Cultura Japoniei- Japanese culture-日本の文化

Spread the love

Cultura Japoniei este bogată în istorie și este mult râvnită și respectată de oamenii săi. Tradițiile și cultura Japoniei și-au menținut importanța puternică și sunt încă practicate pe scară largă astăzi. Deși astăzi nu există niciun samurais sau ninja care se plimbă pe străzi, ele sunt totuși simboluri recunoscute la nivel internațional și toate moravurile și idealurile lor sunt în continuare influente. Multe dintre artele spectacolelor tradiționale ale Japoniei sunt încă practicate precum Bunraku , Kabuki , Kyogen și Noh . Anime devine, de asemenea, rapid o parte recunoscută a culturii japoneze; Japonia produce anime din anii ’60.  

Japonia timp de secole s-a concentrat pe importanța educației și a încurajat puternic școala pentru cetățenii săi. Din această cauză, ratele de alfabetizare sunt aproape de 100%. Educația cetățenilor japonezi este o parte a culturii lor și a jucat un rol important în recuperarea economiei japoneze.  Industria afacerilor din Japonia este diversă, competitivă și în continuă creștere. În Japonia, structura ocupării forței de muncă este grea de management mediu. Vârsta este, de asemenea, un factor foarte important în cultura de afaceri a Japoniei. 

Bătrânii au cel mai mult respect; un om de afaceri japonez nu va căuta niciodată sfatul unui profesionist în afaceri mai vechi care nu este bine respectat. Obiceiurile și tradițiile culturale japoneze s-au încurcat în fundamentele afacerilor japoneze care pot fi văzute și astăzi. De exemplu, o tradiție de afaceri care poate fi încă observată este sărbătoarea cinei care are loc între doi oameni de afaceri japonezi după încheierea unei tranzacții de afaceri de succes.

Cultura Japoniei- Japanese culture-日本の文化

Cultura a Japoniei sa schimbat foarte mult peste milenii, din țară preistorica Jomon Perioada , la cultura contemporană modernă, care absoarbe influente din Asia, Europa și America de Nord.Cultura indigenă a Japoniei provine în primul rând din oamenii Yayoi care s-au stabilit în Japonia între 1000 î.Hr. până la 300 î. Cultura Yayoi s-a răspândit rapid în insula principală Honshū , amestecându-se cu cultura autohtonă Jōmon . Japonezii moderni au o estimare de 80% Yayoi și 20% de strămoși Jōmon.Cultura japoneză a fost influențată din cele mai vechi timpuri până în Evul Mediu, în primul rând de mai multe dinastii chineze și în mai mică măsură de alte țări asiatice. 

De exemplu, limba japoneză folosește caractere chinezești ( kanji ) pentru scris, dar japoneza nu are nicio relație genetică cu chineza .  În istoria aproape contemporană din perioada Meiji, Japonia a fost influențată în primul rând de țările occidentale . Influența repetată, absorbția și selecția în diferite moduri s-au adăugat la dezvoltarea unei culturi distincte și unice.Locuitorii Japoniei au cunoscut o lungă perioadă de relativă izolare de lumea exterioară timp de peste 220 de ani în timpul shogunatului Tokugawa până la sosirea „ Navelor Negre ” și a perioadei Meiji . Astăzi, cultura Japoniei este una dintre culturile de frunte și cele mai proeminente din întreaga lume, în principal datorită atingerii globale a culturii sale populare.

Limba — Japoneza este limba oficială și primară a Japoniei. Japoneza are un sistem lexical de accent- ton distinct . Japoneza timpurie este cunoscută în mare parte pe baza stării sale în secolul al VIII-lea, când au fost compilate cele trei lucrări majore ale vechiului japonez . Cea mai timpurie atestare a limbii japoneze se află într-un document chinezesc din 252 d.Hr. Limba japoneză nu are nicio relație genetică cu chineza .  Aparține unei familii de limbi complet diferite, numite limbi japoneze . Cu toate acestea, folosește pe scară largă caractere chinezești sau kanji ( 漢字 ) .

