Castelul de Lut din Porumbacu de Sus, o Minune în Valea Zânelor

Spread the love

Un vis din copilărie a devenit realitate pentru Răzvan Vasile! Castelul din povești este azi unul adevărat, de care speră să se bucure fiul său, alături de familie și prieteni. Nu a fost ușor să-l ridice, dar determinarea pe care a avut-o l-a ajutat să ducă la bun sfârșit un proiect care pentru mulți ar fi părut imposibil. „Am lucrat la Leo Burnett cu ani în urmă, iar apoi mi-am făcut o firmă, tot pe partea de publicitate pe tricouri.” a declarat pentru economica.net, Răzvan Vasile în vârstă de 44 de ani. “Eu de mult cochetam cu ideea de a fugi din Bucureşti. Mama fiind ardeleancă, vacanţele de vară le petreceam la Mândra, în zona Făgăraşului.

Prin 2005-2006 am început să caut teren în zona Sibiului, pentru că mi-a plăcut, iar în 2006 am cumpărat terenul de 8.000 mp de la Porumbacu de Sus”. Castelul se află la 40 km de Sibiu, în Valea Zanelor și va deveni pensiune. Are zece camere şi o amprentă la sol de 320 mp. A fost construit de meșteri și muncitori din Maramures, pe baza unui proiect realizat de arhitectul Ileana Mavrodin. Pentru amenajările interioare sunt folosite ideile arhitectei Ramona Pop. Fundaţia este realizată din beton şi pietre, structura este din lemn, iar pereţii sunt construiţi din cob (buștean de olid și apoi acoperit cu cob), un amestec de pământ, apă, paie, argilă şi nisip. Pereții exteriori au 60 cm grosime iar cei interiori 45 cm.

Tencuiala exterioară este de var și nisip și turnurile sunt din piatră de rău, zidite cu var și nisip”, a explicat Răzvan Vasile, pentru casenaturale.org. Totul este realizat cu materiale naturale, iar ferestrele şi uşile sunt diferite, fecare cameră având intrarea sa separată.Am vrut să fie o casă de poveste pentru că avem un băieţel de şapte ani şi am călătorit în ţară la diverse pensiuni. Am vrut să fie altceva”, a declarat Răzvan Vasile.„Pentru proiectul ăsta am schimbat cinci arhitecți. Este destul de greu să faci un astfel de proiect, dar până la urmă eu cred că merită. Acum toată lumea care trece prin zonă se oprește și admiră, face poze sau filmează.

Castelul de Lut de pe Valea Zanelor Sibiu Romania
Castelul de Lut din Porumbacu de Sus, o Minune în Valea Zânelor

Ca și costuri, din punctul meu de vedere am ieșit mai scump decât o casă din cărămidă, dar în final cred că o să merite. Sincer, cred că nu reușeam asta dacă nu aveam sprijinul moral al familiei. Soția și băiatul mi-au fost alături”, a povestit Răzvan Vasile pentru casenaturale.org. Castelul, structurat pe două nivele, parter și mansardă, îi aduce aminte proprietarului de verile pline de povești petrecute în copilărie alături de bunici în satul Mândra din Ţara Făgăraşului.

Istoric — Castelul de lut ”Valea Zânelor”: un loc de basm pentru zeci de mii de turiști din țară care vin să admire minunea! — Castelul de lut ”Valea Zânelor” este proiect privat care-și are începuturile în martie 2014, care la bază conceptul ”casa naturală de poveste”. Proiectul învăluie unitatea de cazare , castelul de lut, în regim hotelier, restaurantul, souvenir-shop-ul, locurile de joacă pentru copii și multe alte activități făuritoare de povești. Valea Porumbacului, la poalele Munților Făgăraș, adăpostește un castel construit exclusiv din materiale naturale, încununat de înălțimile vârfului Negoiu – al doilea vârf ca înălțime din Romania (2.535 de metri).

Fiecare cameră sau apartament are intrare individualăși beneficiază de magia priveliștilor către râul Porumbacu și Munții Făgăraș. Finisarea cu tencuieli exclesive naturale a fiecărei camere generează o formă și un design unic, modelat de forme organice din cob, castelul și linia pătrunde perfect în peisajul feeric alnaturii iar dinamismul este conferit de acoperișul inspirat de culmile munților, pentru a conserva specificul locului și linia narativă, toate materialele și finisajele folosite sunt naturale, non-toxice.

