Spread the love
Bonsai –Caracteristici de îngrijire și de creștere la domiciliu – un copacel pe o tavă

Potrivit legendei, împăratul chinez a decis să-și privească țara prima dată, pentru care maeștrii Imperiului Ceresc trebuiau să creeze copii mici de case, oameni și, bineînțeles, copaci. Bonsai, un copac în miniatură, cu aproape cincisprezece de ani în urmă, a cucerit mai întâi Japonia, iar astăzi această artă uimitoare a cucerit întreaga lume.La fel ca multe secole în urmă, scopul unui florar, un bonsai dornic, este reproducerea creațiilor naturii în sine. Copiile reduse ale stejarilor, arțarilor, pinilor, florilor de cireșe sau smochinelor au proporții realiste, trăiesc conform ordinii naturii. Dacă un copac de foioase este cultivat într-o oală, acesta înflorește, devine acoperit cu frunze și frunze pentru pacea de iarnă.Ca simulacru abil de lemn real este format din mână, cultivarea și îngrijirea bonsai – este forței de muncă intensivă, consumatoare de timp, necesită cunoștințe, răbdare și înțelegere a nevoilor sale de companie verde.Și totuși, din ce în ce mai mulți începători se îmbarcă cu entuziasm într-o muncă tare, dar foarte interesantă. Cum să crești un bonsai acasă și să ai grijă de o mică copie a acestui copac?Printre cei neinițiați în subtilitatea vechii agrotehnologii există o opinie că bonsai japonezi sunt plante obținute din semințele lor speciale. Nu e așa. Cultivatorii experimentați știu perfect că brazile, pinii, mării sau wisteria miniatură au apărut din semințele obișnuite și numai mâinile umane au reușit să-i facă să își modereze creșterea și să-și schimbe forma.

Bonsai –Caracteristici de îngrijire și de creștere la domiciliu – un copacel pe o tavă

Cum să crești bonsai la domiciliu: moduri comune

Bonsai Roze ,Trandafir.

Dacă florarul începe să fie interesat doar de bonsai, cel mai simplu mod este de a achiziționa o plantă deja formată, de exemplu, dintr-un ficus sau citrus. Vă va ajuta să stăpâniți toate metodele de evitare a udării obișnuite pentru a tăia și ajusta forma trunchiului și a ramurilor. Experiența acumulată va face posibilă trecerea la sarcini mai complexe. — Creste casele de bonsai in mai multe moduri:

 • prin însămânțarea semințelor culturii pe care o doriți și prin “educația” ulterioară a răsadului;
 • cu ajutorul unor butași înrădăcinați;
 • formarea unui răsad de la o pepinieră sau o faună sălbatică;
 • transferul într-o oală și corectarea unui specimen cultural sau sălbatic pentru adulți.

Cea mai rapidă dintre aceste metode este formarea sistemului de coroană și rădăcină a puieților de unu sau doi ani. O astfel de plantă a dezvoltat deja rădăcini, în timp ce partea sa de bază oferă spațiu imaginației și poate fi modificată, conform planurilor florarului.Entuziaștii care sunt interesați de cum să crească bonsai din semințe, ar trebui să știe că acest mod este cel mai lung, dar și recunoscător. Aici, controlul plantei la om este literalmente din momentul în care se cultivă semințele, iar schimbarea formei de lăstari și rădăcini este mai ușoară datorită flexibilității lor.Nu este necesar să alegeți o rasă exotică de lemn sau tufișuri. Principalul lucru este că planta are frunze mici și o creștere anuală mică, altfel “îmblânzi” viitorul copac de bonsai va fi mult mai dificil.

Bonsai Roze ,Trandafir.