Japoneza este scrisă cu o combinație de trei scripturi: hiragana și katakana au fost derivate din man’yōgana chineză din secolul al V-lea.  . Hiragana și katakana au fost mai întâi simplificate de la Kanji. Hiragana a apărut undeva în jurul secolului al IX-lea.  A fost folosit mai ales de femei în limbajul informal. Katakana a fost folosită mai ales de bărbați și pentru limbajul formal. Până în secolul X, era comună și folosită de toată lumea.  . Kanji sunt caractere chineze care au fost importate din China, deoarece Japonia nu a avut un sistem de scriere până când a fost introdus în jurul anului 50 d.Hr. Este folosit mai ales pentru substantive , tulpini adjective șitulpinile verbelor . 

După secole de dezvoltare, există un număr notabil de kanji utilizate în japoneza modernă, care au o semnificație diferită de hanzi utilizate în chineza modernă. Japonezii au caractere chineze mult mai puțin simplificate, iar oamenii folosesc mai puțin kanji în general.Alfabetul latin , Romaji , de asemenea , este adesea folosit în japoneză moderne, în special pentru nume de companii și logo – uri, publicitate, și atunci când introducerea japoneză într – un calculator. Cele cifrele hindu-arabe sunt utilizate în general pentru numere, dar tradiționale numerale chino-japoneze sunt , de asemenea , foarte frecvente.

Religie — Shinto și budismul sunt religiile primare ale Japoniei, deși un Crăciun secular este răspândit și există comunități creștine și islamice minoritare. — Shinto — Shinto este o religie etnică care se concentrează pe ceremonii și ritualuri. În Shinto, adepții cred că kami , o zeitate sau spirit shinto, sunt prezenți în întreaga natură, inclusiv roci, copaci și munți. Oamenii pot fi, de asemenea, considerați că posedă un kami. Unul dintre obiectivele lui Shinto este menținerea unei legături între oameni, natură și kami. Religia s-a dezvoltat în Japonia înainte de secolul al VI-lea, după care urmașii au construit sfinții pentru a-l închina pe kami.

Budism — Budismul s-a dezvoltat în India în jurul secolelor VI și IV î.Hr. și s-a extins în cele din urmă în China și Coreea. A sosit în Japonia în secolul al VI-lea, când era inițial nepopular. Majoritatea japonezilor nu au putut să înțeleagă mesajele filozofice dificile prezente în budism, cu toate acestea au avut o apreciere pentru arta religiei, care se crede că a dus la creșterea mai populară a religiei.Buddhismul este preocupat de suflet și viață după ce a murit. În religie, statutul unei persoane nu avea importanță, deoarece fiecare persoană s-ar îmbolnăvi, va îmbătrâni, va muri și, în cele din urmă, va fi reîncarnată într-o viață nouă, un ciclu numit saṃsāra.

Oamenii suferinți au trăit în timpul vieții au fost o modalitate prin care oamenii își pot câștiga un viitor mai bun. Scopul final a fost să scape de ciclul morții și al renașterii obținând o perspectivă adevărată. Personaj național — Personajul național” japonez a fost scris sub termenul Nihonjinron , însemnând literal „teorii / discuții despre poporul japonez” și referindu-se la texte despre chestiuni care în mod normal sunt preocupările sociologiei , psihologiei , istoriei , lingvisticii și filozofiei , dar accentuarea presupunerilor sau percepțiilor autorilor asupra excepționalismului japonez; acestea sunt scrise preponderent în Japonia de către japonezi, deși exemple consemnate au fost scrise și de rezidenți străini, jurnaliști și chiar savanți.

Literatura — Primele opere ale literaturii japoneze au fost puternic influențate de contactul cultural cu China și literatura chineză , adesea scrise în chineză clasică . În cele din urmă, literatura japoneză s-a dezvoltat într-un stil separat la propriu, în timp ce scriitorii japonezi au început să scrie propriile lor lucrări despre Japonia.De când Japonia și-a redeschis porturile pentru comerțul și diplomația occidentală în secolul 19, literatura occidentală și estică s-au afectat puternic și continuă să facă acest lucru. — Arte vizuale — Caligrafie japoneză — Pictura japoneză — Ukiyo-e — Ikebana — – Caligrafie japoneză.

Redarea textului însuși, curgător și desenat cu perie, este considerată o formă de artă tradițională, precum și un mijloc de a transmite informații scrise. Lucrarea scrisă poate consta din fraze, poezii, povești sau chiar personaje unice. Stilul și formatul scrierii pot imita subiectul, chiar și până la punctul de textură și viteza cursei. În unele cazuri, poate dura peste o sută de încercări de a produce efectul dorit al unui singur personaj, dar procesul de creare a operei este considerat la fel de mult ca o artă ca produsul final în sine. Această formă de caligrafie este cunoscută sub numele de „shodō” (書 道), care înseamnă literal „modul de scriere sau caligrafie” sau mai frecvent cunoscută sub numele de „shūji” (習字) „învățarea modului de a scrie caractere”.

