Piramide antice interconectate prin tuneluri secrete

Spread the love

Un arheolog bosniac sustine ca a facut o descoperire istorica intr-o padure aflata langa orasul Zavidovici. Semir Osmanagic a gasit o sfera din piatra, cu un continut mare de fier, despre care se crede ca este cea mai veche piatra facuta de om si care ar putea dovedi existenta unei civilizatii pierdute, in urma cu 1.500 de ani, scrie The Telegraph. Supranumit “Indiana Jones de Bosnia”, arheologul a mai facut valva si in 2005, cand a sustinut ca mai multe dealuri din Valea Visoko ar fi de fapt piramide antice interconectate prin tuneluri secrete. Desi afirmatiile sale au fost ridiculizate de multi, guvenul bosniac a finantat mai multe excavari in zona. “Am aflat ca rade lumea de noi, dar niciun guvern din lume nu ar trebui sa taca in privinta unor lucruri pozitive”, spunea premierul de atunci Nedzad Brankovic.

O sferă uriaşă de piatră descoperită în Bosnia ar putea fi cea mai mare sculptură de acest fel realizată vreodată de mâini omeneşti.Sfera a fost descoperită într-o pădure din apropierea oraşului Zavidovici, la câţiva kilometri nord de Sarajevo, între capitala bosniacă şi Tuzla. Sculptura în cauză are o rază de 1,5 metri, o greutate estimată la 35 tone şi un conţinut de fier extrem de mare.Originile sferei sunt încă incerte, opiniile fiind împărţite. Un cercetător a declarat că, în loc să fie sculptată de către om, bila uriaşă s-ar fi putut forma prin precipitarea cimentului mineral natural în spaţiile deschise dintre granulele de sedimente.

Arheologul bosniac Semir Osmanagic crede însă în existenţa unei civilizaţii avansate care a făcut aceste sfere în urmă cu mai mult de 1500 de ani. Aceste bile au fost găsite în 20 de locaţii distincte şi în anii 1930 au fost scoase la lumină 80. Cele mai multe dintre ele au fost distruse în 1970, după ce au apărut zvonuri că ar conţine aur.Acelaşi arheolog consideră că un grup de dealuri din valea Visoko ar fi de fapt piramide antice conectate printr-o reţea de tuneluri subterane, realizate acum 12000 de ani. Aceste dezvăluiri au provocat neîncredere şi apoi tot felul de glume, dar guvernul bosniac a finanţat săpaturi în regiune.

Sferă uriașă descoperită recent în Bosnia. Dovada existenței unor civilizații antice avansate sau o formațiune naturală? — Poate părea un simplu bolovan însă arheologul bosniac Semir Osmanagic susține că sfera descoperită recent în pădurile din apropierea orașului Zavidovici, Bosnia și Herțegovina, este mult mai mult decât un simplu obiect creat de natură. Dr. Osmanagic, trăiește acum în Austin, Texas, însă călătorește în lumea întreagă investigând siteurile antice și legendele locale, cu scopul de a găsi dovezi palpabile care să-i demonstreze teoria conform căreia Pământul a fost populat în trecut de civilizații mult mai dezvoltate din punct de vedere tehnologic decât am crede noi.Potrivit acestuia, sfera descoperită acum într-o pădure din centrul țării sale natale nu este altceva decât o dovadă în plus în susținerea teoriei. Aceasta are un diametru de peste 2 metri și seamănă izbitor de mult cu sferele din Costa Rica, sculptate între anii 200 î.Hr și 1600 d.Hr.

