Covoare Moderne Orientale și Clasice pentru casa ta

Spread the love

Covoare Moderne Orientale și Clasice pentru casa ta

COVOARE ORIENTALE SI CLASICE

Un covor Oriental & Clasic nu este o alegere pe care să o ai în minte doar dacă ai o casă foarte mare și stilată, ci este un tip de covor care poate aduce un plus de culoare și eleganță pentru orice tip de încăpere, chiar și una modernă, de dimensiuni reduse.

Covoarele orientale au fost multă vreme un simbol al bogăției, iar dacă acum te gândești să cumperi un astfel de covor, o poți face pentru a aduce în prezent un pic din atmosfera vremurilor mărețe, deoarece un covor oriental este un covor de impact pentru podeaua și camera ta.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când cumperi un covor oriental este: materialul, forma, dimensiunea, modelul și culoarea.

Materialul

Atunci când alegi un covor oriental, este esențial să stabilești în primul rând ce material de covor este cel mai bun pentru spațiul casei tale. Este important să iei în considerare modul în care va fi utilizat spațiul, ce fel de trafic va fi în cameră și câtă intimitate dorești.

Materialele care se folosesc cel mai des pentru covoarele orientale sunt: lână, mătase, acril, bumbac, vâscoză, polipropilenă, nailon, poliamidă, poliester sau alte materiale.

În timp ce lâna și bumbacul sunt materiale mai la îndemână, sugerăm că un covor oriental din lână sau fibre sintetice garantat va rezista mai mult.

Forma

Covoarele orientale vin în trei tipuri de forme: dreptunghiulare, ovale sau rotunde.Poți alege un covor dreptunghiular pentru a păstra forma camerei și pentru a da impresia de simetrie.

Un covor oval va acoperi mare parte din podea, în timp ce în același timp nu ascunde tot parchetul și nu lasă spații libere inestetice.

Un covor rotund dă un plus de eleganță camerei și, dacă are și un model interesant, poți fi sigur că va fi punctul de atracție al încăperii.

Dimensiunea

Este important să te gândești bine ce dimensiune alegi pentru covorul camerei tale, pentru a păstra un echilibru între zona acoperită de covor și zona liberă. Un covor prea mare va ascunde toată podeaua, ceea ce poate da senzația de spațiu mai mic, în timp ce un covor prea mic va lăsa prea mult spațiu gol.

Modelul

Exista o vreme în care modelul unui covor oriental spunea, cu un anumit grad de certitudine, care erau țara, orașul, satul sau cartierul unde erau țesute. Acum, însă, există o varietate mare de modele, mai mult sau mai puțin moderne, din care să alegi.

Modelul unui covor are trei elemente fundamentale: o margine de tip cadru, un medalion central și un model repetitiv. Modelul repetitiv poate umple întreg spațiul dintre margini sau poate fi centrat pe un medalion dominant, în jurul căruia este ordonat restul desenului.

Culoarea

Covoarele orientale erau cunoscute în trecut pentru diversitatea culorilor și pentru impactul vizual puternic al acestora. Culoarea este unul din aspectele care s-au păstrat în design-ul covoarelor orientale de-a lungul timpului.

Dacă vrei ca punctul central al atenției în cameră să fie covorul, poți alege un covor oriental care conține numeroase culori. În general, în modelul covorului sunt alăturate culori complementare, pentru a se scoate în evidență una pe cealaltă.

Sau, dacă vrei să păstrezi un aspect unitar al camerei, poți alege un covor oriental de o singură culoare, dar cu mai multe nuanțe.

Și ca să îți ușurăm munca, îți punem la dispoziție o gamă largă de covoare orientale & clasice , de unde poți alege toate culorile, modelele și dimensiunile care ți se potrivesc. Nu numai că te ajută să găsești un covor oriental & clasic , ci și oferă produse de calitate, la prețuri mici, potrivite pentru toate stilurile.