În mod confundat cu caligrafia este forma de artă cunoscută sub numele de „sumi-e” (墨 絵), Pictura japoneză — Pictura a fost o artă în Japonia de foarte mult timp: peria este un instrument tradițional de scris și pictură, iar extinderea acesteia la utilizarea sa ca unealtă de artist a fost probabil naturală. Pictorii japonezi sunt adesea categorizați de ceea ce au pictat, deoarece majoritatea s-au restrâns doar la subiecte precum animale, peisaje sau figuri. Fabricarea hârtiei chineze a fost introdusă în Japonia în jurul secolului al VII-lea. Mai târziu, washi a fost dezvoltat din ea.

Tehnicile de pictură japoneză autohtonă sunt încă utilizate astăzi, precum și tehnicile adoptate din Asia continentală și din Occident . Școli de pictură, precum școala Kano din secolul al XVI-lea, au devenit cunoscute pentru loviturile lor îndrăznețe de perii și contrastul dintre lumină și întuneric, mai ales după Oda Nobunaga și Tokugawa Ieyasu au început să folosească acest stil. Printre pictorii japonezi celebri se numără Kanō Sanraku , Maruyama Tkyo și Tani Bunchō. Ukiyo-e — Ukiyo-e, literalmente „imagini ale lumii plutitoare”, este un gen de imprimeuri din lemn care exemplifică caracteristicile artei japoneze pre- Meiji .

Deoarece aceste tipărituri ar putea fi produse în masă, acestea au fost disponibile pentru o largă secțiune a populației japoneze – cele care nu sunt suficient de bogate pentru a-și permite picturile originale – în timpul înălțimii lor, dintre secolele XVII și XX. Ikebana  — Ikebana ( 生 け 花, 活 花 sau 挿花 ) este arta japoneză a aranjamentului de flori. A câștigat faimă internațională răspândită pentru concentrarea sa pe armonie, utilizarea culorilor, ritmul și designul elegant simplu. Este o artă centrată foarte mult pe exprimarea anotimpurilor și este menită să acționeze ca simbol pentru ceva mai mare decât floarea în sine.

Cultura Japoniei si Îmbrăcăminte tradițională  — Îmbrăcămintea tradițională japoneză distinge Japonia de toate celelalte țări din lume. Cuvântul japonez kimono înseamnă „ceva ce poartă” și sunt veșmintele tradiționale ale Japoniei. Inițial, cuvântul kimono a fost folosit pentru toate tipurile de îmbrăcăminte, dar, în cele din urmă, s-a referit în special la îmbrăcămintea cu lungime întreagă, cunoscută și sub numele de naga-gi, care înseamnă „purtare lungă”, care este încă purtată și astăzi la ocazii speciale de femei, bărbați și copii. 

Cele mai vechi kimono-uri au fost puternic influențate de îmbrăcămintea tradițională chineză Han, cunoscută astăzi sub denumirea de hanfu (漢 服, kanfuku în japoneză), prin ambasadele japoneze în China, ceea ce a dus la adopții extinse ale culturii chineze de către Japonia, încă din secolul al V-lea d.Hr.Cu toate acestea, în secolul al VIII-lea, moda chinezilor a intrat în stil printre japonezi, iar gulerul suprapus a devenit în special moda femeilor.Kimono în acest sens, plus toate celelalte articole de îmbrăcăminte tradițională japoneză sunt cunoscute sub numele de wafuku, care înseamnă „haine japoneze”, spre deosebire de yofuku (îmbrăcăminte în stil occidental). 

Kimonos vin într-o varietate de culori, stiluri și dimensiuni. Bărbații poartă în principal culori mai închise sau mai mutate, în timp ce femeile tind să poarte culori și pasteluri mai strălucitoare și, în special pentru femeile mai tinere, adesea cu modele abstracte sau florale complicate.Kimono-ul unei femei care este căsătorită (tomesode) diferă de kimono-ul unei femei care nu este căsătorită ( furisode ). Tomesode se diferențiază, deoarece modelele nu depășesc linia taliei. Furisodul poate fi recunoscut prin mânecile sale extrem de lungi, care se întind oriunde între 39 și 42 centimetri, este, de asemenea, kimono cel mai formal pe care îl poartă o femeie neînsuflețită. 