Care este de fapt povestea Castelului Valea Zânelor, locul din Sibiu transformat într-o senzaţie internaţională — În Sibiu, un cuplu care a dat aglomeraţia din Bucureşti pentru prospeţimea muntelui este pe punctul de a deschide Castelul de lut Valea Zânelor. Răzvan Vasile şi soţia sa Gabriela , amândoi născuţi şi crescuţi în Capitală, au luat decizia vieţii lor – una pe cât de curajoasă, pe atât de frumoasă – când şi-au vândut casa pe care o aveau în Bucureşti ca să investească într-o poveste cu nume desprins de-a dreptul din basme. Castelul de lut Valea Zânelor, situat în zona turistică Porumbacu de Sus, în judeţul Sibiu, este proiectul în care cei doi soţi, alături de fiul lor de opt ani, abia aşteaptă să primească oaspeţi.

Îi vor duce la călărie, îi vor desfăta cu feluri de mâncare rupte parcă din poveştile spuse de bunica în copilărie şi astfel oaspeţii se vor răsfăţa în peisajul idilic, anume ales pentru un castel cu asemenea pretenţii, scrie Ziarul Financiar. „Ideea noastră a plecat de la căsuţa piticilor din Albă-ca-Zăpada. Am cumpărat terenul în 2006 şi, tot mergând acolo, am realizat că numai ceva de poveste se potrivea, având râul jos şi muntele sus. Este ceva magic aici. În 2014 am început construcţia şi încă nu s-a terminat, dar noi sperăm ca, în două-trei luni, să dăm drumul la restaurant şi, poate, la o parte din cazare până la sfârşitul anului.

Până acum, multă lume e interesată de proiectul nostru, au venit aici oameni din toate categoriile sociale şi din toate colţurile lumii – America, Mexic, Canada, China, Noua Zeelandă şi din toată Eu­ropa“, povesteşte Răzvan Vasile, mândru peste măsură de ideea care i-a adus atâta popularitate. De profesie este tehnician horticol, dar a lucrat opt ani ca director de producţie în publicitate. Mult sprijin primeşte din partea soţiei, absolventă de management al turismului, aşadar cu mai multe cunoştinţe în gestionarea unei asemenea afaceri, care se întinde pe 7.600 de metri pătraţi de linişte şi libertate, la jumătatea distanţei dintre Făgăraş şi Sibiu.

La final, Castelul Valea Zânelor va avea zece camere, un restaurant construit din piatră, cu acoperiş verde cu flori, spaţiu de joacă pentru copii şi alte facilităţi pentru adulţi, printre care echitaţie şi mountain bike, prin parteneriate cu pensiunile din zonă. „Vrem ca povestea de la exterior să continue şi în interior, aşa că nu ne grăbim cu predarea, până când nu e totul aşa cum ne-am propus să fie, în ton cu imaginea idilică din împrejurimi“, adaugă Răzvan Vasile. Pînă la finalizarea proiectului, mii de turiști din toată țara vin să admire castelul de lut și își aduc obolul, cu o taxă de intrare de 5 lei de persoană, la fondurile necesare.

Locul a devenit neâncăpător pentru sutele de mașini care parchează zilnic în poienițele din apropiere. — Biografic Află povestea noastră — Distracția și relaxarea sunt cele mai bune prietene la Castelul de Lut Valea Zânelor, iată ce pot face pe la noi cei care ne trec pragul! De-a lungul timpului, clienții ,si turistii au ales să adauge magie în cele mai frumoase și emoționante evenimente din viața lor, astfel, la Castelul de Lut s-au oficiat nunți, s-au creat amintiri de neuitat și s-au sărbătorit ocazii deosebite. Cei mai buni fotografi au imortalizat clipele de fericire din viața acestora alături de magia și frumusețea Castelului de Lut din Valea Zânelor.

O vacantă magică pentru copii — Organizăm evenimente speciale dedicate exclusiv copiilor. La Castelul de Lut magia este cheia, așadar am pregătit o sumedenie de activități educative pentru a face din vacanțele prichindeilor un prilej permanent de sărbătoare și distracție!

Castelul de Lut din Porumbacu de Sus, o Minune în Valea Zânelor

Sursa — http://www.cunoastelumea.ro/castelul-de-lut-din-porumbacu-de-sus-o-minune-in-valea-zanelor/

Sursa — https://www.banatulazi.ro/castelul-de-lut-valea-zanelor-un-loc-de-basm-pentru-zeci-de-mii-de-turisti-din-tara-care-vin-sa-admire-minunea-foto-video/