Spread the love

Colector Solar Presurizat Termax, 210 Litri, 24 Tuburi, cu Suport pentru Terasa – Pret 6.299.00 Lei

Descriere
Colector solar presurizat Termax 24 tuburi – Performanță și durabilitate crescute prin tehnologia de vârf a colectorului solar cu sistem de control al temperaturii

De ce colectoarele presurizate Termax Solar?
beneficii produs Performanță ridicată și capacitate excelentă de transfer de căldură.

beneficii produs Durata de viață mai lungă decât cea oferită de conducta de căldură tradițională.

beneficii produs Control inteligent al temperaturii pentru o performanță optimă.

beneficii produs Oferă o protecție mai mare împotriva supraincalzirii și preîncălzirii sistemului.

beneficii produs Cost redus de întreținere datorită potențialului mai mare de rezistenta la deteriorare.

beneficii produs Permite instalarea la unghiuri mai mici decât cele necesare tuburilor heat-pipe tradiționale.

Colectorul solar presurizat heat-pipe cu sistem de control al temperaturii
Diferenta majora intre tubul heat-pipe conventional si cel Termax Solar este faptul ca tuburile conventionale sunt de tipul cupru-apa. Principala componenta a transferului termic este apa. Tija de cupru (heat-pipe) se afla intr-o stare de presiune negativa. In momentul in care lichidul este incalzit si se transforma in vapori, revine in stare lichida dupa disiparea caldurii. Lichidul are nevoie de gravitatie pentru a ajunge in partea inferioara a tubului heat-pipe, dupa care incepe urmatorul ciclu. Acesta este motivul pentru care la tuburile heat-pipe conventionale unghiul ideal de instalare este de 30-35°.

La colectoarele solare presurizate Termax Solar mediul de transfer termic utilizat in sistemul cu controlul temperaturii este un gaz special, aflat intr-o stare de presiune pozitiva in heat-pipe, ce nu se afla in contact direct cu agentul termic. Dupa ce este incalzit, gazul cald migreaza catre partea superioara a tubului heat-tipe, iar cel rece coboara, asigurandu-se o circulatie continua in interiorul tubului. Aceasta circulatie este asigurata atat timp cat tubul heat-pipe are o inclinatie de minim 5°.

Colector solar presurizat Termax – Performanta ridicata
Tubul traditional de caldura solara cupru-apa are o capacitate mica de transfer de caldura, iar noul colector solar presurizat cu sistem heat-pipe cu control al temperaturii are o capacitate excelenta de transfer de caldura. Se poate rezolva perfect problema capacitatii insuficiente de transfer de caldura a conductelor de caldura tradiționale. Limita de transfer de caldura a noii conducte de caldura solara cu temperatura controlata adopta principiul limitei uscate.

Colector solar presurizat Termax – Control inteligent al temperaturii pentru performanță optimă

Colectoarele solare Termax cu sistem de control al temperaturii adopta un mod diferit de transfer de caldura fata de conducta de caldura traditionala cupru-apa. Debitul de abur este doar de 20 cm/s la o temperatura de lucru de 50 °C. Debitul de abur nu este ridicat, ceea ce nu va provoca o limita de transport. Prin urmare, capacitatea de transfer de caldura a unei singure conducte de caldura nu este limitata, ceea ce poate indeplini cerintele mari de transfer de caldura ale colectoarelor solare CPC.

Control inteligent al temperaturii pentru performanță optimă

Colector solar presurizat Termax – Durata lunga de viata
Presiunea interna a conductei de caldura solare traditionale cupru-apa este presiunea negativa (adica mai mica decat presiunea atmosferica). Dupa mai multi ani de utilizare, in interiorul tubului se va forma gaz necondensabil, ceea ce reduce treptat capacitatea de transfer de caldura a sistemului si limiteaza durata de viata efectiva a colectorului solar.

Colectoarele solare Termax cu sistem de control al temperaturii folosesc aliaje din materiale folosite in industria aerospatiala, bazate pe aluminiu, rezistente la temperaturi si presiuni, fara carbonizare si perforatie. Presiunea interna a conductei de caldura este presiune pozitiva (adica mai mare decat presiunea atmosferica), eliminand problema cauzata de vid redus, durata de viata efectiva a produsului este mai mare de 15 ani, ceea ce poate asigura colectorul solar isi va pastra capacitatea de transfer de caldura constant pe o perioada mai lunga.

Colector solar presurizat Termax – Control inteligent al temperaturii
Sistemul heat-pipe solar gravitational traditional nu are un mecanism de control al temperaturii si nu poate rezolva problema supraincalzirii sistemului la nivel de aplicatie inginereasca.

Colectoarele solare Termax cu sistem de control al temperaturii au o functie inteligenta de control al temperaturii. Produsul simte in mod inteligent schimbarea de temperatura. Sistemul se opreste imediat cand caldura este excesiva sau opreste treptat transferul de căldura (110 °C±5 °C) si restabileste performanta imediat cand caldura nu este excesiva. Indeplineste pe deplin cerintele ideale de control al temperaturii si realizeaza un control precis al temperaturii; in acelasi timp, functia de blocare la temperatura ridicata nu afecteaza performanta transferului de caldura in conditii normale de lucru. Temperatura maxima a apei calde din rezervorul de apa al sistemului solar poate fi controlată la 80 °C.

Control inteligent al temperaturii

Componenta produsului

Componenta produsului Panou solar Termax presurizat, 210 litri, 24 tuburi

Colector solar presurizat Termax – Avantaje constructive

Conexiune uscata intre colector si tuburile vidate, eliminand dezavantajele create de volumul mare de lichid sub presiune
Contactul se realizeaza prin intermediul tecilor de transfer
De asemenea ofera posibilitatea inlocuirii individuale a tuburilor neconforme
Lipsa apei din tubul vidat rezolva problema depunerilor de calcar si a craparii tevilor
Rezistenta mare la presiune ridicata. Presiunea colectorului solar este setata la 0.7 Mpa
Sistemul heat-pipe, asigura transferul de caldura intr-un singur sens si are o capacitate de caldura mica, temperatura scazuta de pornire si inertie termica scazuta.
Conductivitatea termica a agentului frigorific are o buna compatibilitate cu materialele metalice utilizate in mod obisnuit.
Sistemul heat-pipe are conductivitate termica foarte mare. Rezistenta sa termica este aproape zero, rezultand intr-o eficienta de 7.000 de ori mai mare decat sistemele conventionale.
Rezistenta la temperaturi ridicate. Datorita componentelor anorganice din componenta mediului de transfer de caldura, chiar daca temperatura peretelui tevii
depaseste 250 °C, tubul nu se va sparge.

Date tehnice:

• Presiune maxima boiler : 5 bar/ 500 KPa

• Putere maximă : 223 W/elem.

• a1 (W/m2K) : 0.610

• a2 (W/m2K) : 0.011

Elemente constructive

Rezervor presurizat:

• Perete exterior din inox SUS304-2B, 0,4 mm

• Perete interior: 304-2B, 1,2 mm

• Izolat cu spuma poliuretanică tip 141b rigida și ignifuga, cu densitatea de 50 kg/mc și grosime de 50 mm

• Echipat cu anod de magneziu (filet ¾”)

• Racorduri din inox cu filete 1/2” exterior

• Racorduri din inox 1/2” interior pentru conectare rezistenta electrica și teaca senzor.

Tuburi vidate:

• Sticla borosilicată, rezistente la grindină de Φ30 mm

• Structura de absorbție cu 3 straturi de Aliaj de Aluminiu folosit în industria aerospațială permite o rată de absorbție de 96%

• Temperatura de control: 110 °C

• Tuburi cu diametru de 58mm, lungime de 1800mm și vacuum de 2,0 x 10 -6 Pascali, cu structura dual-axiala

• Heat-pipe cu temperatura de pornire +10°C și temperatura de îngheț -80°C

• Diametru condensator heat-pipe de Φ 24 mm

• Tuburi echipate cu folie radianta de aluminiu cu grosimea de 0,16 mm

• Garnituri de etanșare din cauciuc siliconic

Heat-pipe:

• Aliaj de aluminiu folosit în industria aerospațială

• Rezistență mare la oxidare, stabilitate termică mărită, performanță mare de-a lungul întregii perioade de funcționare

• Viteză de pornire: 20 s

• Rezistență termică: 0.02 °C/W

• Temperatura de lucru: 20 °C – 110 °C

• Material de absorbție tuburi : Aliaj de aluminiu

Cadru suport:

• Construit din profile de aluminiu extrudate cu grosime de 2 mm

• Accesorii disponibile pentru fixarea pe suprafețe plane sau acoperișuri înclinate.

Diagrama comparativă intre sistemele traditionale si sistemul cu control al temperaturii Termax

Diagrama comparativă intre sistemele traditionale si sistemul cu control al temperaturii Termax

Întrebări frecvente despre colectoare solare
Întrebări frecvente colector solar presurizat:

 1. Ce este un colector solar?

Un colector solar este o tehnologie solara care foloseste lumina soarelui pentru a converti energia solara directa in caldura utila. Aceasta caldura poate fi folosita pentru alimentarea unui sistem de incalzire, sau chiar pentru a produce electricitate in anumite situatii. Colectorii solari sunt de obicei montati pe acoperisuri si conectati la tuburi de schimb termic prin care trece un fluide caloportator, iar caldura este transferata la o sursa de apa calda sau la o unitate de stocare. Astfel, colectorii solari furnizeaza caldura si energie si reduce costurile cu eforturile de incalzire, permitand economii substantiale de energie.

 1. Ce este acela fluid caloportator?

Fluidele caloportatoare sunt substante care se folosesc pentru transferarea caldurii de la un mediu la altul. Acestea pot fi fluide lichide sau gaze care trec prin peretii unui recipient, transferand caldura intre interiorul si exteriorul acestuia. In cazul colectorilor solari, fluidul caloportator este o substanta care transfera caldura colectata la unitatea de stocare. Acestea sunt adesea fluide reologice, cum ar fi apa sau glicolul, alcool etilic etc.

 1. Care sunt principalele avantaje ale colectoarelor solare?

Principalele avantaje ale colectoarelor solare sunt: reducerea costurilor de intretinere si functionare, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si protejarea mediului, economisirea energiei si a resurselor, fiabilitatea in caz de intreruperi de alimentare electrica, reducerea facturii lunare a energiei. De asemenea, colectorii solari sunt recunoscuti ca una dintre cele mai curate si eficiente forme de energie regenerabila.

 1. Ce sunt tuburile colectoarelor solare?

Tuburile colectoarelor solare sunt tije de sticla care se conecteaza la sistemul de colectare a soarelui pentru a absorbii lumina, caldura si energia solare. De obicei acestea sunt puse vertical sau pozitionate inclinate, in scopul de a capta cat mai multa lumina solara si caldura, pentru a fi transferata la unitatile centrale. Tuburile colectoarelor solare sunt de obicei realizate din materiale speciale refractare, cum ar fi sticla si ceramica, care impiedica pierderea caldurii prin exterior.

 1. Ce inseamna colector solar heat-pipe?

Colectorul solar heat-pipe este un mod special de colectoare solare care foloseste tuburi de schimb termic. Aceste tuburi sunt umplute cu o substanta caloportatoare si se conecteaza la colectorul solar in loc de tuburi obisnuite. Caldura absorbita de colector este transferata in interiorul acestor tuburi creeandu-se vacuum, prin care fluidul caloportator ajunge la unitatea de stocare. Acest sistem ofera apoi caldura si energie utila fara pierderi de caldura, reducand costurile si facand economii de energie.

 1. Cat economisesc cu un colector solar?

Cu un colector solar poti economisi pana la 50% din costurile de energie si incalzire. Economiile pot varia in functie de factori precum dimensiunea colectorului, locatia sa, presiunea atmosferica, vremea, etc. De asemenea, tarifele electrice, tarifele abonamentelor si alte cheltuieli pot influenta nivelul de economisiri reale.

 1. Ce este un colector solar presurizat?

Un colector solar presurizat este un sistem de colectare a energiei solare care utilizează o pompă sau un alt dispozitiv pentru a presuriza lichidul termic din interiorul colectorului. Această presiune ajută la îmbunătățirea transferului de căldură către recipientul de stocare a energiei termice, cum ar fi un boiler sau un rezervor. Colectoarele solare presurizate sunt, în general, mai eficiente decât cele nepresurizate și sunt folosite în special în cazurile în care există o distanță mare între colector și recipientul de stocare.

 1. Câte tuburi are colectorul solar Termax presurizat?
  Colectorul solar Termax presurizat are 24 de tuburi.
 2. Ce capacitate are rezervorul de apă caldă menajeră?
  Rezervorul de apă caldă menajeră are o capacitate de 210 litri.
 3. Are colectorul solar presurizat Termax 24 tuburi un suport pentru terasă?
  Da, colectorul solar presurizat Termax 24 tuburi vine cu un suport pentru terasă.
 4. Cum funcționează colectorul solar Termax presurizat?
  Colectorul solar presurizat Termax utilizează tuburile pentru a colecta energia solară și a o transfera la un fluid de lucru care circulă printr-un circuit închis între colectorul solar și rezervorul de apă caldă menajeră. Acest proces ajută la încălzirea apei calde menajere utilizate în gospodărie, economisind astfel energia electrică sau gazul necesar încălzirii apei.
 5. Care sunt avantajele utilizării unui colector solar presurizat?
  Avantajele utilizării unui colector solar presurizat includ economisirea energiei, reducerea facturilor la energie electrică sau gaze, protejarea mediului înconjurător și creșterea valorii proprietății dvs. prin adăugarea unui sistem solar termic.
 6. Care e diferența între un colector solar presurizat și unul nepresurizat?
  Diferența principală între un colector solar presurizat și unul nepresurizat este legată de sistemul de circulație al fluidului termic în interiorul colectorului. Într-un colector solar presurizat, sistemul este închis și pompa de circulație forțează fluidul termic să circule într-un circuit închis, cu presiune mai mare decât cea a atmosferei. În schimb, într-un colector solar nepresurizat, fluidul termic circulă prin convecție naturală, fără a fi necesară o pompă sau un sistem presurizat. Această diferență poate afecta performanța și randamentul colectorului, dar și costul și complexitatea sistemului.

Specificatii tehnice
CARACTERISTICI TEHNICE
Tip produs Panou solar presurizat
Inaltime 20° – 99 cm, 30° – 134 cm, 45° – 179 cm
Greutate 120
Cost livrare si procesare (lei) 199

By Akan