Spread the love

Pastura de albine

Pastura, cunoscuta si sub denumirea de „painea albinelor” deoarece reprezinta rezerva de hrana a micutelor zburatoare, este practic polen fermentat in stup, acoperit cu un strat subtire de miere. Cu gust dulce-acrisor, pastura reprezinta o sursa importanta de aminoacizi esentiali, antioxidanti (polifenoli), vitamine si minerale. Recomandata pentru adulti si copii deopotriva, pastura este disponibila pe vegis.ro atat simpla, cat si in miere de albine pentru o aroma mai placuta, agreata de cei mici. Cumpara pastura 100% naturala de la Apicola sau alte branduri romanesti la un pret atractiv!Păstura este considerată a fi un bun aliat în detoxifierea organismului, însă efectele sale terapeutice sunt mult mai numeroase, acest rar produs apicol fiind de asemenea un hepatoprotector şi un antianemic foarte eficient. Află care sunt beneficiile unei cure cu păstură de la Dr. Ștefan Stângaciu, medic și expert internațional în apifitoterapie, precum și efectele tratamentelor cu păstură, așa cum rezultă dintr-o serie de studii științifice.Deşi mai puţin cunoscută, păstura este un produs apicol cu proprietăţi terapeutice la fel de notabile ca cele ale polenului crud sau ale lăptişorului de matcă. Utilizată în special în curele de detoxifiere, este un remediu natural foarte eficient, care stimulează metabolismul şi ajută în eliminarea toxinelor, reglarea digestiei şi menţinerea sănătăţii organismului nostru. Datorită compoziţiei foarte complexe, păstura are foarte multe beneficii pentru sănătate, pe care le găsești discutate pe larg în acest articol.

Ce este păstura de albine? — Păstura, denumită popular “pâinea albinelor”, este polenul recoltat de albine şi fermentat în condițiile naturale ale stupului. Polenul adus în stup este amestecat cu miere şi enzime din saliva albinelor şi introdus în celula fagurelui. Aici, sub influența substanțelor adăugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii și umidității ridicate din stup, trece printr-o serie de transformări biochimice și modificări structurale, transformându-se astfel, după 3 luni de fermentare, în păstură.Apicultorii colectează extrem de puţină păstură din fagure. Se pot extrage doar cantităţi foarte mici, astfel încât să nu afecteze alimentaţia albinelor. Recoltarea este migăloasă şi se face doar atunci când fermentaţia este completă.Păstura are o culoare maroniu-gălbuie sau ruginie, în funcţie de floarea din care s-a recoltat polenul, şi un gust dulce-acrişor.

Pastura este un adevarat miracol al naturii – Litoral TV

Compoziţia chimică și nutrițională — Păstura conţine numeroase substanţe nutritive esenţiale organismului uman, fiind un superaliment deosebit de complex şi benefic.Deşi are o compoziţie asemănătoare polenului crud, păstura are proprietăți mai valoroase decât acesta, datorită conţinutului ridicat de zaharuri simple, vitamine, acid lactic, enzime şi minerale.Compoziţia chimică a păsturii este următoarea: 35% carbohidraţi (glucide: glucoză, zaharoză, dextrine, celuloză), 1-6% lipide (lecitină, acizi graşi) şi caretonoizi (200-875 mg/kg provitamina A), 1,7g/kg vitamina E, 6-200 mg/100g vitamina C.Acest remediu natural minunat mai conţine şi enzime, aminoacizi (histidină, triptofan, metionină, fenilalanină, valină, cistină, arginină, acid glutamic), substanţe cu rol antibiotic, hormoni naturali, minerale şi oligoelemente: sodiu, potasiu, nichel, titan, vanadiu, crom, fosfor, zirconiu, beriliu, bor, zinc, plumb, argint, arsenic, staniu, galiu, stronţiu, bariu, uraniu, siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu, fier.Păstura este o adevărată uzină de substanţe benefice, greu de egalat de oricare alt produs natural.

Beneficiile păsturii — O cură completă cu păstură ajută organismul să elimine toxinele, contribuind totodată la regenerarea ficatului, stimularea digestiei şi refacerea florei intestinale.Păstura este recomandată şi persoanelor care suferă de anemie, imunitate scăzută sau probleme ale circulaţiei sanguine. Iată care sunt cele mai importante beneficii: — Adjuvant excelent în detoxifiere — Detoxifierea este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism, care contribuie la curățarea organelor implicate în procesul de digestie şi a colonului.Un aliat eficient în cura de detoxifiere este păstura de albine. Datorită aportului important de seleniu, ea ajută la eliminarea toxinelor, reglarea digestiei şi regenerarea ficatului.Păstura este recomandată mai ales persoanelor cu afecţiuni digestive: constipaţie, enterocolite, tranzit intestinal dereglat sau boli ale colonului.Este utilizată cu succes şi în cadrul taberelor detox sau a programelor de detoxifiere realizate în centre specializate, deoarece asigură o detoxifiere profundă, dar blândă, în acelaşi timp.De asemenea, cura cu păstură este foarte benefică şi înainte de a urma un regim de slăbit.Proprietățile produselor apicole și implicit ale păsturii sunt confirmate și de către dr. Ștefan Stângaciu, medic și expert internațional în apiterapie, apipunctură, apinutriție și api-fitoterapie:“Un efect foarte rapid al consumului de apicole este cel legat de detoxifiere, care apare în general după una-două săptămâni, dacă produsele sunt administrate cum trebuie, pentru că produsele apicole, prin diverse mecanisme, pot să blocheze toxinele sau să le elimine mai repede. De exemplu, sunt consumatori care, după administrarea unui anumit produs, spun că au avut scaune moi sau mai dese și consideră că nu tolerează produsul respectiv. De fapt, este o reacţie de eliminare de toxine. În general, în primele 3 zile apare o reacţie de detoxifiere.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *