Spread the love

Centrale Termice pe Gaz in Condensatie – Pret Avantajos

Centrala termica, in acceptiunea generala se refera la centrala pe gaz cu tiraj fortat. Centralele termice conventionale nu sunt insa singurele optiuni. Pe piata pot fi gasite mai multe categorii si feluri de centrale, de la cele electrice pana la cele in condensatie, pe care le puteti achizitiona direct din aceasta categorie.

De ce sa alegi o centrala termica pe gaz
Centrala termica pe gaz este cea mai intalnita si cea mai uzuala. Mai este cunoscuta ca si centrala murala sau microcentrala, si are in mod normal evacuarea cu tiraj fortat. Combustibilul il reprezinta gazul natural. Conform directivelor europene, singurele centrale termice acceptate spre vanzare sunt cele cu condensare sau in condensatie.

Cum functioneaza centralele termice in condensatie
Principiul centralelor termice in condensatie se bazeaza pe crearea conditiilor de condensatie a vaporilor din gazele de ardere in zona schimbatorului primar al microcentralei, astfel incat caldura eliberata sa fie recuperata in agentul primar care circula prin schimbator. Daca in aceasta zona are loc condensarea totala a vaporilor putem fi siguri ca am recuperat din gazele de ardere 10-12 % din caldura produsa in camera de ardere, prin urmare o microcentrala in condensatie va avea un randament cu cel putin 10% mai mare decat una clasica. O subclasa a centralelor termice pe gaz o reprezinta cele cu boiler extern. Fata de cele normale care fac apa calda menajera in regim instant, cele cu boiler pastreaza apa calda si pot acoperi mai bine nevoile caselor mai mari, cu mai multe bai unde se pot folosi simultan mai multi consumatori.

Avantajele utilizarii unei centrale termice
Cautati cea mai rentabila si economica solutie de incalzire? Evident, alegand corect, raspunsul este evident, centrala termica in condensatie. Centrala de apartament potrivita, adica cea care ia in considerare toate aspectele ce tin de incalzirea constructiei, va reusi sa functioneze perfect fara consum major de energie. Adica veti avea costuri reduse la factura de gaze. O centrala de acest gen este in totalitate versatila in raport cu tipul de incalzire care se doreste a fi montat. Impreuna cu puteti monta calorifere sau chiar un sistem de incalzire in pardoseala.

Un alt avantaj este acela ca nu ocupa mult spatiu. Are nevoie de un colt de incapere pentru a fi instalata. Este foarte sigura fiind prevazuta cu sisteme suplimentare de protectie. Intretinerea este usor de realizat si se face de catre un specialist acreditat.

Cum aleg o centrala termica pe gaz?
Pentru a face cea mai buna alegere atunci cand esti in cautarea unei centrale termice pe gaz, gandeste-te la suprafata pe care o ai de incalzit si la volumul de apa calda de care ai nevoie in gospodarie.
Ce trebuie sa stim despre centralele termice?
Centralele termice au functie dubla, de reglare a temperaturii din incapere si de furnizare a apei calde menajere. Centralele termice de ultima generatie au functii intuitive, usor de folosit si te ajuta sa ai tot confortul necesar in locuinta.
Cum se calculeaza putera unei centrale termice?
Pentru a afla puterea centralei termice, cea mai eficienta metoda este sa folosesti un calculator de putere, in care introduci dimensiunile locuintei si gradul de izolare al acesteia, pentru a afla exact ce ai nevoie sau sa apelezi la un specialist.
Care centrale termice pe gaz sunt mai bune?
Alege centrala pe gaz potrivita pentru tine, calculand cu atentie dimensiunea locuintei, izolatia si care sunt nevoile tale curente de apa calda si caldura. In functie de aceste informatii, cauta centrala care corespunde criteriilor tale si se incadreaza in bugetul alocat.
Cat costa montarea unei centrale termice pe gaz?
Manopera pentru instalarea sau schimbarea unei centrale pe gaz are, in general, un pret fix, insa ai putea avea nevoie de achizitionarea unui sistem de incalzire nou, de termostate, sisteme de prindere sau calorifere, care se adauga la pretul de montaj. ​​

Cat costa schimbarea unei centrale termice pe gaz?
Schimbarea unei centrale termice pe gaz poate avea un pret mai mare decat montarea initiala, pentru ca este nevoie sa platesti demontarea centralei existente si manopera pentru cea noua. In plus, ai putea avea nevoie de accesorii suplimentare, asa ca trebuie sa ai in vedere un buget separat, pentru situatii neprevazute.​​
​​
Ce inseamna „PIF” la centralele termice?
„PIF” inseamna punerea in functiune a unei centrale termice, pentru care ai nevoie de factura de achizitie, certificatul de garantie, proiectul instalatiei si declaratia de conformitate a centralei. ​​​​​​

By Akan