Echipament Original de Pescuit la Somn pentru Partida ta de Pescuit

Spread the love

Echipament Original de Pescuit la Somn pentru Partida ta de Pescuit


Pescuitul la somn la clonc este din ce in ce mai cautat. Din spusele pescarilor care practica acest tip de pescuit, adrenalina si senzatiile pe care le traiesti sunt incomparabile in pescuit. Desi pare banal la prima vedere, pescuitul somnului la clonc necesita experienta. Echipamentul este minimalist si grosier, insa experienta pescarului este factorul decisiv.

Pescarii care practica pescuitul la somn stiu ca este o activitate foarte placuta si distractiva indiferent de locul pe care il aleg: pe malul lacului, al unui rau involburat sau explorand din barca locuri greu accesibile de pe mal in cautarea acestui peste urias.

In timpul zilei in gasim in ape tulburi, bine ascuns. Noaptea insa, este momentul perfect pentru un pescuit la somn. Localizand sursa de hrana cu ajutorul mustatilor, avand un excelent simt al mirosului si gustului, iese in cautarea ei.

Pentru un pescuit de succes la somn este nevoie de echipament potrivit. Lansetele rezistente, construite pe blank-uri din carbon, cu rezerve mari de putere si componente de calitate vor fi de mare ajutor in timpul recuperarii solicitante a unui somn de mari dimensiuni. La fel si mulinetele concepute special pentru acest tip de pescuit.

Pescuind cu momeli naturale de pe mal sau la clonc din barca, echipamentul trebuie sa fie pregatit sa reziste sarcinilor extreme. Monturi, voblere, naluci si carlige speciale pentru pescuitul somnului fac diferenta intre o captura impresionata si intalnirea cu un somn pitic.

Interesul somnului poate fi trezit cu ajutorul unui clonc realizat din lemn de calitate, cu maner ergonomic (care sa nu permita instalarea senzatiei de oboseala la efortul prelungit) si forma specifica in functie de preferinta.

Din bagajul unui pescar la somn, aflat in cautarea unui trofeu, nu trebuie sa lipseasca avertizori electronici, manusi, cantar, saltea de primire si juvelnic; pe toate le gasiti la oferte si preturi mici in magazinul online.

Pescuit la somn inseamna un cumul de discipline care reprezinta modalitatile de pescuit ale somnului. Se practica trei stiluri diferite: pescuit la somn la spinning, pescuit la somn la clonc si pescuit la somn la stationat ( in asteptare ).

Ce inseamna pescuit la somn ?

Pescuit la somn inseamna un cumul de discipline care reprezinta modalitatile de pescuit ale somnului. Se practica trei stiluri diferite: pescuit la somn la spinning, pescuit la somn la clonc si pescuit la somn la stationar ( in asteptare ).

Cum se poate face un pescuit la somn pe Dunare ?

Pe Dunare, se poate face un pescuit la somn in trei stiluri de pescuit. Se poate pescui la spinning cu echipament dedicat somnului. Atat lanseta de spinning pentru somn, mulineta, sau nalucile, cum sunt voblerele Rapala RPR, sunt special concepute pentru pescuitul la somn. A doua modalitate este la stationar, in asteptare, cu clasica montura pentru somn. Nu in ultimul rand, nu putem uita de importanta cloncului in pescuitul la somn.

Se poate practica un pescuit la somn iarna ?

In general este de evitat un pescuit la somn iarna. Nu este un peste activ in aceasta perioada iar sesiunile de pescuit vor fi fara rezultat.

Cum se practica un pescuit la somn de pe mal ?

Se poate practica pescuit la somn de pe mal la stationar ( in asteptare ) cu o montura pe substrat, sau la spinning cu echipament dedicat de somn.