El a descoperit „bila de piatră” într-o pădure de la Podubravlje (marcată pe hartă) în apropierea orașului Zavidovici din centrul Bosniei și Herțegovinei și a spus că este cea mai grea minge creată de om din lume

Dacă piatra uriașă din Bosnia se dovedește a fi creată de mâini omenești, ar fi cel mai mare sferă descoperită vreodată, greutatea ei fiind dublă față de cea a sferelor din Costa Rica. Arheologul susține că în Bosnia ar fi existat sute de astfel de sfere extrem de vechi, însă oamenii le-au distrus de-a lungul timpului, convinși de legendele locale care vorbesc despre faptul că aceste „mingi” ar avea un interior format din aur pur. Numai opt sunt cunoscute ca fiind încă întregi, inclusiv cea descoperită acum.Dr. Osmanagic a declarat că sfera are un conținut extrem de ridicat de fier și consideră că poate fi mai veche decât cele din Costa Rica: “E încă o dovadă că a existat o civilizație avansată aici, cu un nivel înalt al tehnologiei, despre care știm foarte puține” .Cu toate acestea, un număr de experți de la Societatea Geologică internațională nu sunt de acord cu Osmanagic. Acești cred că bolovanul nu este făcut de om. Ei spun că forma rotundă a rocii ar putea fi rezultatul unui proces chimic care are ca efect formarea de straturi concentrice sau sferice.

Arheologul Semir Osmanagic susține că această piatră rotundă este cea mai veche sferă de piatră artificială din lume.  El crede că dovedește că Europa are o civilizație avansată pierdută, care a folosit tehnologie impresionantă cu mai mult de 1.500 de ani în urmă. Dar se pare că nu există nicio dovadă că „sfera” este altceva decât un produs neobișnuit al naturii. Este această piatră o dovadă a unei civilizații europene pierdute? Arheologul susține că bolovanul este cea mai veche sferă creată de om? „Bila de piatră” (în imagine) are o rază cuprinsă între 1,2 și 1,5 metri).  Dacă piatra uriașă din Bosnia este găsită a fi tăiată de mâinile omului, aceasta ar fi cea mai mare minge de piatră artificială găsită vreodată.

Poate arăta ca bolovanul care l-a alungat pe Indiana Jones dintr-un templu pierdut, dar un arheolog susține că o sferă naturală bizară, găsită în Bosnia, este departe de un susținător de film. De fapt, el crede că este cea mai veche sferă creată de om din lume și susține că dovedește că Europa are o civilizație avansată pierdută care a folosit tehnologie impresionantă cu mai mult de 1.500 de ani în urmă.Dar nu pare să existe nicio dovadă că „sfera” este altceva decât un produs neobișnuit al naturii în acest moment.Arheologul Semir Osmanagic susține că această piatră rotundă este cea mai veche sferă de piatră artificială din lume. El crede că dovedește că Europa are o civilizație avansată pierdută, care a folosit tehnologie impresionantă cu mai mult de 1.500 de ani în urmă. Dar se pare că nu există nicio dovadă că „sfera” este altceva decât un produs neobișnuit al naturii.

Arheologul controversat Semir Osmanagic a făcut revendicările senzaționale într-o pădure de la Podubravlje. El a lovit anterior titlurile pentru lucrările sale despre presupusa existență a piramidelor antice în Valea Visoko, despre care crede că sunt ascunse la vedere ca un ciorchine de dealuri.El crede că, odată ce cercetările sale vor fi finalizate, una dintre piramidele va fi arătată mai înaltă decât Marea Piramidă din Giza, Egipt, iar descoperirea va fi cea mai mare descoperire din Tutanhamen.Dr. Osmanagic, cunoscut sub numele de „bosniacul Indiana Jones”, care acum locuiește în Austin, în Texas, călătorește lumea pentru a investiga siturile antice.El a descoperit „balonul de piatră” din apropierea orașului Zavidovici din centrul Bosniei și Herțegovinei și a spus că este cea mai grea minge creată de om din lume.Are o rază între patru și cinci metri (1,2 până la 1,5 metri).

Arheologul crede că descoperirea sa în Bosnia dovedește că Europa are o civilizație avansată pierdută folosind o tehnologie impresionantă cu mai mult de 1.500 de ani în urmă. Misteriosul bolovan bosniac are o asemănare cu „piatra” sferică care aproape a zdrobit Indiana Jones, interpretată de Harrison Ford (în imagine) când a recuperat un idol de aur dintr-un templu. Fenomenul bilelor de piatră a fost legat de civilizațiile antice din întreaga lume, cele mai cunoscute fiind sferele de piatră din Costa Rica.În total, sunt aproximativ 300, cu o greutate de până la 15 tone, despre care se crede că au fost create de cultura Diquis acum dispărută, ceea ce le poate face până la 1.500 de ani.

Nu este clar cum au fost create, dar se crede că au fost sculptate pentru prima dată dintr-o piatră locală înainte de a fi ciocanite și șlefuite cu nisip.Dacă piatra uriașă din Bosnia este găsită a fi tăiată de mâinile omului, aceasta ar fi cea mai mare minge de piatră artificială găsită vreodată – de două ori mai grea decât cele din Costa Rica.Se susține că Bosnia avea sute de pietre sferice, dar au fost distruse de oameni care căutau aur în interiorul lor, așa cum se menționează într-un mit local.Se știe că doar opt sunt încă în mediul lor natural, inclusiv cel descoperit acum în pădurea de la Podubravlje.Dr. Osmanagic a spus că sfera are un conținut extrem de ridicat de fier și consideră că poate fi mai veche decât cele din Costa Rica, precum și mai mare. 

Este încă o dovadă în plus că aici a existat o civilizație avansată, cu un nivel ridicat de tehnologie despre care știm foarte puțin”, a spus el.Controversatul arheolog a cercetat bile de piatră de 15 ani și se bazează pe vizitarea site-urilor din întreaga lume consideră că civilizația antică a folosit bila de piatră, în convingerea că atrage energie pozitivă și a fost capabilă să ofere beneficii vindecătoare.Cu toate acestea, o serie de experți de la Universitatea din Manchester nu sunt de acord și cred că bolovanul nu este creat de om.Lector Mandy Edwards de la Școala de Științe a Pământului, Atmosferică și Mediu a universității a declarat pentru MailOnline că piatra sferică poate fi un exemplu de concreție.

Acest lucru se întâmplă atunci când o masă compactă de rocă este formată prin precipitare a cimentului mineral natural în spațiile dintre boabele de sedimente.Rezultatul este adesea în formă sferică, procesul formând celebrele bolovani Koutu din Noua Zeelandă. Experți ai Societății Geologice au spus că forma rotundă a rocii ar putea fi rezultatul unor intemperii sferoidale – o formă de intemperii chimice care afectează fundul articular și are ca rezultat formarea straturilor concentrice sau sferice de rocă puternic degradată – și că poate exista roci similare și în zonă.Dr. Osmanagic a fost tratat ca o manivelă atunci când a declarat pentru piramidele pentru prima dată, dar a fost dat de guvernul din Bosnia și Herțegovina pentru a-și finanța cercetările în acest sens.

Prim-ministrul bosniac la acea vreme, Nedzad Brankovic, a declarat: „Ni s-a spus că lumea râde de noi când am decis să sprijinim această săpătură, dar nu există niciun guvern în lume care să rămână liniștit în ceea ce privește lucruri care sunt pozitive.„De ce ar trebui să negăm ceva care a atras atenția întregii lumi? Vrem să avem instituții oficiale implicate în cercetarea din Visoko. ‘Autorul american Paul Von Ward a declarat că valea piramidelor bosniace este „cel mai interesant și mai important loc arheologic din lume” și a adăugat: „Sunt o lovitură uimitoare pentru istoria convențională – aceste structuri mamut au fost construite mai mari și mai bune și chiar mai devreme – la mii de kilometri distanță în Europa – decât piramidele din Egipt.

Piramidele bosniace nu au faraoni în ele, ci au fost construite în schimb ca tribute aduse zeilor antici de mii de lucrători sclavi”.Arheologul egiptean, Nabil Swelim, a declarat: „Este o realizare clădire de geniu și importanță deosebită pentru întreaga lume.Aceasta este o descoperire incredibilă. Va fi nevoie de mult timp pentru a înțelege cum au fost construite aceste mari structuri. ‘Cu toate acestea, unii geologi profesioniști, arheologi și oameni de știință au spus că „piramidele” nu arată semne de construcție umană.

Dr. Osmanagic cercetează bile de piatră de 15 ani și consideră că o civilizație străveche a folosit bila de piatră, în convingerea că atrage energie pozitivă și a fost capabilă să ofere beneficii de vindecare. Se susține că Bosnia avea sute de pietre sferice, dar au fost distruse de oameni care căutau aur în interiorul lor, după cum se menționează într-un mit local. Dr. Osmanagic a spus că sfera are un conținut extrem de ridicat de fier și consideră că poate fi mai veche decât cele din Costa Rica, precum și mai mare. 

Sferă uriașă descoperită recent în Bosnia. Dovada existenței unor civilizații antice avansate sau o formațiune naturală? — Poate părea un simplu bolovan însă arheologul bosniac Semir Osmanagic susține că sfera descoperită recent în pădurile din apropierea orașului Zavidovici, Bosnia și Herțegovina, este mult mai mult decât un simplu obiect creat de natură. Dr. Osmanagic, trăiește acum în Austin, Texas, însă călătorește în lumea întreagă investigând siteurile antice și legendele locale, cu scopul de a găsi dovezi palpabile care să-i demonstreze teoria conform căreia Pământul a fost populat în trecut de civilizații mult mai dezvoltate din punct de vedere tehnologic decât am crede noi.

Potrivit acestuia, sfera descoperită acum într-o pădure din centrul țării sale natale nu este altceva decât o dovadă în plus în susținerea teoriei. Aceasta are un diametru de peste 2 metri și seamănă izbitor de mult cu sferele din Costa Rica, sculptate între anii 200 î.Hr și 1600 d.Hr. Dacă piatra uriașă din Bosnia se dovedește a fi creată de mâini omenești, ar fi cel mai mare sferă descoperită vreodată, greutatea ei fiind dublă față de cea a sferelor din Costa Rica. Arheologul susține că în Bosnia ar fi existat sute de astfel de sfere extrem de vechi, însă oamenii le-au distrus de-a lungul timpului, convinși de legendele locale care vorbesc despre faptul că aceste „mingi” ar avea un interior format din aur pur. Numai opt sunt cunoscute ca fiind încă întregi, inclusiv cea descoperită acum.

Dr. Osmanagic a declarat că sfera are un conținut extrem de ridicat de fier și consideră că poate fi mai veche decât cele din Costa Rica: “E încă o dovadă că a existat o civilizație avansată aici, cu un nivel înalt al tehnologiei, despre care știm foarte puține” .Cu toate acestea, un număr de experți de la Societatea Geologică internațională nu sunt de acord cu Osmanagic. Acești cred că bolovanul nu este făcut de om. Ei spun că forma rotundă a rocii ar putea fi rezultatul unui proces chimic care are ca efect formarea de straturi concentrice sau sferice.

Descoperirea istorica facuta de Indiana Jones de Bosnia intr-o padure,o uriaşă sferă de piatră

Sursa – https://www.tititudorancea.com/z/o_uriasa_sfera_de_piatra_fost_descoperita_in_bosnia.htm

Sursa – http://www.cunoastelumea.ro/sfera-uriasa-descoperita-recent-in-bosnia-dovada-unor-civilizatii-antice-avansate-sau-o-formatiune-naturala/

Sursa – https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3527997/Is-rock-proof-lost-European-civilisation-Archaeologist-claims-spherical-boulder-world-s-oldest-man-sphere-used-healing.html

Sursa — http://www.cunoastelumea.ro/sfera-uriasa-descoperita-recent-in-bosnia-dovada-unor-civilizatii-antice-avansate-sau-o-formatiune-naturala/