Spread the love

Bocanci de Toamna – Iarna Cat si Pentru Alpinism la Munte – Cel Mai Bun Pret

CARE SUNT AVANTAJELE BOCANCILOR PENTRU ALPINISM?
Bocancii pentru alpinism te pot ajuta să practici această activitate în siguranță. De aceea, acești bocanci oferă:

Aderență – talpa este rigidă, din cauciuc, prevăzută cu crampoane groase și adânci. Pentru eficiență la urcare și coborâre ghetele de alpinism sunt prevăzute pe talpă cu striații multidirecționale.
Amortizare – inserțiile din spumă EVA în strat dublu preia șocurile și protejează articulațiile.
Impermeabilitatea este asigurată de o membrană care îndepărtează apa, asigură respirabilitate și menține pielea uscată.
Susținere – bocancii sunt foarte rigizi, creați din materiale rezistente, care oferă o bună susținere încheieturilor pentru a preveni suprasolicitarea lor.
Protecție anti-șoc prin poziționarea unor întărituri în zona vârfului degetelor și a călcâielor.

CUM ALEGI GHETELE PENTRU ALPINISM?
Pentru a beneficia de avantajele încălțămintei pentru alpinism, alege, în funcție de nivelul de practicare, perechea de ghete potrivită. În alegerea ghetelor de alpinism, urmăriți aceste recomandări:

Pentru versatilitate pe rocile foarte dure, indiferent că este în sezonul cald sau rece, alege un pantof impermeabil, rigid care este creat pentru urcare, adaptându-se pasajelor de stâncă.
Pentru zone stâncoase recomandăm bocancii de alpinism mai dinamici, cu talpă puțin mai subțire și mai elastică, cu vârful subțire pentru o precizie optimă.
Pentru zonele glaciare, cu zăpadă și gheață, alege ghetele cu talpă foarte rigidă și groasă, cu crampoane mari pentru a asigura aderență optimă.

CUM POȚI ADAPTA ÎNCĂLȚĂMINTEA PENTRU ESCALADĂ LA MĂRIMEA PICIORULUI?
Alege mărimea potrivită a încălțămintei pentru alpinism astfel încât să te simți confortabil pentru a nu-ți îngreuna activitatea și a preveni apariția bătăturilor. Totuși, dacă ai nevoie de mai mult volum interior, se poate înlătura stratul alb de sub branț. Se poate câștiga astfel o jumătate de măsură. Adică dacă mărimea ghetelor este 42, fără talpa imtermediară măsura va fi 42,5.

By Akan