Farfurie din Ceramica de Baia Mare – verde patinat

Spread the love

Farfurie din Ceramica de Baia Mare – verde patinat

Descriere

Parte din patrimoniul nostru cultural, ceramica de Baia Mare este un rod al traditiei si mestesugului strabun si face ca generatiile trecute, prezente si viitoare sa coexiste.

Mesterul popular Zaharia Bledea iubeste stilul de viata traditional romanesc si prin creatiile lui reuseste sa ne apropie si pe noi de traditiile de odinioara. Prin metodele unice de olarit patentate, transmite entuziasmul sau intregii lumi prin piesele create. Aduce pe piata solutii creative pentru orice casa, decoratiuni traditionale chiar si pentru cei mici.

Punctul central al farfuriei este reprezentat de un motiv astral, steaua, care in credinta populare era cunoscuta ca aducatoare de noroc si armonie. Ceramica glazurata, realizata in relief, in nuante de albastru cobalt, verde si maro pe glazura verde patinat fac trimitere si la bogatiile naturii: la apa raurilor, la iarba deasa si la pamantul roditor.

Farfuria este realizata din materiale de o calitate exceptionala si este disponibila in diferite modele si culori, avand caracter de obiecte unicat.

Se poate spala in masina de spalat vase si se poate folosi in siguranta in cuptorul cu microunde. Cele doua orificii dispuse pe partea din spate faciliteaza agatarea acesteia pe perete.

Intrucat obiectele sunt modele unicat, variantele si modelele difera, poza este o reprezentare generala a produsului.

Specificatii
  • Realizata manual in Baia Mare, Romania
  • Poarta semnatura mesterului Bledea
  • Dimensiune: 20.5 cm x 20.5 cm x 4 cm
  • Posibilitate de agatare