Spread the love

Articole de Pescuit la Rapitor – Pret Avantajos

Cum se practica pescuitul la rapitori?
Pescuitul la rapitori se practica cu un echipament format dintr-o lanseta si o mulineta. Are la baza animarea unor momeli artificiale ( naluci ) atat in masa apei cat si pe substrat. In functie de specia de rapitor tintita, se folosesc naluci dedicate. Acestea difera prin forma, culoare, evolutie si adancime atinsa. Firul principal folosit este caracterizat de un diametru redus, profil rotund si cu o capacitate de transmitere a trasaturii ridicata. Poate fi atat textil cat si monofilament.

Ce trebuie sa stii atunci cand te apuci de pescuitul la rapitori?
Este important sa te documentezi despre comportamentul pestelui tinta. Este necesar sa deti informatii despre modul de viata al acestuia, particularitati in hranire si zonele in care traieste. De asemenea, este recomandat sa iti achizitionezi echipamentul in functie de specia de peste rapitor tintita. Nu exista un singur echipament ( lanseta si mulineta ) care sa poata fi folosit la toate speciile de rapitor. Difera in functie de clasa de naluci ce vor fi pescuite, adancimea apei, talia pestilor si profilul apei ( curgatoare sau lac ).

De ce articole ai nevoie pentru pescuitul la rapitor?
Pentru a forma un echipament de pescuit la rapitor, este nevoie de lanseta, mulineta, fir principal si naluci. Daca se practica un pescuit de pe mal, lanseta va fi mai lunga ( intre 2.40 metri si 2.70 metri ). Daca se practica un pescuit din barca, lanseta variaza ca lungime intre 1.98 metri si 2.40 metri. Mulineta este adaptata nalucilor ce vor fi folosite. Marimea mulinetei recomandata este intre 2000 si 3000.

Ce inseamna pescuit la rapitor ?
Pescuit la spinning face referire la tehnicile de pescuit pesti rapitori cu momeli artificiale. Este o disciplina vasta care se adreseaza atat pestilor rapitori de apa dulce, cat si celor de apa sarata.

Pescuit la rapitor este o metoda de pescuit care se adreseaza pestilor rapitori. Include disciplinele de pescuit la rapitor cu naluci si pescuit la rapitor stationar. Se poate practica pescuit la rapitor cu naluci artificiale sau momeala vie. Tipul momelilor folosite impune tehnica de pescuit la rapitor aferenta.

Cum se practica pescuitul la rapitori?

Pescuitul la rapitori se practica cu un echipament format dintr-o lanseta si o mulineta. Are la baza animarea unor momeli artificiale ( naluci ) atat in masa apei cat si pe substrat. In functie de specia de rapitor tintita, se folosesc naluci dedicate. Acestea difera prin forma, culoare, evolutie si adancime atinsa. Firul principal folosit este caracterizat de un diametru redus, profil rotund si cu o capacitate de transmitere a trasaturii ridicata. Poate fi atat textil cat si monofilament. Pentru a vedea cea mai buna gama de fire principale dedicate pescuitului la rapitor.

Ce inseamna echipament pescuit la rapitor?

Acest termen face referire la ansamblul format din lanseta si mulineta de pescuit la rapitor. Exista multe modele de lansete si mulinete, in functie de talia pestilor si specia de rapitor vizata. In pescuitul la rapitor cu naluci, echipamentul este usor si rezistent. In pescuitul la rapitor cu momeala vie, echipamentul este mai greu, fiind un stil in asteptare. Vizualizeaza o gama variata de mulinete sau lansete spinning.

Ce inseamna pescuit la spinning ?
Pescuit la spinning face referire la tehnicile de pescuit pesti rapitori cu momeli artificiale. Este o disciplina vasta care se adreseaza atat pestilor rapitori de apa dulce, cat si celor de apa sarata.

Cum aleg tehnica de pescuit la spinning ?

In functie de specia sau speciile de rapitori tinta, se va alege tehnica de pescuit la spinning. Tehnica are la baza atat echipament dedicat cat si naluci proiectate special pe anumite clase de pesti rapitori. Asadar, specia pestilor, talia exemplarelor, comportamentul de hranire, sau hrana naturala, sunt factori care conduc pescarul spre alegerea corecta a tehnicii de spinning corespunzatoare. Citeste mai mult despre pescuitul rapitorului.

Ce echipament sa aleg pentru pescuit la spinning incepator ?

In situatia in care sunteti incepator, se pune problema achizitionarii unui echipament permisiv care sa poata fi utilizat in mai multe scenarii si la mai multe specii de pesti. Pentru un echipament de pescuit la spinning, corespunzator unui pescar incepator, este recomandata o lanseta cu o lungime de 2.40 metri, cu o putere de aruncare situata intre 7 si 21 de grame, si cu o actiune de tip fast ( rapida ). Pentru un acces rapid la un portofoliul variat de lansete spinning, ideale pentru pescarii aflati la inceput de drum.

Ce trebuie sa stiu despre pescuit la spinning la salau ?

Cand vorbim despre pescuit la spinning la salau trebuie sa intelegem ca vorbim de un complex de factori care trebuie stapaniti cu virtuozitate. Pe de o parte este necesar sa intelegem comportamentul pestelui si modul in care-l localizam, pe de alta parte, calibrarea echipamentului in functie de factorii din teren: adancimea apei, prezenta curentului ( in cazul apelor curgatoare ), sau perioada din an in care se va pescui salaul.

Ce inseamna o montura de pescuit la spinning ?

Montura de pescuit la spinning face referire la ansamblul care ajunge in apa si va fi animat . Este compus din naluca,jig, sistem de atasare a nalucii si a jigului de firul principal, si inaintas. Acesta din urma ( inaintasul ) poate fi de doua tipuri : fluorocarbon sau struna metalica.

By Akan