Farfurie din Ceramica de Baia Mare – alb fildes

Spread the love

Farfurie din Ceramica de Baia Mare – alb fildes

Descriere

Aceasta farfurie traditionala nu este un simplu obiect decorativ, este o parte din patrimoniul nostru cultural, un rod al traditiei si mestesugului strabun. Acestea ne transmit vibratia si energia pozitiva a naturii si face ca generatiile trecute, prezente si viitoare sa coexiste.

Ceramica de Baia Mare este un tip de ceramica artizanala din regiunea Maramuresului. Acolo sunt concentrati mesterii populari in mainile carora aceste obiecte capata forma. Obiectele din ceramica de Baia Mare se disting prin motive florale simetrice  realizate in relief, descriind motive vegetale, linii drepte, ondulate sau spiralate realizate in culori deosebite.

Farfuria din ceramica este lucrata manual pe roata olarului de catre mesterul popular Zaharia Bledea. Este decorata cu minunate simboluri vegetale si geometrice, toate fiind realizate in relief pentru un efect unic si deosebit, in nuante de albastru cobalt, verde si maro pe glazura fildes.

Serveste-ti prajiturelele in aceasta farfurie cu model unic, romantic si plin de viata. Iar daca adori decoratiunile, poti folosi aceasta farfurie din ceramica pentru a crea un colt artistic in dormitorul sau bucataria ta!

Se poate spala in masina de spalat vase si se poate folosi in siguranta in cuptorul cu microunde. Cele doua orificii dispuse pe partea din spate, faciliteaza agatarea acesteia pe perete, astfel aducand un plus de originalitate si traditie oricarui loc in care este expusa.

Intrucat obiectele sunt modele unicat, variantele si modelele difera, poza este o reprezentare generala a produsului.

Specificatii
  • Realizata manual in Baia Mare, Romania
  • Poarta semnatura mesterului Bledea
  • Dimensiune: 20.5 cm x 20.5 cm x 4 cm
  • Posibilitate de agatare