Spread the love
Grădină Jardinită Bonsai Pinus halepensis (pin alb) — Instrumente de îngrijire a bonsailor
Instrumente de îngrijire a bonsailor

Există o multitudine de instrumente de specialitate care au fost dezvoltate pentru pasionații de bonsai. Scopul acestor instrumente este de a vă ajuta să îndepliniți sarcini specifice într-o manieră benefică pentru arbore. Personal, prefer sculele fabricate japoneze. Sunt mai scumpe, dar consider că sunt superioare celorlalte pe care le-am cumpărat în trecut. Ați putea întreba: „Am nevoie de toate instrumentele pentru a fi eficiente?”, Iar răspunsul este NU! Dintre toate instrumentele disponibile, mă simt dacă ar trebui să alegeți doar câteva, cinci care sunt esențiale pentru practicarea bonsaiului.

Instrumente de îngrijire a bonsailor

CONCAVE PRUNER: — CLESTE PENTRU BONSAI

CONCAVE PRUNER:Primul instrument esențial este un pruner concave de 8 ”conceput pentru a îndepărta ramurile întregi cu diametrul de până la 1-1 / 2” din bonsaiul tău. 

Primul instrument esențial este un pruner concave de 8 ”conceput pentru a îndepărta ramurile întregi cu diametrul de până la 1-1 / 2” din bonsaiul tău. O notă de precauție, nu utilizați acest instrument pentru ramurile mai mari decât acesta sau materialul care este prea greu. Acest instrument face ca o tăietură concavă să fie suficient de adâncă pentru a încuraja spălarea și vindecarea cicatricii cu foarte puține dovezi ale tăierii după ce s-a vindecat. Rana se vindecă din părțile laterale și părăsește trunchiul fără nicio dovadă a ramurii pe care ați îndepărtat-o.

CONCAVE PRUNER:Primul instrument esențial este un pruner concave de 8 ”conceput pentru a îndepărta ramurile întregi cu diametrul de până la 1-1 / 2” din bonsaiul tău. 

CUTĂTOR KNOB:

Cuțitul specific în modelarea bonsaiului.

Cuțitul butoanelor are o utilitate specifică în modelarea bonsaiului. Are două lame care formează o sferă atunci când sunt închise. Uneori este menționată ca un tăietor cu bile de pepene, datorită formei sale. Este util atunci când îndepărtați o ramură care este prea groasă pentru un pruner concave. Ai văzut mai întâi de pe ramură la un centimetru de trunchiul copacului. Apoi, folosiți butonul pentru a îndepărta cu grijă cantități mici din ciot, până când este îndepărtat, iar rana întâlnește conturul arborelui. Majoritatea profesioniștilor din bonsai le place faptul că va elimina rapid cantități mari de lemn. Datorită suprafeței de tăiere, este ideal și pentru modelarea suprafeței trunchiului pentru a crea o voință care se va vindeca rapid. Îmi folosesc freza de buton pentru a îndepărta excesul de material rădăcină când îmi repun bonsaiul.

Cuțitul specific în modelarea bonsaiului.

SCISSOARE BUDSAI BUD:— Foarfeca pentru tuns bonsaii

SCISSOARE BUDSAI BUD:— Foarfeca pentru tuns bonsaii

Acest instrument este proiectat pentru a fi folosit pentru a tunde mugurii, ramurile mici, frunzele și florile ofilite. Lamele sunt destul de mici, iar mânerele au orificii pentru un control mai precis atunci când conturezi un bonsai. Mânerele sunt destul de lungi, ceea ce le face ideale pentru secțiunile din bonsai. Conturați aceste foarfece deseori, astfel încât tăierea să fie curată. Foarfeca plictisitoare va zdrobi frunza sau ramura vs. tăierea curată. Instrumentul este folosit nu numai pe marginile exterioare ale bonsaiului dvs., ci pentru tunderea interiorului plantei. Foarfeca de mugur are un design unic care împiedică mânerele să se închidă complet protejând astfel alte ramuri și frunze de la zdrobire.

CUTĂTOR DE SUR BONSAI: — freze de sârmă bonsai.

CUTĂTOR DE SUR BONSAI:— freze de sârmă bonsai.

Dacă sunteți serios în legătură cu arta bonsaiului, atunci veți avea nevoie de o pereche de freze de sârmă bonsai. Cablarea ramurilor și a trunchiului unui bonsai va implica utilizarea de sârmă de aluminiu sau cupru. O pereche de tăietoare de sârmă obișnuite găsite în magazinul dvs. local de hardware poate realiza tăierea acelui fir la lungime. Cu toate acestea, atunci când este timpul să eliminați sârma, care este strâns strâns în jurul unei ramuri, tăieturile dvs. comune de sârmă nu sunt cea mai bună alegere. Motivul pentru care acestea nu sunt o alegere bună, fiind doar vârful tăieturilor de sârmă sunt utilizate pentru a îndepărta sârmă înfășurată. Tăietoarele hardware au lame lungi și sunt greu de controlat atunci când scoateți firul. Greșelile de aici pot deteriora sau tăia o ramură dincolo de reparații. Veți constata că tăietorii de sârmă bonsai speciali au lame mult mai mici, ceea ce facilitează îndepărtarea sârmei.

CUTĂTOR DE SUR BONSAI: — freze de sârmă bonsai.
CUTĂTOR DE SUR BONSAI: — freze de sârmă bonsai.

CUTĂTOR DE SUR BONSAI

CUTĂTOR DE SUR BONSAI:

SCISSORS FOR BONSAI— FOARFECE PENTRU BONSAI

SCISSORS FOR BONSAI— FOARFECE PENTRU BONSAI

Acest instrument va fi de neprețuit pentru tăierea ramurilor mici, crenguțelor și modelarea generală a plantei inițiale. Ca și în cazul celor mai multe unelte Bonsai, există multe clase de instrumente care sunt disponibile. Până și foarfecele cu preț moderat vor face treaba. Aceste foarfece sunt destinate sarcinilor generale de modelare de zi cu zi. În funcție de bonsaiul dvs., aș începe cu foarfecele care au dimensiunea standard. Sunt ideale pentru tunderea crengilor, frunzelor, rădăcinilor și ramurilor mai mici. Mânerele mari vă vor oferi capacitatea de a folosi pârghia încorporată pentru a tăia o varietate de materiale de bonsai.

INSTRUMENTE SUPLIMENTARE BONSAI: — Pamant pentru bonsai — Tipuri de sol bonsai

Pamant pentru bonsai — Tipuri de sol bonsai

Un set de site de sol este o necesitate pentru asamblarea amestecului ideal de sol. Sitele au dimensiuni de plasă standard. Folosiți site pentru a separa granulele în dimensiuni specifice. Solul bun de bonsai nu conține finețe sau particule de praf. Aceste particule pot înfunda solul și necesită repotaj pentru a menține un bonsai sănătos.

Pamant pentru bonsai — Tipuri de sol bonsai

JIN PLIERS— Clește de aur

JIN PLIERS— Clește de aur

Folosit pentru a crea Jin (lemn mort) pe un bonsai. Instrumentul va facilita eliminarea scoarței din ramura care va deveni lemnul mort. Pot fi utilizate pentru sarcini suplimentare de cablare.

ROOT HOOK — Cârligul cu rădăcină de bonsai este folosit pentru a îndepărta solul din copacul bonsai în timpul repotajării. Cârligul face ușor să dezlegați solul în interiorul bilei rădăcinii.

Cârligul cu rădăcină de bonsai este folosit pentru a îndepărta solul din copacul bonsai în timpul repotajării. Cârligul face ușor să dezlegați solul în interiorul bilei rădăcinii

Atunci când vă repetați bonsaiul, sarcina de a deranja sistemul de rădăcină și de a îndepărta solul este esențială pentru o operațiune de succes. V-aș recomanda să începeți cu un singur cârlig rădăcină. Avantajul acestui instrument este că va oferi o deteriorare minimă rădăcinilor mici și fine cu care lucrați. Rack-urile rădăcină sunt doar cârlige rădăcină cu mai multe capete. Problema cu un grebl de rădăcină este că face ca îndepărtarea solului să formeze rădăcina fără a deteriora rădăcinile fine mult mai dificilă.

