Ceramică Japoneză Toshiba-Artist in Cultura Ceramicii Japoneze Keiko Masumoto

Spread the love

Keiko Masumoto s-a născut 1982; Hyogo, Japonia) — și a crescut în Tatsuno City, Japonia. A studiat Arta ceramică la nivel de BA și MA la Universitatea de Artă din Kyoto, unde a devenit interesată în special de a reuni meșteșugurile ceramice tradiționale japoneze cu concepte de artă plastică. Opera sa a apărut în numeroase expoziții la Kyoto, Tokyo, Kobe și internațional la Londra și Seul. Keiko a expus la Muzeul de Artă al Prefecturii Hyogo cu un spectacol solo dezvoltat pentru seria Touch and Sense, o expoziție anuală extrem de populară de experiențe de galerie senzuală pentru oameni orbi și parțial. 

Keiko predă în prezent la Kobe Design University, iar din 2007 până în 2010 a predat la studioul de ceramică din Fumonsha, Kyoto.Lucrarea de înaltă pricepere și provocatoare critic a lui Keiko ca artist de ceramică emergentă a fost recunoscută de premiul Festivalului Cultural Cetățenilor Yamaguchi 2006 (premiul întâi), Expoziția anuală a Universității din arte din 2007 din Kyoto (Premiul Primarului pentru Școala Absolventă); Tokyo Midtown Award Art Competition 2008 (Runner-up); Grand Prix Tokyo Wonder Wall 2009 (Curator’s Choice Award). În 2010, Keiko a fost Universitatea de arte, Philadephia Artist în reședință.

Practică — Nava este o formă utilitară, concepută și realizată pentru a conține alimente, băuturi, flori și plante. Există vase care sunt plasate pentru apreciere vizuală, piese extrem de decorative, pentru care, de fapt, nu trebuie să se formeze ca vas. Sunt interesat să reunesc nava și motivul decorativ, astfel încât echilibrul dintre motiv și navă să fie mai egal. Încerc să subvertesc ideile tradiționale ale vasului, astfel încât motivul să fie forma, iar nava decorarea.Munca mea necesită multe abilități tradiționale din ceramică japoneză și coreeană, cum ar fi construirea de mână și aruncarea pe volan.

Am tendința de a folosi o varietate de argile, glazuri și tehnici de decor.O tradiție importantă în cultura japoneză, care este strâns legată de meșteșugurile ceramice, este practica formală a ceremoniei ceaiului. De când eram adolescent, am studiat arta Ceremoniei ceaiului, o tradiție care continuă să fie practicată în Japonia contemporană. Această tradiție oferă lucrării mele o bază de subiect pentru subversiune. Am făcut lucrări care fac referire la tradițiile și procesele Ceremonia ceaiului și am explorat transformându-le în forme sculpturale disfuncționale conceptuale bazate pe vasul de ceai funcțional.

— Locuința mea — Găsesc o mare inspirație în ceramica decorativă istorică asiatică și în tradițiile culturale. Ceramica are o rezonanță puternică atât în ​​societatea japoneză istorică, cât și în cea contemporană, iar tradițiile culturale mai largi sunt un focus pentru mine în activitatea mea. Recurg regulat la colecțiile muzeului pentru cercetare pentru munca mea. Mă interesează atât motivul, dar și procesul de procesare și învățarea abilităților ceramice. La V&A, mă interesează în special comerțul și schimbul care a existat între Japonia și Europa în perioada Meiji – aceasta a fost între 1868 – 1912, când Japonia a început să tranzacționeze, mai degrabă decât să opereze izolat. 

Sper să experimentez obiecte exportate de Japonia cu o privire europeană, și apoi să explorez posibilitatea re-modelării lor folosind propriile mele interpretări vizuale.Ca parte a rezidenței mele, îmi voi deschide săptămânal studioul pentru vizitatorii V&A. Vreau să inspir vizitatorii cu practica mea ceramică și să îi invit să vadă procesele pe care le folosesc pentru a crea opera mea. Voi lucra cu argile britanice, care pot avea calități diferite față de cele găsite în Japonia.

Voi derula un program de ateliere ceramice în timpul reședinței mele, incluzând un atelier săptămânal de ceramică pentru familii în timpul vacanțelor de vară, o serie de ateliere de construire manuală a lutului pentru vizitatori orbi și cu vedere parțială, un atelier pentru o școală și voi oferi o demonstrație la Festivalul Internațional de Ceramică Aberystwyth. — Artist: Keiko Masumoto (n. 1982; Hyogo, Japonia) — După ce a terminat atât programele ceramice de licență, cât și cele de licență la Universitatea din Kyoto în 2007, Masumoto a fost instructor la studioul de ceramică Fumosha din Kyoto timp de trei ani. Din 2010 este artistă în reședință la Universitatea de Arte (Philadelphia, SUA).

PREMIILE 2009 — Grand Prix de la Tokyo Wonder Wall (sponsorizat de Tokyo Metropolitan Government) de
atribuire alegerea curatorului la Kyoten (sponsorizat de la Kyoto City) 2008. Runner-up Premiul la Midtown Premiul concursului de artă Tokyo. — Keiko Masumoto & Sake No Hana – 酒 の 花 — Provocarea de a „rupe relația stăpân și discipol între vas și motivul său” permite ca motivul să se extindă în afara cadrului vasului. Stilul ei de lucru este plin de umor și prezintă un minunat sentiment de energie ca tânără artistă, lucrările sale nu se limitează la lumea ceramicii și atrag interesant ca lucrări de instalare.

Pe lângă idei, există tehnici cuprinzătoare de ceramică japoneză care implică tot felul de publicuri. Această expoziție prezintă noile lucrări ale lui Masumoto de la Artist-in-residence la Muzeul Victoria și Albert, instalații cu o turmă de gâște. — Keiko Masumoto — In. 1982; Hyogo, Japonia A absolvit cursul de masterat în ceramică la Kyoto City University of Arts în 2007. Din 2010 a fost artist în reședință la University of Arts (Philadelphia, SUA), de asemenea, la Victoria and Albert Museum (Londra, Marea Britanie) în 2013. Lucrările lui Masumoto cu modele de lut vechi / motive de decorațiuni cunoscute de mulți și construiesc o lume imaginară. Folosind valorile meșteșugurilor și reconsiderând procesul de tranziție de la necesitățile zilnice la arte, ea adaugă propriul simț al umorului și contestă noua interpretare a olăritului.

Istoric — Arta ceramică de Keiko MasumotoArta ceramică Keiko Masumoto este intens interesată de intersecția dintre artă și meșteșuguri, indiferent dacă un obiect meșteșugăresc poate fi pur și simplu decorativ sau dacă o operă artistică poate rămâne în continuare funcțională. Întrebările ei au dus la o serie de plăci ceramice tradiționale, boluri și vaze încorporate cu obiecte improbabile de la caracatițe care se zvârcolesc până la clădiri întregi.

Keiko Masumoto s-a născut și a crescut în Japonia. A studiat arta ceramică la nivel de BA și MA la Universitatea de Artă din Kyoto, unde a devenit interesată în mod special de a aduce împreună meșteșugurile ceramice tradiționale japoneze cu concepte de artă plastică. Lucrările sale au apărut în numeroase expoziții la Kyoto, Tokyo, Kobe și la nivel internațional în Londra și Seoul. Keiko a expus la Muzeul de Artă Prefectural Hyogo cu o expoziție solo dezvoltată pentru seria Touch and Sense, o expoziție anuală extrem de populară de experiențe de galerie senzuală pentru persoanele nevăzătoare și cu vedere parțială. Keiko predă în prezent la Universitatea de Design Kobe, iar din 2007 până în 2010 a predat la studioul de ceramică din Fumonsha, Kyoto.

Lucrările de artă extrem de calificate și provocatoare din punct de vedere critic ale lui Keiko ca artist ceramic emergent au fost recunoscute de mai multe premii diferite. Există vase care sunt plasate pentru apreciere vizuală, piese extrem de decorative, pentru care, de fapt, nu trebuie să se formeze ca vas. „Sunt interesata să reunesc vasul și motivul decorativ, astfel încât echilibrul dintre motiv și vas să fie mai egal.” spune artistul. Munca ei necesită multe abilități tradiționale ceramice japoneze și coreene, cum ar fi construirea manuală și aruncarea pe volan. Ea tinde să folosească o varietate de argile, glazuri și tehnici de decorare.

Găsesc o mare inspirație în ceramica asiatică decorativă istorică și tradițiile culturale. Ceramica are o rezonanță puternică atât în ​​societatea japoneză istorică, cât și în cea contemporană, iar tradițiile culturale mai largi sunt un punct central pentru mine în munca mea. În mod regulat, apelez la colecțiile muzeale pentru cercetări pentru munca mea. Mă interesează atât motivul, dar și procesul de realizare și învățarea abilităților ceramice.

Sursa — https://www.hexaproject.com/en/portfolio/keikomasumoto-sake-no-hana-2014/

Sursa — https://www.iloboyou.com/ceramic-art-keiko-masumoto/

Sursa — http://www.vam.ac.uk/content/articles/t/toshiba-japanese-ceramics-resident,-keiko-masumoto/