Spread the love

Articole Camping pentru Pescuit,Vanatoare,Outdoor – Corturi,Saci de Dormit,Paturi,Scaune Pescuit – Cel Mai Bun Pret

Corturi — Daca esti pasionat de pescuit, vanatoare si activitati outdoor cu siguranta petreci foarte mult timp in natura. Atunci cand natura iti este casa mai multe zile/nopti la rand ai nevoie de un cort camping sau pentru partide de pescuit care sa iti asigure protectie, siguranta si confort pe toata perioada sederii.

Cum alegi un cort de pescuit bun?

Cortul se alege in functie de durata de utilizare, sau mai bine spus, durata partidei de pescuit. Exista doua tipuri principale de adapost ( termen corect de exprimare ). Umbrar sau intemperii. Un alt criteriu  este numarul de persoane pe care le va adaposti. Nu in ultimul rand, trebuie gandita si zona de depozitare de care pescarul are nevoie in interior ( genti, auxiliare, lada frigorifica, pat, masa, haine de schimb, etc ).La fel de importanta este si structura ( scheletul ) pe care este conceput.

La ce caracteristici e necesar sa ne uitam atunci cand cumparam un cort pentru pescuit?

Poate fi un cort rapid ( montaj realizabil in timp redus ), sau poate fi un cort de pescuit cu un nivel tehnic ridicat ( elemente de ranforsare si ancorare conexe scheletului care necesita timp ridicat in montaj). Important de analizat este modul de asamblare si numarul de persoane necesar. Durata montajului, spatiul oferit si elemente secundare de protectie termica sau umiditate. De asemenea, rezistenta la coloana de apa in caz de furtuna si rezistenta ansamblului montat in caz de rafale de vant.

Care sunt cele mai bune corturi pentru pescuit?

Producatorii de corturi pentru pescuit concep aceste produse pe criterii de durata de utilizare, rezistenta la intemperii, montaj facil, profil ergonomic, sisteme de ventilare, protectie termica ridicata, si utilizare facila ( acces in interior rapid, ferestre cu camp vizual generos ).

Ce inseamna o recomandare cort pescuit ?

O recomandare pentru un cort de pescuit reprezinta identificarea unei solutii optime in ce priveste un adapost de pescuit. Recomandarea vine ca urmare a scenariilor in care se va gasi pescarul. Durata partidei, anotimpul in care pescuieste si nivelul de comfort de care are nevoie pescarul. In functie de aceste date, se poate recomnada un cort de pescuit mai lat, mai inalt, cu ventalitie sau cu strat suplimentar pentru vreme rece ( winterskin ).  De exemplu, cand ne dorim sa raspundem la cele mai comune cerinte ale clientilor nostri, recomandarea unui cort pescuit de calitate se poate exemplifica cu un model precum Cort Fox Frontier XD. 

Cand folosim un cort de pescuit inalt ?

Se poate folosi un cort de pescuit inalt in orice imprejurare. Este un avantaj daca adapostul este inalt pentru modul in care va fi exploatat. Pescarul va avea un acces mai comod in interior si va gestiona mult mai eficient spatiul disponibil din interiorul “capsulei “ unui cort inalt. Este foarte important ca un cort inalt sa fie bine ancorat pentru a nu suferi avarii in conditii de vant puternic sau furtuna.

Sac de dormit spatios si confortabil care asigura maximum de confort in conditii de umiditate si temperaturi scazute. Este confectionat din material calduros (fibre de fleece) impermeabil. Sacul poate fi atasat de pat cu ajutorul benzilor velcro. Foarte usor de transportat avand in vedere greutatea redusa de numai 2.9kg.

Paturi / Scaune pescuit

Pat de pescuit – indispensabil la partidele lungi de pescuit, atunci cand in asteptarea marii capturi,  corpul nostru are nevoie de relaxare si confort. Paturile prezentate in aceasta sectiune sunt ergonomice, rezistente si confortabile, numai bune de luat la pescuit.

Pentru ca atunci cand pleci la peste sunt necesare atat de multe articole de pescuit si accesorii, incat cu siguranta, nu beneficiezi de foarte mult spatiu pe care sa il aloci scaunului sau patului.

Iata cateva criterii de care sa tii cont atunci cand alegi un pat pentru pescuit:

  • Rezistenta – sa tii cont neaparat de inaltimea si greutatea pe care o ai. Structura patului de pescuit este extrem de importanta, aceasta poate fi din materiale dure cu profil gros sau subtire. Daca greutatea ta corporala depaseste capacitatea de rezistenta a patului atunci acesta va ceda cu siguranta.
  • Stabilitatea – atunci cand vorbim de stabilitate, poti alege in general un pat cu 6 picioare, sau un pat cu 8 picioare. Prezenta talpicilor anti-noroi influenteaza si ele stabilitatea, permitand patului sa fie stabil chiar si pe terenuri accidentate.
  • Confortul pe care il ofera un pat de pescuit este direct influentat de straturile de material, intaritura in zona lombara, perna care acomodeaza capul, textura materialului, ajustarea prin gradul de inclinare etc
  • Fiabilitatea – alege un pat de pescuit pliant care sa nu iti ocupe mult loc, sa aiba greutate relativ redusa dar sa fie si rezistent in acelasi timp (noile tehnologii si materiale, permit acest lucru).

Cum ar fi sa pleci la o partida de pescuit, fara un scaun de pescuit pe care sa stai? Nu ar fi tocmai confortabil. In functie de necesitati poti alege un scaun simplu, scaun modular sau scaun feeder, cu brat (cotiere), echipat cu talpici anti-noroi, cu spatar reglabil sau fix etc

By Akan