Furisodul face reclamă că o femeie nu este doar de vârstă, ci este și singură. Stilul kimono-ului se schimbă și odată cu anotimpul, în primăvară kimono-urile sunt viu colorate cu flori de primăvară brodate pe ele. În toamnă, culorile kimono nu sunt la fel de strălucitoare, cu modelele de toamnă. Kimonozele de flanel sunt purtate cel mai frecvent iarna; sunt confecționate dintr-un material mai greu și sunt purtate mai ales pentru a rămâne cald. Unul dintre kimono-urile mai elegante este uchikake-ul, o suprasolicitare lungă de mătase purtată de mireasă la o ceremonie de nuntă. 

Uchikake-ul este înfrumusețat în mod obișnuit cu păsări sau flori folosind fire de argint și aur. Kimono-urile nu au dimensiuni specifice așa cum o fac majoritatea rochiilor occidentale. Mărimile sunt doar aproximative și se folosește o tehnică specială pentru a se potrivi adecvat rochiei. OBI este o parte foarte importantă a kimono. Obi este o cană decorativă care este purtată de bărbați și femei japoneze, deși poate fi purtată cu multe ținute tradiționale diferite, este purtată cel mai frecvent cu kimono. Majoritatea femeilor poartă un obi foarte elaborat, în timp ce bărbații obișnuiesc să obțină un obi mai subțire și mai conservator.

Majoritatea japonezilor poartă kimono doar acasă sau într-un mediu foarte relaxat, cu toate acestea, este acceptabil ca un bărbat să poarte kimono atunci când îi distrează pe oaspeți în casa sa. Pentru un eveniment mai formal, un bărbat japonez ar putea purta haori și hakama , o jumătate de haină și fusta divizată. hakamaeste legat la talie, peste kimono și se termină lângă gleznă. Hakama a fost inițial destinată doar bărbaților, dar astăzi este acceptabil și pentru femei să le poarte. Hakama poate fi purtată cu tipuri de kimono, cu excepția versiunii de vară, yukata.

Versiunea mai ușoară și mai simplă a kimono-urilor casual purtată deseori în festivalul de vară japonez se numește yukata. Kimonozele formale sunt purtate de obicei în mai multe straturi, cu un număr de straturi, vizibilitatea straturilor, lungimea mânecii și alegerea modelului dictat de statutul social, anotimpul și ocazia pentru care kimono-ul este purtat. Din cauza disponibilității în masă, majoritatea japonezilor poartă haine în stil occidental în viața lor de zi cu zi, iar kimono-urile sunt purtate mai ales pentru festivaluri și evenimente speciale. Drept urmare, majoritatea tinerelor din Japonia nu sunt capabile să pună kimono singură.

Multe femei în vârstă oferă cursuri pentru a le învăța pe aceste tinere cum să facă îmbrăcămintea tradițională.Happi este un alt tip de îmbrăcăminte tradițională, dar nu este renumit la nivel mondial precum kimono-ul. Un palton fericit (sau fericit) este o haină cu mâneci drepte, care este tipic imprimată cu creasta familiei și a fost o haină obișnuită pentru purtarea pompierilor. De asemenea, Japonia are o încălțăminte foarte distinctă. Tabi , un ciorap cu gleznă mare, este adesea purtat cu kimono; Tabi este conceput pentru a fi purtat cu geta, un tip de încălțăminte tanga.

Geta sunt sandale montate pe blocuri de lemn ținute la picior de o bucată de țesătură care alunecă între degetele de la picioare. Geta sunt purtate atât de bărbați, cât și de femei cu kimono sau yukata. Arte de instalare — Arhitectura — Arhitectura japoneză are o istorie lungă ca orice alt aspect al culturii japoneze. Inițial, a fost puternic influențată de arhitectura chineză , a dezvoltat multe diferențe și aspecte indigene din Japonia. Exemple de arhitectură tradițională sunt văzute la temple , la sfinții shintoți și la castele din Kyoto și Nara .

Unele dintre aceste clădiri sunt construite cu grădini tradiționale , care sunt influențate de ideile Zen . Unii arhitecți moderni, precum Yoshio Taniguchi și Tadao Ando sunt cunoscuți pentru amalgamarea lor de influențe arhitectonice tradiționale și occidentale japoneze. Gradina Japoneza — Arhitectura de grădină este la fel de importantă ca arhitectura de clădire și este foarte influențată de același fundal istoric și religios. Un principiu principal de proiectare a unei grădini este crearea peisajului bazat pe pictura peisagistică tridimensională ( sumi ) monocromă ( sumi ) tridimensională , sumi-e sau suibokuga . În Japonia, grădina are statutul de opera de artă.

Sculptura  — Sculpturile tradiționale japoneze s-au concentrat în principal pe imagini budiste , precum Tathagata , Bodhisattva și Myō-ō . Cea mai veche sculptură din Japonia este o statuie din lemn a lui Amitābha, la templul Zenkō-ji . În perioada Nara , guvernul național a făcut statui budiste pentru a-i spori prestigiul. Aceste exemple sunt văzute în zilele noastre Nara și Kyoto , mai ales o statuie colosală din bronz a lui Buddha Vairocana din templul Tōdai-ji .În mod tradițional, lemnul a fost folosit ca material principal în Japonia, alături de arhitectura tradițională japoneză . Statuile sunt adesea lăcuite , aurite sau vopsite strălucitor, deși există mici urme pe suprafețe. 

Nu se folosește bronzul și alte metale. Alte materiale, cum ar fi piatra și olăria , au avut un rol extrem de important în credințele plebee. Muzică  — Muzica din Japonia include o gamă largă de interpreți în stiluri distincte atât tradiționale cât și moderne . Cuvântul pentru muzică în japoneză este 音 楽 (ongaku), combinând kanji音 „on” (sunet) cu kanji 楽 „gaku” (distracție).Japonia este a doua cea mai mare piață de muzică din lume, în spatele Statelor Unite și cea mai mare din Asia iar cea mai mare parte a pieței este dominată de artiști japonezi .Muzica locală apare adesea pe locurile de karaoke , care este închiriată de la casele de discuri . 

Muzica tradițională japoneză este destul de diferită de muzica occidentală și se bazează pe intervale de respirație umană, mai degrabă decât de cronologie matematică.În 1873, un călător britanic a afirmat că muzica japoneză, „exasperată (e) dincolo de orice rezistență a sânului european”. Spectacole — Cele patru teatre tradiționale din Japonia sunt noh (sau nō ), kyōgen , kabuki și bunraku . Noh și-a avut originea în unirea sarugakului , cu muzică și dans realizate de Kan’ami și Zeami Motokiyo . Printre aspectele caracteristice ale acestuia se numără măștile, costumele și gesturile stilizate, uneori însoțite de un evantai care poate reprezenta alte obiecte.

Cele Noh Programele sunt prezentate în alternanță cu cele ale Kyogen , în mod tradițional , în număr de cinci, dar în prezent în grupuri de câte trei.Kyogen , un personaj plin de umor, a avut o origine mai veche, în divertisment a 8-lea a adus din China, în curs de dezvoltare se în sarugaku . În kyōgen , măștile sunt rareori folosite și chiar dacă piesele pot fi asociate cu cele ale lui Noh, în prezent multe nu sunt.Kabuki apare la începutul perioadei Edo din reprezentările și dansurile Izumo no Okuni din Kyoto . Din cauza prostituării actrițelor de kabuki , participarea femeilor la piese a fost interzisă de guvern în 1629, iar personajele feminine au trecut să fie reprezentate doar de bărbați ( onnagata ).

Încercările recente de reintroducere a actrițelor în kabuki nu au fost bine acceptate. O altă caracteristică a kabuki este utilizarea machiajului pentru actorii din piesele de teatru istorice ( kumadori ).Bunraku teatru de păpuși japonez s-a dezvoltat în aceeași perioadă, acea kabuki într-o relație de competiție și contribuție care implică actori și autori. Totuși, originea bunraku este mai veche, se află în perioada Heian . În 1914, a apărut Takarazuka Revue o companie alcătuită exclusiv de femei care au introdus revizuirea în Japonia.

Sport și timp liber — În lungă perioadă feudală guvernată de clasa samurai , unele metode care au fost folosite pentru a antrena războinicii au fost dezvoltate în arte marțiale bine ordonate, în timpurile moderne denumite în mod colectiv koryū . Exemplele includ kenjutsu , kendo , Kyūdō , sōjutsu , jujutsu și sumo , toate acestea au fost stabilite în perioada Edo . După schimbarea socială rapidă a restaurării Meiji , unele arte marțiale s-au schimbat în sporturi moderne, numite gendai budō . Judo a fost dezvoltat de Kanō Jigorō, care a studiat unele secte de jujutsu.

Aceste sporturi sunt încă practicate pe scară largă în Japonia actuală și în alte țări. Baseball , fotbal de asociere și alte sporturi populare occidentale au fost importate în Japonia în perioada Meiji . Aceste sporturi sunt practicate frecvent în școli, împreună cu artele marțiale tradiționale. Baseball-ul, fotbalul, fotbalul și ping-pong-ul sunt cele mai populare sporturi din Japonia. Fotbalul de asociere a câștigat proeminență în Japonia după ce a fost înființată J League ( Japonia Professional Football League ) în 1991. De asemenea, Japonia a fost co-gazdă a Cupei Mondiale FIFA din 2002 .

În plus, există multe organizații semi-profesionale, care sunt sponsorizate de companii private: de exemplu, volei, baschet,rugby union , tenis de masă și așa mai departe. Bucătărie — Printr-un trecut culinar îndelungat, japonezii au dezvoltat o bucătărie sofisticată și rafinată . În ultimii ani, mâncarea japoneză a devenit la modă și populară în Statele Unite, Europa și multe alte zone. Mâncăruri precum sushi , tempura , tăiței și teriyaki sunt unele dintre alimentele cunoscute în mod obișnuit. Dieta japoneză constă în principal din orez; fructe de mare proaspete și slabe; și legume murate sau fierte. Dieta sănătoasă japoneză se consideră adesea legată de longevitatea japonezilor .

Cultura populară — Cultura populară japoneză nu numai că reflectă atitudinile și preocupările din zilele noastre, dar oferă și o legătură cu trecutul. Filme populare, programe de televiziune, manga , muzică, anime și jocuri video toate dezvoltate din tradiții artistice și literare mai vechi și multe dintre temele și stilurile lor de prezentare pot fi urmărite de formele tradiționale de artă. Formele contemporane de cultură populară, la fel ca formele tradiționale, oferă nu numai divertisment, ci și o evadare pentru japonezii contemporani de problemele unei lumi industriale.

Când au fost întrebați cum și-au petrecut timpul liber, 80 la sută dintr-un eșantion de bărbați și femei chestionați de guvern în 1986 au declarat că au avut în medie aproximativ două ore și jumătate zilnic, urmărind televiziune, ascultând radioul și citind ziare sau reviste . Aproximativ 16% au petrecut în medie două ore și un sfert pe zi, angajați în hobby-uri sau distracții. Alții și-au petrecut timpul liber participând la sport, socializare și studiu personal.Adolescenții și pensionarii au raportat mai mult timp petrecut la toate aceste activități decât alte grupuri.Multe anime și manga sunt foarte populare în întreaga lume și continuă să devină populare, precum și jocuri video japoneze, modă și spectacole de jocuri.

La sfârșitul anilor 1980, familia a fost în centrul atenției activităților de agrement, cum ar fi excursii în parcuri sau cartiere comerciale. Deși Japonia este adesea gândită ca o societate muncitoare, cu puțin timp pentru petrecerea timpului liber, japonezii caută divertisment oriunde pot. Este obișnuit să vezi navetiștii japonezi care călăreau cu trenul la serviciu, bucurându-se de manga lor preferată sau ascultând prin căști cele mai recente din muzica populară . Sunt disponibile o mare varietate de tipuri de divertisment popular. Există o mare selecție de muzică, filme și produse ale unei industrii uriașe de manga și anime, printre alte forme de divertisment, dintre care să alegi.

Centrele de jocuri, bowling-urile și karaoke-ul sunt locuri populare pentru adolescenți, în timp ce persoanele în vârstă pot juca shogisau mergi în saloane specializate. Împreună, industriile de editare, film / video, muzică / audio și jocuri din Japonia alcătuiesc industria de conținut în creștere japoneză. Peisaje culturale — În Japonia există 51 de peisaje culturale oficiale ( 文化 的 景 観 , bunkateki keikan ) . Aceste peisaje au evoluat odată cu modul de viață și caracteristicile geoculturale ale unei regiuni și care sunt indispensabile pentru înțelegerea stilului de viață al poporului japonez..

Trei puncte de vedere ale Japoniei — Cele trei vederi ale Japoniei ( 日本 三 景 , Nihon Sankei ) este lista canonică a celor mai cunoscute trei obiective pitorești ale Japoniei , atribuite lui 1643 și savantului Hayashi Gahō .Acestea sunt în mod tradițional insulele Matsushima îmbrăcate cu pin în Prefectura Miyagi , bara de nisip acoperită de Amanohashidate din Prefectura Kyoto și Altarul Itsukushima din Prefectura Hiroshima . În 1915, Noile Trei Vederi ale Japoniei au fost selectate cu alegerile naționale de către Jitsugyo no Nihon Sha(株式会社実業之日本社).

În 2003, Cele trei mari vederi de noapte ale Japoniei au fost selectate de Noile trei mari vederi ale nopții din Japonia și cele 100 de vizualizări de noapte ale Japoniei Club (新 日本 三大 夜景 ・ 夜景 100 選 事務 局). Simboluri naționale — Japonia are o serie de simboluri naționale. Arhipelagul japonez este situat la est de continentul asiatic . Japonia este considerată cea mai estică țară din Asia, deoarece estul Japoniei este vastul Ocean Pacific . Minamitorishima este insula cea mai estică a Japoniei. Astfel, Japonia este țara în care soarele răsare înainte de continentul asiatic.

Kanji 日本 care alcătuiesc numele Japoniei literalmente înseamnă „origine soare“. Se pronunță ca Nihon sau Nippon în japoneză . Deci este adesea numit de epitetul „Țara Soarelui Răsare”. Nisshōki (日 章 旗, „steagul răsăritului soarelui”) este steagul național al Japoniei . Simbolizează soarele răsărit și corespunde cu numele Japoniei. Primele relatări ale pavilionului soarelui în creștere sunt în secolul al VII-lea e.n. În 607, o corespondență oficială care a început cu „de la împăratul soarelui răsărit” a fost trimisă împăratului chinez Yang din Sui . Astfel, importanța centrală a soarelui în cultura japoneză este reprezentată în pavilionul național și în alte bunuri culturale.

În mod similar, forțele de autoapărare din Japonia au steaguri care simbolizează soarele. Soarele joacă, de asemenea, un rol important în mitologia și religia japoneză, deoarece se spune că împăratul este descendentul direct al zeiței soarelui Amaterasu . Amaterasu este personificarea Japoniei. Ea este văzută ca zeița soarelui și a universului în religia șintoistă . Împăratul este „simbolul statului și al unității poporului”. Împăratul Jimmu (神 武天皇 Jinmu-tennō) este fondatorul național al Japoniei. Animalele naționale sunt fazanul Verde , peștele Koi și Marele fluture împărat violet .

Imperial Sigiliul din Japonia este una dintre sigiliile naționaleși o creastă ( mon ) folosită de împăratul Japoniei și de membrii familiei imperiale . Floare de cireș (Prunus serrulata) & Chrysanthemum morifolium sunt de facto flori naționale ale Japoniei.Felul național de facto al Japoniei este Sushi , Curry japonez și Ramen . Licoarea națională de facto este sake.Muntele Fuji (Fujisan) este muntele național al Japoniei. Este unul dintre „ Trei Munți Sfinți ” din Japonia ( 三 霊 山 , Sanreizan ) împreună cu Muntele Tate și Muntele Haku . Este, de asemenea, un loc special de frumusețe scenică și unul dintre siturile istorice ale Japoniei .

Culmea este considerată un loc sacru încă din cele mai vechi timpuri. Fiind un simbol național al țării, Fujisan a fost înfățișat în diverse arte și mass-media, cum ar fi pictură, printuri cu lemn (precum cele treizeci și șase de vederi ale Muntelui Fuji ), poezie, muzică, teatru, film, manga , anime șiceramică.

Cultura Japoniei- Japanese culture-日本の文化

Sursa — https://sites.google.com/site/japansixseven/culture-of-japan

Sursa — https://en.wikipedia.org/wiki/Culture_of_Japan

Sursa — https://en.wikipedia.org/wiki/Culture_of_Japan