Spread the love

Emiratele Arabe Unite – Abu Dhabi

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite şi al doilea oraş ca mărime din stat dupa Dubai. În anul 2007, oraşul a primit titlul de Cel mai bogat oraş al lumii în topurile realizate de Forbes şi de CNN, aparând sub această titulatură de multe ori şi în următorii ani, în numerose publicaţii internaţionale. Nivelul de trai ridicat şi dezvoltarea rapidă a acestui oraş au la bază resursele petroliere ale zonei, una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume!

Până să ajungă capitala Emiratelor şi centrul puterii familiei de emiri, aşa cum este astăzi, Abu Dhabi era un simplu sat, în care se creşteau căprioare, de unde şi numele ce înseamnă Tatăl Căprioarelor. Au urmat coloniile de beduini, care se opreau aici în traversarea deşertului, dar şi căutătorii de perle, care se îndreptau spre Golful Persic, cea mai bună zonă pentru descoperirea preţioaselor perle.

Secolul al XIX-lea a adus cu sine şi dominaţia britanică în India, care s-a extins şi asupra oraşului Abu Dhabi, acesta fiind un punct esenţial de menţinere a comerţului deschis în Golful Persic. După 1947, când britanicii s-au retras din India, Abu Dhabi a devenit principalul punct de interes, pentru că la acel moment se descopereau primele zăcăminte de ţiţei, care acum reprezintă o treime din rezerva mondială.

Clădirile înalte, zgârie-norii şi celelalte forme de expansiune ale centrului oraşului sunt atracţiile turistice de la care trebuie să porneşti, însă nu sunt singurele. Abu Dhabi nu înseamnă numai petrol, finanţe şi comerţ, ci şi cultură arabă, religie şi tradiţie. Cel mai important simbol al acestora este Marea Moschee Sheikh Zayed, una dintre cele mai opulente şi mai interesante moschei din întreaga lume. Construcţia acesteia a început în anul 1996 şi, cu toate că încă nu este gata, moscheea are acum o capacitate de 41,000 de oameni şi poate fi vizitată zilnic.

Alte simboluri deosebite ale oraşului, dar şi locuri pe care trebuie să le incluzi pe lista de atracţii turistice demne de a fi vizitate se află atât în oraş, cât şi în apropierea acestuia. Palatul Emiratelor este punctul de început şi locul în care cultura arabă, bogăţia ei şi extravaganţa sunt mai mult decât impresionante. Pentru cei care pornesc în căutarea distracţiei Faleza Abu DhabiParcul de distracţii Ferarri World şi Yas Waterworldsunt cele mai bune alegeri. În apropiere de oraş, mai poţi vizita şi Arabian Wildlife ParkAl Ain Zoo şi All Ain Oasis.

By Akan