Bonsai Stilul Moyogi – Stilul Vertical Informal – Pret 329.99 Lei

Spread the love

Bonsai Stilul Moyogi – Stilul Vertical Informal – Pret 329.99 Lei

Bonsai stil Moyogi, un cadou minunat pentru iubitorii artei de gradinarit bonsai. Comanda online doar aici acest bonsai splendid, plin de frunzis stralucitor si foarte usor de ingrijit. Bonsaiul are aproximativ 25 cm inaltime, ghiveci din ceramica si beneficiaza de livrare gratuita oriunde in Romania. Produsul nu include decoratiunea figurina din imagine.

Moyogi – stilul vertical informal — Stilul vertical informal, chemat Moyogi de către japonezi, este unul dintre stilurile cele mai întâlnite și ușor de realizat în ceea ce privește bonsaii. Este totodată și stilul cel mai des întâlnit în natură, acolo unde arborii cresc bătuți de vânturi, loviți de ploi și înghețuri. Stilul Moyogi este un stil ce permite arborelui să se dezvolte în mod natural, fără a avea nevoie de mari intervenții din partea omului. Din acest punct de vedere este total opus stilului Chokkan. Principalele caracteristici ale acestui stil sunt prezentate mai jos.

Trunchiul. În primul rând, plecând de la nivelul solului, un nebari semnificativ este întotdeauna bine văzut și apreciat. Conicitatea trunchiului este un alt aspect important, iar un trunchi ce se restrânge ca și diametru înspre vârf dă plusvaloare exemplarului. Numărul „curbelor” prezente de-a lungul liniei trunchiului nu trebuie să fie mai mare de 4-5, bineînțeles, luând în considerare și înălțimea bonsaiului.

Ramurile. Trebuie menționat faptul că ramurile nu trebuie să pornească sau să crească în interiorul unei curbe, ci întotdeauna în exterior. Nu există criterii bine definite în ceea ce privește înălțimea la care trebuie să se situeze ramurile; este totuși recomandat ca prima dintre ele să pornească de la nivelul primei sau celei de-a doua curbe și să fie poziționată fie în stânga, fie în dreapta trunchiului. A doua ramură este mai mică decât prima și se situează de cealaltă parte față de prima ramură. Ramura ce dă profunzime bonsaiului este cea care crește pe partea posterioară a trunchiului, fiind mai deasă și un pic mai lungă comparativ cu celelalte două. Ramurile ce urmează sunt tot mai mici și mai apropiate între ele pe măsură ce se apropie de vârful copacului.

Vârful. Vârful bonsaiului trebuie să aibă o formă rotunjită și să fie aplecat înspre privitor, ca și cum s-ar închina în fața acestuia.Ca și stil, Moyogi se pretează bine la mai toate esențele, fie autohtone, fie tropicale. La nivel mondial, stilul Moyogi este foarte bine reprezentat la expozițiile de bonsai și reușește să oglindească foarte bine la scară miniaturală exemplarele întâlnite în pădurile de pretutindeni.