Alegerea copacului potrivit pentru bonsai

Bonsai Lamai

Ce tipuri de plante sunt potrivite pentru bonsai, un copac în stil japonez? Pentru a obține rapid un copac atractiv, puteți acorda atenție:pe soiuri de cameră de citrice, de exemplu, Kalamondin sau lămâie comună;

Bonsai Portocal
Grenada Pitic Bonsai

Alegerea copacilor potriviți pentru bonsai este incredibil de mare și mulți dintre ei sunt locuitori din Rusia și se găsesc în grădini, parcuri, piețe și păduri. Compozitii magnifice sunt obtinute din ciuperci si irgi, paduce, salcam si mesteacan, brad si tei, arbore si stejar.Înainte de a crește bonsai, pe baza tipului de plantă, determină înălțimea și stilul viitorului.

Soiuri decorative de Mar
Soiuri decorative de Salcie
Soiuri decorative de Artar

Cum să crească bonsai din semințe?

How To Grow Bonsai Trees From Seed —
Cum să crească copacii bonsai din semințe

Semințe de arbori și arbuști potriviți pentru bonsai sunt împărțite în două tipuri. Unele culturi sunt imediat gata pentru germinare, dar în “programul” multor specii perioada de hibernare este stabilită de evoluție, când germinarea așteaptă sezonul rece. Acasă, stratificarea va ajuta la imitația iernii.Semințe de copaci pentru bonsai japonez timp de 3-5 luni sunt așezate în nisip umed sau muschi de sphagnum, după care recipientul este plasat în frigider. La o mică temperatură pozitivă într-un mediu umed, semințele se pregătesc pentru creștere. Când este transferat la căldură, germinarea este rapid trezită. Pentru speciile și plantele veșnic verzi cu semințe care au o cochilină deosebit de puternică, căldură sau un contrast de temperatură este folosit pentru a se trezi.Semințele sunt semănate din primăvară până în toamnă. Răsadurile, obținute în a doua jumătate a verii, au deja nevoie de iluminare, care este pur și simplu indispensabilă în toamnă și iarna.Pentru germinare și primele luni de viață, materialul săditor utilizează un substrat ușor de turbă nisipoasă sau comprimate cu turbă înmuiată și umezită. În timp ce suprafața nu pare să crească, recipientul ar trebui să fie în întuneric sub film. Temperatura aerului este aleasă în funcție de tipul de copac bonsai cultivat.Pentru a preveni condensarea și putregaiul, sera este ventilată. Atunci când apariția lăstarilor din interior asigură un acces mic al aerului proaspăt și transferă răsadurile la lumină. Dacă este necesar, răsadurile sunt udate și fertilizate cu compuși complexi. Când planta atinge o înălțime de 10-12 cm, este transplantată.

Posibilitatea de a alege și oală pentru bonsai

oală pentru bonsai

Un copac de bonsai nu este în zadar numit crescut pe o tavă. Pentru a limita animalul în creștere, acesta este plantat într-o capacitate deliberat de mică și superficială, formând în paralel și tăind o parte din sistemul rădăcină.Atunci când alegeți o oală pentru bonsai, trebuie să țineți cont de faptul că, de-a lungul anilor, pomul devine greu și, mai ales într-o formă incorectă, înclinată sau în cascadă, își poate pierde stabilitatea. Prin urmare, pentru bonsai, care variază de la câțiva centimetri până la 9 metri, produc în mod tradițional vase masive, deseori ceramice, boluri sau recipiente de diferite forme și stiluri.

În partea de jos a rezervorului ar trebui să existe o gaură de drenaj și nu una. Acestea sunt folosite nu numai pentru scurgerea apei, ci și pentru fixarea plantelor.Protejați planta și protejează-o de deteriorarea fungică a sistemului de rădăcină va ajuta vasul pentru tratarea bonsaiului cu o soluție fierbinte de permanganat de potasiu sau opărire cu apă clocotită.Bonsai primer nu este doar proiectat pentru a oferi nutriția plantelor și umiditate, ar trebui să ajute rădăcinile pentru a obține un punct de sprijin în volumul relativ mic de oală. Prin urmare, pentru o copie miniaturală de stejari reali, limes, lămâi, arțar și alți arbori utilizați un substrat special.

În Japonia, pentru multe secole, un astfel de amestec bazat pe anumite tipuri de lut este numit acadama. Pentru mai multă hrănitoare și friabilitate în substanța granulară, se adaugă sol fertil și nisip:

 1. Pentru speciile de copac foioase, bonsaiul este recomandat pentru un substrat, cu includerea a 7 cote de pământ și 3 părți de nisip spălat.
 2. Culturile de înflorire sunt cultivate pe un amestec de 7 părți de pământ de sodiu, trei părți de nisip și o parte a humusului cu conținut ridicat de nutrienți.
 3. Coniferele, cele mai populare printre iubitorii de bonsai, au nevoie de un sol deosebit de slab, pentru care sunt prelevate 3 părți de pământ și două părți de nisip spălat.

Înainte de umplerea vasului, grundul de bonsai este preluat, îndepărtându-se incluziunile străine care pot deteriora rădăcinile, sită și steriliza. La partea inferioară a rezervorului, este amenajat un strat de drenaj pentru curgerea excesului de umiditate.

Bonsai copac grija la domiciliu

Bonsai copac grija la domiciliu

Nu este suficient să cumpărați un copac în miniatură, să obțineți un răsad sau să rădăcinați tulpina stâncii care vă place. Este important să știți cum să aveți grijă de un copac de bonsai.Creșterea constantă a creșterii, formarea unei coroane și creșterea unei bonsai într-o oală mică, o persoană schimbă complet viața unui copac sau a unui arbust. Prin urmare, grija pentru o astfel de cultură este în mod izbitoare de a fi diferită de îngrijirea altor plante de uz casnic.Sarcina principală a florarului este de a ajusta udarea bonsaiului, ceea ce nu este ușor să facem față cu un volum mic de sol și o oală superficială umplută cu rădăcini.Anterior, doar florile erau disponibile doar pentru flori sau puteau scufunda vasul din bonsai într-un castron de apă pentru a înmuia solul de jos. Astăzi, irigarea plantelor sau irigarea prin picurare este activă, permițând umezirea și fără riscul de estompare pentru a umezi solul sub bonsai.

Pentru irigare luați numai apă moale, dezghețată sau instabilă. În timpul vegetației, plantele au nevoie de mai multă umiditate, cu debutul toamnei și apropierea perioadei de odihnă, udarea este redusă și mai puțin frecventă, concentrându-se asupra stării substratului.Alimentarea se face cu o periodicitate de 2-3 săptămâni, folosind amestecurile lor pentru diferite culturi și sezoane. Pentru bonsai japonezi există pansamente minerale pe bază de alge.Nu puteți lăsa plantele fără hrană, dar este la fel de important să nu supraîncărcați bonsai. Prin urmare, atunci când îngrijiți copacii bonsai acasă, îmbrăcămintea de sus se face foarte atent:

 • În primăvara anului, la intensitatea maximă de creștere, îngrășământul conține azotul de două ori mai mult decât potasiul și fosforul;
 • în vara, proporțiile rămân aceleași, dar concentrația este redusă la jumătate;
 • mai aproape de toamnă, în special pentru culturile de foioase, crește de două ori conținutul de potasiu și fosfor și reduce azotul, dimpotrivă.
 • flori și pomi fructiferi și arbuști au nevoie de mai mult potasiu, ceea ce duce la formarea de muguri și ovare.

Odată cu sosirea iernii pentru veșmintele exotice, nu se schimbă nimic, dar copacii conifere și foioase trebuie să fie pregătiți pentru iernare. Cum să îngrijești un copac de bonsai în timpul iernii? Dacă clima permite, acestea sunt lăsate pe stradă sau pe terase neîncălzite. Sistemul de rădăcină într-o oală mică pentru bonsai poate suferi mai întâi, deci este adăpostit și solul este uscat puțin. Odată cu apariția primăverii, planta se trezește și are din nou nevoie de udare, hrănire și legare pentru formarea bonsaiilor coroanei și rădăcinilor.

Sursa — https://coastlinesurfsystem.com/flori-si-plante/bonsai-un-copac-pe-o-tava-caracteristici-de/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *