Spread the love

Ceas Barbati Tissot SPECIAL COLLECTIONS T078.641.16.057.02 Heritage Navigator Sageata Orientului Editie Limitata 2020 – Pret 7.444.00 Lei

Descriere Ceas SPECIAL COLLECTIONS T078.641.16.057.02 Heritage Navigator Sageata Orientului Editie Limitata 2020 de la Tissot

Tissot celebrează 100 de ani de la înființarea CFRNA, compania franco română care a reușit înaintea tuturor sa lege Europa prin cer, omagiindu-i povestea prin lansarea ediției limitate Tissot Heritage Navigator “Săgeata Orientului”.

Anul acesta se celebrează 100 de ani de la fondarea Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană. În urmă cu aproape un secol, societatea a dat în funcționare prima linie aeriană transcontinentală din lume destinată transportului comercial de marfă, poștă și pasageri între Paris și Constantinopol, cu escale în Strasbourg, Praga, Viena, Budapesta, Belgrad și București. În amintirea acestor pionieri ai aviației comerciale, Tissot lanseaza modelul Heritage Navigator „Săgeata Orientului”, primul ceas care include Bucureștiul pe cadranul celor 24 de fusuri orare.

„Săgeata Orientului” este un ceas produs în ediție limitată, ce include doar 444 de exemplare, fiecare dintre ele fiind numerotate individual de la 1 la 444. Cifra 444 reprezintă distanța medie pe calea aerului dintre Băneasa și San Stefano – aeroportul orașului Istanbul în acea perioadă, și, totodată, și distanță dintre aeroportul Pancevo, din Belgrad, și cel din Băneasa.

Ceasul are un design clasic, atemporal, fiind însoțit de un certificat de cronometrie COSC. Este livrat într-o cutie specială de colecție, care conține, de asemenea, o curea de schimb suplimentară, o husă de călătorie, un certificat de ediție limitată și o carte care prezintă istoria Companiei Franco-Română de Navigație Aeriană, a realizărilor ei fascinante și a curajoaselor spirite întreprinzătoare care s-au aflat în spatele acestei povești de succes. Prin intermediul cărții, scrisă cu ocazia centenarului „Săgeata Orientului”, întreaga epopee a companiei este adusă la lumină cu sprijinul istoricului Dumitru Lăcătușu de la Centrul de Consultanță Istorică și al lui Ion Schiau, pasionat de orologerie.

Cutia speciala de colectie

Husa de calatorie impreuna cu certificatul de editie limitata si cartea care prezinta istoria companiei

Compania Franco-Română de Navigație Aeriană a luat naștere la 23 aprilie 1920, dintr-o inițiativă coroborată a lui Aristide Blank, influent om de afaceri român și moștenitor al imperiului financiar Marmorosch-Blank, contelui Pierre Claret de Fleurieu, un tânăr aviator și erou francez de război, marelui diplomat român Nicolae Titulescu, și a generalului francez Maurice Duval. Compania și-a trecut în palmares câteva reușite care au scris istorie, cum ar fi primul zbor de noapte intern și comercial din Franța și primul zbor de noapte internațional și comercial între Belgrad și București. A fost, totodată, și prima linie aeriană transcontinentală din lume, destinată transportului comercial de marfă, poștă și pasageri.

În 1925 compania și-a schimbat numele în Compania Internațională de Navigație Aeriană, pentru ca, în 1933, să fie una dintre companiile care s-au aflat la originea înființării Air France. Compania franco-română a influențat industria și istoria aeronautică din România, începând chiar cu geneza societăților comerciale aeriene române care au apărut ulterior (SARTA, LARES, TARS și TAROM).

Avion SALMSON, SAL 2A2 Kees Kort Collection

Baneasa 1928-1930

Inainte de plecarea unui zbor Sageata Orientului

Tissot Navigator Reclama din trecut

Mai multe detalii despre povestea Săgeții Orientului puteți găsi pe microsite-ul creat special cu ocazia Centenarului Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană: www.sageataorientului.ro.

Daca nu esti incantat(a) de produsele primite, le poti returna/inlocui in 30 de zile de la primirea comenzii, daca produsul este in aceeasi stare in care a fost cumparat.

By Akan