa) sau Floarea de ceara este o planta cu aspect unic si parfum imbatator. Orginara din India, China si Australia, aceasta floare face parte din familia Asclepidaceae, iar denumirea stiintifica este de Hoya Spp. Se gaseste in peste 250 de specii si varietati si infrumuseteaza orice spatiu al casei sau al gradinii.Denumirea de Lacrima Maicii Domnului nu este intamplatoare. Aceasta planta delicata, de culoare alb-rozalie, elimina, la atingere, un lichid incolor, ca lacrima, parfumat, bun la gust. De altfel, floarea de ceara Hoya Carnosa este folosita indeosebi la confectionarea de metanii pentru calugari si crestini.

Lacrima Maicii Domnului infloreste vara, din mai pana in septembrie, si este la mare cautare mai ales la Manastirea “Franciscana Maria Radna”, din judetul Arad, in ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, pe data de 15 august. Atunci, credinciosii se strang dupa slujba oficiata in cinci limbi si pornesc in padurea din spatele manastirii in cautarea acestei flori care produce mir in mod natural. — Lacrima Maicii Domnului: Ingrijire, inmultire, Inflorire — Hoya, aceasta bijuterie a florilor de apartament si de gradina este o planta cataratoare, perena, cu tulpini lungi si flexibile, ce permit asezarea lor pe spalieri. Frunzele sunt lucioase, carnoase si parfumate, de culoare verde inchis.

Florile sunt albe, grupate in forma de stea, iar in mijloc au culoarea roz si rosu. Florile emit picaturi dulci, incolore.Lacrima Maicii Domnului infloreste abia la maturitate si doar pe tulpini mai lungi de 30 de cm. In timp ce unele specii ajung la maturitate in primul an de viata, altele ajung chiar si dupa cinci sau zece ani. Insa la baza infloririi plantei se afla o ingrijire adecvata, fie ca vorbim de exemplare asezate in ghiveci, ca plante de apartament, fie ca sunt plantate in exterior.Temperatura, dar si modul de udare sunt esentiale in injrijirea si inflorirea ”florii de portelan”. Asadar, aceasta nu necesita caldura mare, dar nici o udare excesiva.

Conditiile optime de temperature sunt 15-18 grade C si apa putina. De asemenea, este important sa nu ii schimbati locul prea des.Udarea plantei Lacrima Maicii Domnului se face in mod regulat, evitandu-se excesul de umezeala, care duce la putrezirea radacinilor si vestejirea frunzelor. Daca totusi va aflati intr-o astfel de situatie, ca sa salvati planta trebuie sa o transplantati imediat intr-un pamant proaspat care sa lase apa sa se scurga repede. Atentie ca substratul de cultura trebuie bine drenat, alcatuit din pamant de padure, turba fibroasa si nisip, in parti egale.

Transplantarea se face primavara si numai daca este necesara.Lacrima Maicii Domnului nu necesita ingrasaminte in exces, aceastea daunand procesului de inflorire sau compromitandu-l in totalitate. Dar, odata ce bobocii sunt formati, trebuie sa protejati planta de curentii de aer, caldura excesiva si seceta prelungita, care pot provoca ingalbenirea si caderea acestora. De asemenea, nu aveti voie sa taiati tulpinile care au inflorit, macar pedunculii florali (coditele care au purtat florile) dupa trecerea florilor, acestia fiind purtatorii noilor flori din anul urmator.Inmultirea speciilor de Hoya se face prin butasi prelevati vara sau primavara, prin marcotaj serpuit (ingroparea unor portiuni din lastarii fara flori) sau prin seminte.

Floarea de ceara: — Desi este o planta rezistenta, udarea necorespunzatoare o poate deregla. Planta se redreseaza dupa o ce udarea este reglata. Daca Floarea de ceara sau Lacrima Maicii Domnului este tinuta impreuna cu alte plante, este posibil sa fie invadata de musculite albe de sera, care pot fi inlaturate cu insecticid. Brăţara Lacrima Maicii Domnului — – Brăţara este realizată din seminţele plantei denumite popular ´´Lacrima Maicii Domnului´´. În botanică această plantă se numeşte “Coix Lacryma”, însămânţarea se face la sfârşitul primăverii în Muntele Athos (Grecia), iar recolta de seminţe începe să se strângă în primele zece zile ale lunii octombrie.

Tradiţia nescrisă a Bisericii Ortodoxe spune că această plantă, a izvorât jos, la baza crucii lui Iisus Hristos din lacrimile care au căzut pe pământ, pline de durere, ale Maicii Domnului.- Metania lucrată manual din Lacrima Maicii Domnului de călugării athoniţi este rodul rugăciunii neîncetate a acestor adevăraţi “Ostaşi ai lui Hristos”. Ce este extraordinar la această plantă este faptul că seminţele ei sunt, în mod natural, găurite în mijloc, astfel că, aceste bobiţe nu necesită nici o prelucrare înprealabil, ele pot fi înşirate direct pe aţă imediat după recoltare.

Acest metanier este oferit cu dragoste şi credinţă sinceră în Dumnezeu. Bilele din acest metanier deosebit sunt semninţele acestei plante şi reprezintă Larimile Maicii Domnului vărsate pentru mântuirea omului. Dumnezeu nu a “irosit” lacrimile pline de durere ale Preacuratei Fecioare Maria şi le-a transformat în rugăciune veşnică prin această plantă unică în lume! Astfel Maica Noastră Preacurată este cu noi în toate zilele, iar acestă brăţară poartă în ea binecuvântarea şi jertfa plină de lacrimi a Maicii Domnului, ca să ne aduce aminte de durera nemărginită care a trecut prin sufletul Ei, cel curat ca lacrima, pentru mântuirea noastră.

Sursa — https://authenticmagazin.com/pentru-suflet/lacrima-maicii-domnului-floarea-care-face-mir-bijuteria-florilor-de-apartament-si-de-gradina/

Sursa — https://credindumnezeu.com/2020/01/24/lacrima-maicii-domnului-floarea-care-produce-mir-de-ce-s-o-ai-in-casa-si-gradina/

Sursa — https://www.sclipire.ro/lacrima-maicii-domnului-floarea-care-produce-mir-de-ce-s-o-ai-in-casa-si-gradina/