ROOT HOOK — Cârligul cu rădăcină de bonsai este folosit pentru a îndepărta solul din copacul bonsai în timpul repotajării. Cârligul face ușor să dezlegați solul în interiorul bilei rădăcinii

SCURTURI ROOT

Foarfece cu rădăcină de bonsai

Aceste foarfece sunt versiunea grea a foarfecelor obișnuite. Când tăiați rădăcina, doriți să vă asigurați că faceți tăieri netede și curate, astfel încât noile rădăcini să se formeze din această tăietură. Are o lamă mai largă decât majoritatea foarfecelor obișnuite.

Foarfece cu rădăcină de bonsai

TUTĂRUL ROOT

Bonsai Roots Box

Acest instrument este conceput special pentru îndepărtarea rădăcinilor mijlocii până la mari de pe rădăcina rădăcinii. Cuțitul cu rădăcină are lame mai rezistente, care nu sunt la fel de predispuse la deteriorarea lamei din pietrele mici care sunt prezente în bila radacină.

Acest instrument este conceput special pentru îndepărtarea rădăcinilor mijlocii până la mari de pe rădăcina rădăcinii. Cuțitul cu rădăcină are lame mai rezistente, care nu sunt la fel de predispuse la deteriorarea lamei din pietrele mici care sunt prezente în bila radacină.

FIERASTRAU PENTRU TAIAT RAMURI BONSAI

FIERASTRAU PENTRU TAIAT RAMURI BONSAI PRUNES

Acest instrument este folosit pentru a tăia ramuri, trunchiuri și chiar rădăcini care sunt prea groase sau prea dure pentru foarfecele standard sau tăietoare concave. Cele mai multe fierăstrăuri de tăiere se taie atunci când trageți ferăstrăul pe spate. Cursa înainte nu face tăieturi, ci este utilizată pentru a repoziționa ferăstrăul pentru o altă lovitură. Odată ce ai văzut o ramură din portbagaj, folosește tăieturile butoanelor pentru a înfige ciotul până când tot materialul este îndepărtat. Apoi folosiți-vă pruner concave pentru a crea tăierea finală care se va vindeca rapid.

FIERASTRAU PENTRU TAIAT RAMURI BONSAI PRUNES

ÎNCĂRCĂTOARE DE ÎNCĂRCARE

Un cuțit de secera este folosit pentru a tăia în interiorul unui vas de bonsai pentru a facilita îndepărtarea copacului care a devenit legat la rădăcină. Asigurați-vă că tăiați mai întâi sârma care ancorează bonsaiul în oală.

spatule

Un instrument suplimentar folosit pentru a scoate un bonsai din oala sa.

TWEEZEERS

Instrument folosit pentru a îndepărta mugurii de flori, mugurii de frunze și buruienile din ghiveciul bonsai.

BONSAI TURNTABLE

Atunci când lucrați la un bonsai nou sau stabilit, este util dacă dețineți o placă turnantă. Fără acest dispozitiv util, este posibil să zgâriați suprafața oricărui tabel pe care lucrați. Cu cât copacul este mai mare, cu atât este mai greu să transformi bonsaiul pentru a avea acces în toate părțile arborelui.

Cultivarea, producerea și vânzarea de bonsai

ÎNGRIJIREA INSTRUMENTELOR DVS.

ÎNGRIJIREA INSTRUMENTELOR DVS.

Dacă faceți investiția în instrumente bune pentru bonsai, este recomandat să le curățați și apoi să le uleiți după finalizarea fiecărei sarcini. La tăierea ramurilor este probabil ca lamele să fie acoperite cu seva. În plus, umiditatea din ramuri poate provoca coroziunea muchiei tăietoare a lamei, dacă nu este curățată. Un grad bun de terebentină va elimina de obicei orice acumulare acumulată. După ce lamele și mânerele sunt curate ștergeți-le cu ulei aplicat pe o cârpă. NOTĂ: zdrențele uleioase ar trebui să fie eliminate sau depozitate într-un recipient etanș între utilizări pentru a preveni arderea spontană.În timp ce aceasta nu este o listă definitivă a tuturor instrumentelor de care aveți nevoie pentru eforturile dvs. de bonsai, este o listă a unora dintre instrumentele mai esențiale. În plus, multe dintre instrumente au dimensiuni variate. Mărimea cu care veți avea nevoie pentru pieptul instrumentului dvs. va depinde de dimensiunea arborelui cu care veți lucra.

Sursa – https://www.bonsaitrees-madeeasy.com/creating/bonsai-care-tools/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *